Sami Lepistö palaa Jokerien puolustukseen, kun helsinkiläiset matkustavat Vitjaz Podolskin vieraaksi

KHL / Ennakko
Jokerien entinen pitkäaikainen kapteeni tekee paluun tauon jälkeen heslinkiläisseuran kokoonpanoon.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Sami Lepistö on pitänyt kunnostaan huolta alkusyksyn, ja Vitjaz-vierasottelussa mies on merkitty Jokerien puolustukseen.

Liigasta tuttu hyökkääjätaituri Justin Danforth on yhdessä muun Vitjazin joukkueen kanssa pelannut aaltoilevasti läpi koronaviruspandemian sekoittaman alkukauden.

Vitjaz on kahden pisteen päässä Jokerien alapuolella läntisen konferenssin yhdeksännellä sijalla, mutta se on pelannut viisi ottelua illan vierailijoitaan enemmän.

Joukkueen tehokkain pelaaja Danforth on sarjan pistepörssissä seitsemännellä sijalla 33 (14+19) tehopisteellään.

Maalivahtikaksikko Ilja JežovAnton Todikov on vuorotellut vastuuta maalinsuulla. Todikovin torjuntaprosentti on ollut 13 ottelussa 92,03 ja Ježovin 23 ottelussa 90,70. 

Suomalaispelaajia ei Vitjazissa ole, mutta suomalaiskatsojille tuttuja nimiä Danforthin lisäksi ovat hyökkääjistä venäläinen Jevgeni Artjuhin ja latvialainen Kaspars Daugaviņš. Artjuhin on iskenyt 27 pelaamassaan ottelussa neljä (2+2) ja Daugaviņš 34 ottelussa 29 (10+19) tehopistettä. 

Jokerit lähtee Podolskiin tappiokierteessä 

Ennen maajoukkuetaukoa Jokerit pelasi kotiottelun Ak Bars Kazania vastaan poikkeuksellisesti Kazanissa edellisenä päivänä pelatun Ak Bars -vierasottelun perään. Kummastakin ottelusta Jokereille jäi muistoksi ainoastaan yksi tehty maali ottelua kohden ja yhteensä kahdeksan päästettyä. 

Ruotsin maajoukkueen riveissä Moskovan EHT-turnauksessa torjunut Anders Lindbäck huilasi viimeisimmän ottelun ennen maajoukkuetaukoa, mutta vaihto latvialaisvahti Jānis Kalniņšiin ei tuonut toivottua muutosta joukkuepeliin. 

Vitjaz-vieraspelin alla helsinkiläisryhmä sai kaivatun uutisen, kun puolustusjoukkoihin saapui loppukauden mittaisella sopimuksella mukaan tuttu puolustaja Sami Lepistö. Lepistö tuo omalla olemuksellaan rauhallisuutta ja rutiininomaista esimerkkiä varsinkin nuorille puolustajille.

Vitjaz on ollut suotuisa vastus Jokereille 

KHL-historian aikana Vitjaz ja Jokerit ovat kohdanneet 13 kertaa, joista helsinkiläisseura on voittanut yhdeksän ja podolskilaisryhmä neljä ottelua. 

Viimeisin kohtaaminen noin kuukausi sitten päättyi Podolskissa Vitjazin juhliin voittomaalikilpailun jälkeen 4–3-lukemin. Tuossa ottelussa Jokerien maaleista vastasivat kahden maalin iltaa viettänyt Jesse Joensuu sekä tällä hetkellä joukkueen parhaana pistemiehenä oleva Jordan Schroeder

Jokerit on napannut viimeksi Podolskista voiton kuluvan vuoden tammikuussa, kun se otti 3–2-taisteluvoiton. 

Jokerien kokoonpano Vitjaz-vierasotteluun

Jesse Joensuu – Peter Regin – Henri Ikonen
Veli-Matti Savinainen  – Jordan Schroeder – Marko Anttila 
Julius Junttila – John Norman – Antti Pihlström
Rasmus Lahnaviik – Konsta Hirvonen

Viktor Lööv – Sami Lepistö
Jakub Krejčík – David Sklenicka
Niklas Friman

Anders Lindbäck (Samuel Jukuri)

Seuraa Heitä

Sami Lepistö #18 | Jokerit

Puolustaja

Puolustaja ei ole alkukaudesta pelannut ainuttakaan ottelua. Vaikuttaako ottelutauko liikkeeseen?

Justin Danforth #17 | Vitjaz

Keskushyökkääjä

Kanadalaishyökkääjä on ollut iskussa alkukauden kamppailuissa. Jatkuuko vire helsinkiläisvieraita vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle