Jokereiden viikko alkaa Vitjazin vieraista - Jatkuuko outo putki?

KHL / Ennakko
Joukkueiden edellinen ottelu Helsingissä oli tiukkaa vääntöä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL:n tähdistöotteluun päättyvä viikko alkaa Helsingin Jokereiden osalta vierasottelulla suomalaisedusteisen Vitjaz Podolskin vieraana. Joukkueet kohtasivat vuoden 2019 lopulla toisensa Helsingissä ja tuolloin Jokerit oli selvin lukemin 4-1 parempi.

Vitjaz Podolsk on aloittanut kirin kohti KHL:n pudotuspelejä. Joukkue on toki kiivaasti kiinni pudotuspelipaikassa, mutta takana kahdeksannella sijalla Torpedo hengittää niskaan kolmen pisteen päässä ja yhdeksännellä sijalla HK Sotshi kahdeksan pisteen päässä. Vitjazilla on toki peli vähemmän pelattuna kuin näillä, joten tilanne on suhteellisen hyvä.

Tappio oli vähän kuin siunaus valeasussa

Joukkueiden edellisen keskinäisen kamppailun jälkeen Vitjaz on pelannut neljä ottelua ja voittanut näistä kolme. Jokainen ottelu on ollut maalin peli ja ainoan tappion joukkue kärsi konferenssin heikoimpiin joukkueisiin lukeutuvaa Dinamo Minskiä vastaan vieraissa. Tuossa ottelussa yksikään joukkueen kolmesta suomalaisesta ei pelannut.

Kokoonpano on Vitjazin osalta myös elänyt. Päävalmentaja Mihail Kravets on pyörittänyt melkoista ketjulottoa, sillä Jokereita vastaan käydyn ottelun kokoonpanosta ainoastaan yhdeksän pelaajaa on pelannut neljä seuraavakin ottelua. Seitsemän näistä on hyökkääjiä ja kaksi puolustajia. Maalilla Ilja Ježov on saanut pelata jokaisen pelin, mutta Jokereita vastaan neljä maalia päästänyt Igor Saprykin ei ole päässyt enää edes penkille.

Suomalaisista Pekka Jormakka ei ole pelannut kahdessa edellisessä ottelussa eikä joukkueen paras pistemies Aleksandr Sjomin ole ollut kokoonpanossa loukkaantumisen vuoksi aikoihin.

Vitjazin kannalta ikävä seikka otteluun lähdettäessä on se, että Jokerit on vienyt kuusi edellistä kohtaamista nimiinsä ja neljä viimeisintä lukemin 4–1. Vitjaz ei ole myöskään koskaan voittanut Jokereita kotiyleisönsä edessä.

Jokerit nälkäisenä Podolskiin

Helsingin Jokereilla edellinen viikonloppu meni Tallinnassa, jossa joukkue pelasi perjantaina ja lauantaina Severstalia vastaan. Näistä voitot menivät tasan ja alla on lauantailta tappio lukemin 2–5. Jokerit pyrkii aloittamaan uuden piste- ja voittoputken Vitjazin vieraista.

Brian O'Neill on ollut vahvassa vireessä. Toistaiseksi yhdysvaltalaisella on koossa 37 pistettä tältä kaudelta.
Kuva © Joonas Kämäräinen

Helsinkiläiset pelaavat tällä viikolla kaksi ottelua. Tämän ottelun jälkeen Jokerit matkustaa torstaiksi Pietariin äärimmäisen mielenkiintoiseen otteluun SKA:ta vastaan.

Jokereiden paras pistemies ja koko KHL:n pistepörssin viidentenä majaileva Brian O'Neill näkee, että tappio Severstalille oli vain positiivinen juttu.

— Tappio noin pitkän hyvän vaiheen jälkeen tekee meille hyvää. Voimme nollata tilanteen, emmekä innostu liikaa hyvistä otteistamme. Meidän pitää parantaa tiettyjä juttuja, joista on meille apua keväällä. Tappio oli vähän kuin siunaus valeasussa, O'Neill kertoi Jokereiden tiedotteessa.

Vitjaz on kotijäällään erittäin hankala vastustaja, kun joukkue puolustaa äärimmäisen tiukasti. O'Neillilla on tähän selvä lääke.

— Meidän on vain pelattava yksinkertaisesti. Vitjaz pelaa keskialueen äärimmäisen hyvin. Opimme varmasti paljon edellisestä kohtaamisestamme täällä Helsingissä, O'Neill ennakoi tiistain ottelua Jokereiden nettisivujen videolla.

Nicklas Jensen kymmenen ottelun pisteputkessa

Yksi mielenkiintoisimmista asioista tiistain ottelussa on se, kykeneekö Jokereiden tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen jatkamaan pisteputkeaan. Jensen on ollut äärimmäisen vaarallinen hyökkääjä vastustajille edellisissä otteluissa ja hyökkääjä valittiinkin edellisen KHL-viikon tähtihyökkääjäksi, kun tanskalainen paukutti neljään peliin tehot 5+3.

Jensenin laukaus lähtee tulisesti ylivoimalla suoraan syötöstä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Jensen onnistui KHL-uransa ensimmäisessä hattutempussa Dinamo Riikaa vastaan, iski kaksi maalia Spartak Moskovan reppuun keskiviikkona, ja syötti kahteen Severstal-otteluun kolme maalia.

Tanskalaishyökkääjän paluu on parantanut etenkin Jokereiden ylivoimapeliä, sillä hyökkääjälle luodaan oikealle b-pisteelle suoraan syötöstä lähtevän laukauksen uhka. Puolustaja Mikko Lehtonen on syöttämässä siniviivassa ja kakkoskentän keskushyökkääjä Petri Kontiola hyökkäysalueen vasemmalla puolella.

Seuraa Heitä

Henrik Haapala #25 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Jokereiden kakkoskentän pienikokoinen hyökkääjä on löytänyt loistavan sävelen Nicklas Jensenin kanssa. Jatkuuko otteet myös Vitjazia vastaan?

Joonas Nättinen #9 | Vitjaz

Keskushyökkääjä

Suomalaishyökkääjä oli Helsingin kamppailussa melko näkymätön, mutta onnistui syöttämään Pekka Jormakan tekemän ainokaisen maalin. Nättiselle on ylivoimalla luvassa vastuuta ja on joukkueensa yhdeksänneksi paras pistemies. Reiluun 30 otteluun on syntynyt kaksi maalia ja kymmenen tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle