KHL-pudotuspelit: Läntisen konferenssin mestari ratkeaa jättiläisten kohdatessa – TsSKA hienoinen suosikki

KHL / Ennakko
Moskovalaisyhmä juhlii tässä ottelusarjassa pietarilaisrykmentin edessä.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Moskova TsSKA:n ja SKA Pietarin väliset taistot ovat olleet läpi sarjan historian viihdyttäviä näytöksiä, joten tämänkin kevään läntisen konferenssin loppuotteluihin kohdistuu isoja odotuksia.

SKA Pietarin pudotuspelikevät on ollut huomattavasti kevyempi kuin Moskovan TsSKA:lla, sillä pietarilaisryhmä on ratkaissut kummatkin aiemmat pudotuspelisarjansa viidessä ottelussa. Moskovalaisryhmä taas voitti toisella kierroksella Lokomotiv Jaroslavlin niukasti otteluvoitoin 4–3.

KHL:n historian aikana SKA:n ja TsSKA:n väliset ottelut ovat olleet viihdyttäviä huippupelaajien näytöksiä, eikä tämäkään ottelusarja tuo historiaan muutosta. Moskovalaisryhmän kokoonpano on täynnä tähtiä, joista seurantaan kannattaa laittaa taiturihyökkääjä Maksim Šalunov.

Šalunov on iskenyt 11 pudotuspeliottelussa yhdeksän (5+4) tehopistettä. Pietarilaisrykmentiltä seurantahuomion ansaitsee kevään kymmenessä ottelussa kahdeksan (4+4) pistettä tehnyt hyökkääjä Emil Galimov.

Ottelut runkosarjassa

Joukkueet kohtasivat runkosarjan aikana neljästi ja TsSKA vei kolme koitosta nimiinsä. Aiemmin mainittu Šalunov tehoili viiden syöttöpisteen verran otteluissa jääden ainoastaan yhdessä kohtaamisessa ilman tehopisteitä.

Historia pudotuspeleissä

Seurat ovat kohdanneet aiemmin pudotuspeleissä kuusi kertaa ottelusarjavoittojen päättyneen tasan 3–3. Keväällä 2016 sarjan tämän hetken jättiläisseurat kohtasivat ensimmäisen kerran konferenssifinaalissa, jolloin moskovalaisryhmä nappasi ensimmäisen ottelusarjavoiton pietarilaisia vastaan.

Maalivahdit vertailussa

Kummaltakin joukkueelta löytyy laadukas maalivahtiosasto, ja molemmilla yksi torjuja on ruotsalainen. TsSKA:lla Lars Johansson on kantanut vastuuta kevään aiemmissa pudotuspeleissä ja 33-vuotias torjuja auttoi nollapelillään seuraansa voittoon Lokomotiv Jaroslavlista.

Johanssonin maanmies SKA:lla pelaava Magnus Hellberg nollasi edellisen kierroksen viimeisessä ottelussa Dinamo Moskovan. 29-vuotiaan Hellbergin passissa lukee synnyinkaupunkina Ruotsin neljänneksi suurin kaupunki Uppsala.

Lars Johansson voittaa maalivahtitaistossa maanmies Magnus Hellbergin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Ottelusarjan suomalaiset

Moskovalaisryhmässä ei tällä kaudella pelaa ainuttakaan suomalaista, mutta Pietarissa pelaa kaksi suomalaishyökkääjää. Miro Aaltosen kausi on ollut vaisu, eikä 35 runkosarjaottelussa 19 (10+9) tehopistettä kerännyt hyökkääjä ole pelannut ainuttakaan pudotuspeliä tänä keväänä.

Joonas Kemppainen on saanut vastuuta pietarilaisjoukkueen ykkösketjussa ja hän on iskenyt pudotuspeleissä tänä keväänä kymmenessä ottelussa kuusi (3+3) tehopistettä.

Aaltonen ei ole juhlinut maalia pitkään aikaan
Kuva © Joonas Kämäräinen

Arvio ottelusarjasta

Hallitseva mestari TsSKA on tällä kertaa helisemässä, sillä SKA saa valmistautumisedun. Moskovalaiset kuitenkin taistelevat konemaisesti itsensä jälleen loppuotteluihin juhlien ottelusarjan voittoa 4–3-voitoin.

Seuraa Heitä

Joonas Kemppainen #23 | SKA

Keskushyökkääjä

Kemppainen on murtautunut pietarilaisryhmän tähtien joukkoon ja ykkösketjuun. Hyökkääjä esittää ykkösketjun vaatimia otteita illasta toiseen.

Maksim Mamin #98 | TsSKA

Keskushyökkääjä

TsSKA:n venäläishyökkääjä on yksi seuran tehokkaimmista pelaajista kevään pudotuspeleissä. Jatkuuko sama tahti tässäkin sarjassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle