Torpedolla isot panokset runkosarjan päätöksessä – Jokereille riittää piste kolmanteen sijaan

KHL / Ennakko
Jokereiden pitää olla maalinedustalla vahva myös tiistain kamppailussa.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Torpedo Nižny Novgorov ja Helsingin Jokerit kohtaavat runkosarjan viimeisessä kamppailussa toisensa. Torpedolla on kotiotteluunsa isot panokset, sillä joukkue taistelee vielä viimeisestä paikasta pudotuspeleihin.

Torpedo Nižny Novgorod on KHL:n läntisen konferenssin kahdeksantena kolmen pistettä HK Sotšia edellä. Sotšilla on kaksi peliä vielä pelaamatta, joten Torpedon häviämällä tänään varsinaisella peliajalla ja Sotšin voittaessa viimeisissä kamppailussa Severstalin ja TsSKA Moskovan, on Sotši pudotuspeleissä ja Torpedo rannalla.

Torpedo tulee runkosarjan viimeiseen otteluun aika heikoista lähtökohdista. Edellisestä 12 ottelusta joukkue on onnistunut voittamaan ainoastaan kaksi peliä ja keräämään kuusi pistettä. Illan otteluun joukkue lähtee jatkoaikatappio HK Sotšille niskassaan. Kaikesta huolimatta Torpedo on tällä hetkellä kolmen ottelun pisteputkessa, joten viime aikoina peli on tuloksellisesti toiminut hieman paremmin.

Torpedon tehokkain pelaaja runkosarjassa on ollut yhdysvaltalaishyökkääjä Jordan Schroeder, joka on tehnyt 18 maalia ja yhteensä 40 tehopistettä. Joukkueen maalilla pelaa joko ruotsalainen Anders Lindbäck tai 24-vuotias venäläinen Andrei Tikhomirov, joka pelasi erittäin hyvin SKA:ta vastaan viime viikolla.

Jokereille riittää piste varmistamaan kolmannen sijan

Helsingin Jokereiden kahden ottelun voittoputki päättyi sunnuntaina kotijäällä SKA Pietaria vastaan tylyin lukemin 1–6. Edellisessä ottelussa Jokerit oli pelin päällä ensimmäiset 30 minuuttia, mutta hyvistä paikoista huolimatta viimeistely ontui ja SKA:n päästessä 1–3 -johtoon narripaitojen peli lopahti melko lailla täysin.

Runkosarjan viimeisen kahden kierroksen aikana Jokereiden suurin panos on se, että saako joukkue säilytettyä kolmannen sijan runkosarjassa ennen Dinamo Moskovaa. Tähän riittäisi se, että joukkue pelaisi tänään tasapelin Torpedoa vastaan tai se, että Dinamo häviäisi runkosarjan kahdesta viimeisestä ottelusta joko Traktoria tai Dinamo Minskiä vastaan toisen. Todennäköisempää kuitenkin on, että Jokerit pelaa tänään vähintään tasapelin ja saa tarvittavan pisteen kolmanteen sijaan.

Suurin mielenkiinto Jokereiden osalta tänään on kokoonpanossa. Millaisella ryhmällä Lauri Marjamäki lähtee otteluun, kun panokset ovat todella pienet. Palaako Janis Kalnins kokoonpanoon sairastelun jälkeen ja mikä on puolustaja Alex Grantin tilanne? Saako Steve Moses jatkaa edelleen kokoonpanossa, vaikka hyökkääjän hyöty joukkueelle on aika lähellä nollaa. Henri Ikosen tiedotettiin palaavan pudotuspelien kynnyksellä peleihin, joten olisiko hän tänään jo pelikuntoinen. Rikkooko Mikko Lehtonen 50 tehopisteen rajan?

Selvää on se, että helsinkiläisryhmä on katseensa jo kääntänyt ensi sunnuntaina alkavia pudotuspelejä kohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle