NHL-lainojen täyttämä Torpedo haastaa kotonaan Jokerit

KHL / Ennakko
Andrei Tikhomirov torjui viime kaudella Jokereita vastaan Helsingissä Torpedon maalilla.
Kuva © Joonas Kämäräinen
KHL:ssä käydään tänään seitsemän ottelun kierros ja yksi kierroksen otteluista pelataan Nižni Novgorodissa, kun Torpedo saa Helsingin Jokerit vieraakseen. Tämä on joukkueiden kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen ja joukkueiden yhteinen KHL-historia pitää sisällään muun muassa yhden pudotuspelisarjan.

SM-liigastakin tutun entisen tähtipelaajan David Nemirovskin valmentama Torpedo on päässyt oivaan vireeseen tämän kauden KHL:ssä.

Joukkue on edennyt läpi kauden piste per peli tahdilla ja 28 ottelun jälkeen 28 pisteessä pitäen hallussaan KHL:n itäisen konferenssin kahdeksatta sijaa.

Tällä hetkellä ote pudotuspelipaikkaan on turvallinen, sillä Amur Habarovsk on yhdeksäntenä kaksi pistettä perässä ja kolme ottelua enemmän pelanneena. Seitsemännellä sijalla oleva Sibir Novosibirsk on pisteen edellä, mutta kaksi peliä enemmän pelanneena.

Kotijoukkue tulee otteluun kahden ottelun voittoputkessa, kun joukkue on onnistui kahteen edelliseen peliin kaatamaan Avtomobilist Jekaterinburgin.

Torpedo onnistunut hankinnoissaan loistavasti

Torpedon vahvuus on viime kausina ollut puolustuspelaaminen, mutta tällä kaudella myös hyökkäys on ottanut tuulta purjeisiin. Torpedo on onnistunut paikkaamaan Jordan Schroederin ja Anders Lindbäckin lähdöt hyvin, ja hankkinut laadukkaita ulkomaalaisia riveihinsä.

Ykköskentässä yhdysvaltalaishyökkääjä Andy Miele muodostaa loistavan tutkaparin Damir Žafjarovin kanssa. Miele on alkukauteen iskenyt kahdeksan maalia ja 21 tehopistettä. Mielen venäläinen tutkapari seilaa tällä hetkellä viiden ottelun pisteputkessa ja on joukkueen paras pistemies kymmenellä maalilla, ja 23 pisteellä. Žafjarov pelaa ottelussa hyökkääjistä keskimäärin eniten, yli 21 minuuttia ottelua kohden.

Hyökkäyksen kaksi muuta ulkomaalaishankintaa eli keskushyökkääjät Justin Kloos ja Jordan Szwarz ovat onnistuneet ihan kohtalaisesti. Kakkoskentässä viilettävä Kloos on iskenyt toistaiseksi 11 tehopistettä ja kolmoskentässä pelaava Szwarz kymmenen tehopistettä.

Puolustukseen Torpedo teki täysosuman hankintana, kun Chris Wideman tarttui joukkueen syöttiin. Joukkueen ainoa oikealta laukova puolustaja on alkukaudella iskenyt viisi maalia ja 21 tehopistettä. Wideman muodostaa joukkueen ykköspakkiparin Zijat Paiginin kanssa. He pelaavat ottelussa keskimäärin yli 20 minuuttia ja Paiginin tehotilasto on seitsemän maalia plussan puolella.

Entisen NHL-puolustaja Widemanin ohella Torpedo hankki kesällä riveihinsä isokokoisen Brady Austinin, joka merkkauttaa kolmantena puolustajana yli 20 minuuttia peliaikaa ottelua kohden.

Torpedossa pelaa myös kolme venäläistä NHL-lainaa. Vielä viime kaudella SKA Pietarin maalilla pelannut Aleksei Melnichuk on pelannut suhteellisen hyvin Torpedon maalilla. Toronto Maple Leafsin varaus Semjon Der-Argushintsev on pelannut vasta kahdeksan ottelua, mutta iskenyt näissä neljä tehopistettä. San Josesta Melnichukin kanssa Torpedoon lainalle tullut hyökkääjä Ivan Tšehovits on ollut vahva lisä hyökkäykseen, sillä 21-vuotias hyökkääjä on tehnyt 11 otteluun yhdeksän tehopistettä.

Tšehovits pelaa ykköskentässä Mielen ja Zafjarovin rinnalla. Der-Argushintsev pelaa kakkosessa Kloosin laidalla.

Jokerit voittoputkessa vieraskiertueelle

Helsingin Jokerit aloittaa Nižni Novgorodissa kolmen ottelun mittaisen vieraskiertueen. Torpedon vieraista matka jatkuu Podolskiin lauantaiksi, jossa joukkue kohtaa Vitjazin ja kolmas vieraspeli on SKA:n vieraana Pietarissa ensi viikolla.

Nižni Novgorod on ollut Jokereille äärimmäisen vaikea paikka. Pudotuspelit mukaanlukien Jokerit on tehnyt kymmenen vierailua Torpedon kotijäälle ja näistä ainoastaan kolme on päättynyt helsinkiläisten voittoon.

Jokerit lähtee hyvistä asetelmista torstain otteluun, sillä joukkue on voittanut kolme edellistä peliä putkeen maalierolla 13-2 ja matkalla on kaatunut Dinamo Moskova, Lokomotiv Jaroslavl ja HK Sotši. Etenkin edellinen ottelu Dinamoa vastaan oli Jokereilta todella laadukas esitys ja mikäli vierasjoukkue pääsee tässä pelissä edes lähelle samaa tasoa on vierasvoitto todella lähellä.

Seuraa Heitä

Andy Miele #51 | Torpedo

Keskushyökkääjä

Taitava keskushyökkääjä on yksi Torpedon parhaista.

Chris Wideman #6 | Torpedo

Puolustaja

Wideman on ollut Torpedon yksi tehokkaimmista pelaajista. Miten Wideman liikuttaa kiekkoa esimerkiksi Torpedon ylivoimassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle