Jokerit pyrkii pidentämään pisteputkeaan ja murskavoittojensa sarjaa – KHL:n läntisen konferenssin huippukamppailussa vastassa Spartak Moskova

KHL / Ennakko
Jokereiden ja Spartakin väliset ottelut ovat aina hyvin tasaisia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Keskiviikko tarjoaa KHL:n ystäville todellisen huippukamppailun Moskovasta, kun Spartak Moskova isännöi Helsingin Jokereita. Spartak lähtee otteluun hieno kotivoitto vyöllään ja Jokerit kahden ottelun nollapeliputkessa.

Spartak Moskova on ollut todella laadukas joukkue tällä kaudella KHL:ssä. Päävalmentajaksi tullut Oleg Znarok on tehnyt joukkueesta aiempaakin kurinalaisemman, ja se näkyy sarjasijoituksessa ja pelityylissä.

Spartakin puolustuspelaaminen on äärimmäisen tiivistä, mikä näkyy etenkin kotiotteluissa. Viimeisimpänä punanutut kaatoivat SKA Pietarin kotiareenallaan lukemin 3–1 tiistai-iltana. Znarokin valmentama miehistö on voittanut kaikki kolme peliään SKA:ta vastaan. Joukkueet kohtaavat vielä kertaalleen runkosarjan aikana.

Spartak taistelee Helsingin Jokereiden kanssa samoista sijoista ja etenkin kotiedusta läntisessä konferenssissa. Spartakilla on 45 ottelun jälkeen koossa 56 pistettä ja joukkue on parhaillaan sijalla viisi.

Takana Lokomotiv Jaroslavl hengittää kahden pisteen päässä, mutta seitsemänteen sijaan ja siellä majailevaan Vitjaz Podolskiin ero on jo kahdeksan pistettä. Kahdeksan pisteen ero tuntuu turvalliselta, joten joukkue ei luultavasti kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella konferenssin kahta kärkijoukkuetta.

Illan ottelu on kotijoukkueelle neljäs kotiareenalla putkeen, ja sen jälkeen joukkue matkaa neljän ottelun vieraskiertueelle, joka on pisin koko loppukauden aikana.

Julius Hudacek on ollut tälläkin kaudella todella hyvässä vireessä Spartakin maalilla.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Spartak on tullut toimeen kolme edellistä ottelua ilman joukkueen parasta pistemiestä Artjom Fjodorovia. Hänen loukkaantumisensa vakavuudesta ei ole tietoa. Fjodorov on iskenyt alkukauden aikana 13 maalia ja 28 tehopistettä 41 otteluun.

Toisena pistepörssissä on keskushyökkääjä Ilja Zubov, joka on tehnyt 27 tehopistettä ja jolla on tehotilastossa joukkueen kärkilukema +14. Zubov muodostaa kokeneen latvialaishyökkääjän Kaspars Daugavinsin kanssa vahvan kaksikon, jonka vieressä on helppo kierrättää eri pelaajia.

"Siitä tulee kova testi"

Loukkaantumisten takia sivussa ovat myös puolustaja Tobias Viklund ja huippulupaava 18-vuotias Aleksandr Nikishin.

Jokerit pyrkii käyttämään lepopäivän tuoman edun Spartakia vastaan hyödyksi

Helsingin Jokerit saapuu otteluun 12 ottelun pisteputkessa. Kahdessa edellisessä ottelussa Jokerit on onnistunut myös pitämään maalinsa puhtaana, kun alla ovat voitot SKA:ta vastaan lukemin 6–0 ja Dinamo Riikaa vastaan lukemin 7–0. 

Narripakka pelasi viimeksi maanantaina ja siirtyi tiistain aikana Moskovaan. Jokereiden historia Spartak Moskovaa vastaan on ollut äärimmäisen vaikea. Tälläkin kaudella joukkueet ovat kohdanneet kolmesti ja voitot näistä ovat Spartakille 2–1.

Seitsemän ottelun pisteputkessa oleva ja edellisessä ottelussa hattutempun tekemisessä onnistunut jokerikapteeni Peter Regin pohti asiaa Jokereiden tiedotteessa.

– Siitä tulee kova testi, koska meillä on ollut heitä vastaan vaikeaa viime vuosina. Heillä on erittäin hyvä joukkue, joka pelaa kovaa etenkin kotonaan.

Joukkueet ovat KHL-historian aikana kohdanneet 13 kertaa. Näistä voitot ovat 8–5 Jokereille. Moskovassa Spartak on voittanut kuudesta kohtaamisesta kolme edellistä ja kaikki selvin lukemin.

Seuraa Heitä

Patrik Hersley #6 | Malmö

Puolustaja

Spartakin kärkipuolustajalla on todella kova laukaus, mutta hän on hidastunut viime vuosina huomattavasti. Tuottaako Hersley iloa vai harmia kotijoukkueelle?

Viktor Lööv #50 | EHC Biel

Puolustaja

Lööv on pelannut jo useamman pelin todella korkealla kiekollisella tasolla. Nähdäänkö keskiviikonkin pelissä upeita nousuja?

» Lähetä palautetta toimitukselle