Jokerit matkustaa Jori Lehterän tähdittämän Spartak Moskovan vieraaksi

KHL / Ennakko
Veli-Matti Savinainen iski joukkueiden kauden avauskohtaamisessa kaksi maalia.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Kauden toiseen kohtaamiseen Spartak tarpoo kolmen ottelun tappioputkessa ja Jokerit kahden ottelun voittoputkessa.

Poikkeuksellisen kauden toinen kohtaaminen pelataan maanantai-iltana, kun avauskohtaamisessa voiton napannut Jokerit matkustaa Moskovaan positiivisessa tuulessa. Avauskohtaaminen päättyi lokakuisena iltana helsinkiläisryhmän juhliin lukemin 7–1. Tuossa ottelussa Jokerien Mikko Lehtonen iski tehot 2+2. 

Jokerit majailee läntisesssä konferenssissa seitsemännellä sijalla 26 ottelun jälkeen 34 pisteellään ja illan isäntänä toimiva Spartak on helsinkiläisvieraiden kanssa tasapisteissä pelattuaan 32 ottelua sijoituksen ollessa kahdeksan. Kotijoukkueen heikompi sijoitus johtuu varsinaisen peliajan voittojen vähäisestä määrästä. Spartakilla voittoja on kymmenen ja Jokereilla 13 kappaletta. 

Suonalaistykki Jori Lehterä Spartakin piristysruiske

Spartakin alkukausi on ollut vuoristorataa. Hyvien otteiden ohella on myös tullut heikompia jaksoja, mutta joukkueen ainoa suomalaispelaaja Jori Lehterä on 32 tehopisteellään (5+27) koko sarjan pistepörssissä viidennellä sijalla. Joukkueen pistepörssin toisella sijalla on 22 pisteellä (13+9) venäläishyökkääjä Sergei Širokov

Nikita Bespalov on kirittänyt maalinsuulla joukkueen kokenutta veräjänvartijaa Július Hudáčekia. Kolmen ottelun tappioputkessa tarpova moskovalaisryhmä peluutti edellisessä  ottelussa venäläisvahti Alexander Trushkovia

Jokerit positiivisella mielellä Moskovan valoihin

Helsinkiläisseuran edellinen ottelu pelattiin suljetuin ovin kotikaukalossa ja sarjan ”suomalaisjoukkue” Salavat Julajev Ufa joutui poistumaan tyhjin taskuin tappio mielessään Helsingistä. Jokerit ei ole päästänyt kahdessa edellisessä pelissään kuin ainoastaan kaksi maalia ja iskenyt vastustajan verkkoon viisi maalia. Näissä otteluissa tehokkain pistemies oli Iiro Pakarinen tehoillen tehot 1+1. 

Joukkueen alkukauden tehokkain pistemies on 30 tehopisteellä (6+24) amerikkalaishyökkääjä Brian O’Neill, joka on ihastuttanut taitavilla syötöillään sarjaa seuraavaa yleisöä. 

Janis Kalnins sekä Anders Lindbäck ovat tasaisesti jakaneet vastuuta tolppien välissä, joten kumpikin maalivahti auttaa joukkoja voittotaistelussa. 

Muistissa lokakuinen ilta Helsingissä

Vaikka onkin ollut poikkeuksellinen kiekkokausi koko maailmassa, silti KHL on pyörinyt mahdollisimman moitteettomasti. Kauden avauskohtaamisessa isäntänä toiminut Jokerit antoi oppitunnin maalinteosta voittaen ottelun lukemin 7–1. Tuon ottelun jälkeen Spartakin vuoristoratamainen kausi jatkui voittoineen ja tappioineen. 

Jokereilla oli ennen kyseistä ottelua kahden ottelun voittoputki, joka päättyi Spartak-kotiottelun sisältäneen kotiotteluputken kolmannessa ottelussa Lokomotiv Jaroslavlin vieraillessa kylässä. 

Mikäli helsinkiläisrykmentti jatkaa siitä mihin lokakuisena iltana kotikaukalossa jäätiin, lähtee Moskovan valoista komea vierasvoitto ja neljäs perättäinen voitto joukkueen matkalaukussa kohti Tšeljabinskia, jossa Jokerien seuraava ottelu on keskiviikko-iltana Traktorin vieraana. 

Muokattu 7.12. klo. 15.28: tarkennettu kohtaa Spartakin ja Jokerien sarjasijoituksista

Seuraa Heitä

Brian O'Neill #21 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Millainen kikka amerikkalaishyökkääjän taikalaatikosta tällä kertaa löytyy?

Jori Lehterä #12 | Spartak

Keskushyökkääjä

Suomalaishyökkääjä on ollut alkukaudella komeassa iskussa, jatkuuko tehoilu?

» Lähetä palautetta toimitukselle