Sarja katkolla Salavatille - Juha Metsola hamuaa kolmatta nollapeliä putkeen

KHL / Ennakko
Salavatilla on paikka lyödä Traktorin kausi pakettiin torstaina.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Salavat Julajev Ufa johtaa ottelusarjaa Traktor Tšeljabinskia vastaan voitoin 3-1 ja näin Salavatilla on mahdollisuus lyödä sarja pakettiin torstain viidennessä ottelussa.

Salavat Julajev Ufa on ollut vakuuttava ensimmäisen pudotuspeliottelun jälkeen. Tomi Lämsän valmentama joukkue on ottanut kolme voittoa putkeen päästäen ainoastaan kaksi maalia.

Kymmenestä tehdystä maalista kuudesta on vastannut suomalainen, kun Teemu Hartikainen on iskenyt kolme osumaa, Markus Granlund kaksi ja Sakari Manninen on osunut kertaalleen.

Kahdessa Tšeljabinskissa pelatussa ottelussa kotijoukkue Traktor onnistui laukomaan vain 40 kertaa kohti nollat kummastakin pelistä torjunutta Juha Metsolaa kohden ja se on aivan liian vähän.

Traktorin johtavista pelaajista Vitali Kravtšov on iskenyt ottelusarjassa tehot 2+1 ja runkosarjassa tehoillut Tomas Hyka 0+3, mutta tämä ei altavastaajalle yksinkertaisesti riitä. Runkosarjassa loistaneet Aleksei Byvaltsev, Lukas Sedlak ja Pontus Åberg ovat nollilla.

Roman Will on ottanut hyvin koppeja Traktorin maalilla.
Kuva © Joonas Kämäräinen

Puolustajista Nick Bailen ja Lawrance Pilut ovat kantaneet isoa vastuuta pelaten keskimäärin yli 23 minuuttia pelissä, mutta heiltäkin tehot ovat jääneet piippuun. Bailenilla on yksi maali ja Pilutilla yksi syöttöpiste.

Maalivahteja ei Traktorin puolelta käy syyttäminen. Ivan Fedotov pelasi ensimmäiset kaksi ja puoli peliä. Tämän jälkeen Roman Will on kantanut torjuntavastuun. Kumpikin on antanut joukkueelle mahdollisuuden voittoon, mutta keskimäärin reilut yksi maali per peli on vain liian vähän.

Mikäli ottelusarjan viidennessäkin pelissä Salavat pitää Traktorin kaukana Metsolan maalilta on odotettavissa, että suomalaisten johtama ykköskenttä pistää pelin ennemmin tai myöhemmin kotijoukkueen osalta pakettiin.

Joukkueiden välinen viides kamppailu käynnistyy kello 16.00.

Seuraa Heitä

Tomáš Hyka #38 | Traktor

Laitahyökkääjä

Isokokoinen tshekkihyökkääjä ei ole onnistunut vielä KHL:n pudotuspeleissä maalinteossa. Mikäli Traktor haluaa jatkaa kauttaan tulee hyökkääjän johtaa joukkojaan edestä.

Philip Larsen #36 | Salavat Julajev

Puolustaja

Tanskalaispuolustaja on pelannut kelpo pudotuspelit. Larsen on pelannut lähes 21 minuuttia ottelua kohden eikä ole kertaakaan ollut 5vs5 -pelissä jäällä, kun Traktor on tehnyt maalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle