Pietarissa tarjolla KHL-herkkupala - Jokerit ja SKA vastakkain erittäin tärkeässä ottelussa

KHL / Ennakko
Tammikuun alussa joukkueen välinen vääntö oli ajoittain erittäin tiukka, mutta Jokerit voitti lopulta selvin lukemin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
SKA Pietari ja Helsingin Jokerit kohtaavat torstaina kauden kolmannessa keskinäisessä ottelussa. Voitot kauden aiemmista ovat tasan. Ottelussa on jaossa erittäin isot pisteet, sillä joukkueet taistelevat yhdessä Dinamo Moskovan kanssa KHL:n läntisen konferenssin Bobrov-divisioonan voitosta ja siten kotiedusta kahdelle ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle.

Pietari SKA lähtee otteluun kahden ottelun voittoputkessa, mutta ilman pelikiellossa olevaa kapteeni Sergei Plotnikovia. Lisäksi ensi tietojen mukaan myös hyökkääjät Aleksandr Barabanov ja Anton Burdasov puuttuvat pelistä loukkaantumisten vuoksi.

SKA voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen syyskuussa Jori Lehterän maalilla lukemin 3–2. Jokerit käänsi kuitenkin toisen kohtaamisen nimiinsä parisen viikkoa sitten kotiottelussaan selvin lukemin 6–0.

Jori Lehterä on viimeisissä SKA:n peleissä päässyt pelaamaan myös ylivoimaa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Edellinen tappio Jokereille kismittää varmasti SKA-leirissä, joten torstai-iltana on odotettavissa paljon tunnetta kotijoukkueen puolelta.

SKA:n pelillinen identiteetti on kadoksissa

Pietarin SKA on laadukas joukkue, mutta päävalmentaja Aleksei Kudašov ei ole saanut joukkueen pelillistä ilmettä mitenkään erikoiseen muotoon. Joukkueella on ollut vaikeuksia etenkin laadukkaasti keskustaa puolustavia joukkueita vastaan, eikä joukkueen omakaan puolustuspeli paljoa silmiä hivele.

Joukkueen maalivahdeista kaikki kolme ovat saaneet peliaikaa, mutta viime aikoina ruotsalainen Magnus Hellberg on kantanut päävastuun. Edellisessä ottelussa Hellberg torjui nollapelin Dinamo Riikaa vastaan, mutta joutui torjumaan ainoastaan 12 kertaa. SKA voitti pelin 3–0.

Jokerit hakemaan historian toista voittoaan Pietarista

Jokerit on hävinnyt ainoastaan kaksi peliä varsinaisella peliajalla viimeisen 1,5 kuukauden aikana. Edellisestä ottelussa Jokerit otti vierasvoiton Vitjazista lukemin 3–2.

Jokerit on pelannut SKA:ta vastaan Pietarissa KHL-historiansa aikana 11 kertaa ja näistä on tilille karttunut vain yksi voitto. Ainoa voitto toistaiseksi on tullut noin kolme vuotta sitten, kun Jokerit käänsi 2–0 -tappioaseman 3–5 -vierasvoitoksi. Tuossa ottelussa SKA:ssa silloin pelannut Ilja Kovaltšuk ja Jokereiden Tommi Huhtala iskivät kaksi maalia.

SKA on hävinnyt viimeksi Pietarin Jääpalatsissa marraskuun alussa, kun Lokomotiv Jaroslavl haki sieltä kaksi pistettä. Tämän jälkeen joukkue on voittanut yhdeksän peliä kotona putkeen. Ainut kotitappio viimeisen 2,5 kuukauden aikana on ulkoilmaottelusta TsSKA Moskovaa vastaan joulukuulta, joten helppoon paikkaan ei narrilauma torstaina mene.

Jokereista pisteputkessa otteluun tulee tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen, joka on saalistanut nyt 11 edellisessä ottelussa tehopisteitä. Jensen loukkaantui syksyllä nimenomaan SKA:ta vastaan käydyssä ottelussa ja oli aina vuoden vaihteeseen asti sivussa peleistä. Paluunsa jälkeen tanskalainen on ollut hurjassa vireessä iskemällä seitsemään peliin kuusi maalia ja 11 tehopistettä.

Jesse Joensuu pelaa Jokereiden ykkösketjun vasemmassa laidassa loistavaa kautta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Jokereiden ykköskentässä hyvää työtä yhdessä Peter Reginin ja Brian O'Neillin kanssa tekevä Jesse Joensuu näkee Jokereiden kotisivujen tiedotteessa selvän tien, miten joukkue kykenee haastamaan pietarilaiset.

— Meidän juttumme on pitää kiekko jäässä, syöttää lavasta lapaan ja noudattaa pelisysteemiämme. Ei pidä keskittyä epäolennaisuuksiin, ja huomenna on varmasti niitäkin hetkiä, kun joudumme puolustamaan. Se pitää tehdä tiiviisti, jotta pystyisimme turhauttamaan SKA:ta.

Joensuu näkee myös, että joukkueen on vain tehtävä se minkä he pystyvät ja osaavat, niin voitto on Pietarista otettavissa.

— Meillä on tarpeeksi hyvä materiaali ja meininki, ettei meidän pidä esittää mitään ihmeitä voittaaksemme. Totta kai tarvitaan paras suoritus joka jätkästä irti, mutta perustekemisemme on riittävän korkealla tasolla tällä hetkellä.

Illan ottelu alkaa 18:30.

Seuraa Heitä

Vasili Podkolzin #92 | SKA

Oikea laitahyökkääjä

SKA:n nuori venäläislupaus on ollut edellisissä otteluissa erittäin vaarallinen junioriketjunsa kanssa.

Peter Regin #93 | Jokerit

Keskushyökkääjä

Tanskalaiskapteeni on ollut todella hyvä viimeisen kuukauden ajan ja johtaa joukkueen ykköskenttää. Saako Regin SKA:ta vastaan tehoja aikaiseksi?

» Lähetä palautetta toimitukselle