Teemu Hartikainen tavoittelee pistepörssin voittoa Lokomotivin vieraana

KHL / Ennakko
Teemu Hartikainen on tehnyt tällä kaudella 28 maalia.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Lokomotiv Jaroslavl saa runkosarjan viimeiseen otteluun vastaansa Salavat Julajev Ufan. Molemmilla joukkueilla on isot panokset runkosarjan päättävässä ottelussa.

KHL:n runkosarja saa päätöksen tänään ja päätöskierroksen yksi mielenkiintoisimmista kamppailuista käydään Jaroslavlissa, kun Lokomotiv saa vieraakseen KHL:n itäisen konferenssin huippujoukkue Salavat Julajev Ufan.

Lokomotivilla on voitolla mahdollisuus vielä nousta KHL:n läntisen konferenssin kolmannelle sijalle, mutta se vaatiin Dinamo Moskovalta kotitappion Kunlun Red Starille varsinaisella peliajalla.

Mikäli Lokomotiv sijoittuu neljänneksi läntisessä konferenssissa kohtaa joukkue ensimmäisellä kierroksella Helsingin Jokerit. Konferenssin kolmanneksi sijoittunut joukkue saa vastaansa joko Dinamo Minskin tai Severstal Tšerepovetsin ensimmäisellä kierroksella.

Salavat on päätöskierrokselle lähdettäessä tasapisteissä Metallurg Magnitogorskin kanssa ja pisteen Avangard Omskia pisteen perässä.

Mikäli Salavat voittaa ja Avangard häviää varsinaisella peliajalla Barys Nur-Sultanille nousee Salavat koko konferenssin toiselle sijalle. Mikäli Salavat ja Avangard ovat tasapisteissä runkosarjan jälkeen on Avangard konferenssin kakkonen, ja Salavat kolmas.

Salavatin hävitessä varsinaisella peliajalla joukkue sijoittuu neljänneksi ja itäisessä konferenssissa neljänneksi sijoittunut kohtaa ensimmäisellä kierroksella Traktor Tšeljabinskin.

Suomalaiset isossa roolissa

Lauantain huippuottelussa on todella mielenkiintoiset suomalaisasetelmat. Lokomotiv Jaroslavlissa suomalaiskaksikko Atte Ohtamaan ja Teemu Pulkkisen voimin saavat vastaansa Salavat Julajevin suomalaisen tähtikentän sekä maalivahti Juha Metsolan.

Kumpikin joukkue tulee otteluun hurjassa vireessä. Lokomotivilla on kasassa kuuden ottelun pisteputki, joista neljä on päättynyt voittoon. Salavatilla on menossa yhdeksän ottelun voittoputki ja 11 ottelun pisteputki.

Vuoden 2021 puolella Salavat on hävinnyt ainoastaan yhden ottelun varsinaisella peliajalla ja se tapahtui Metallurg Magnitogorskin vieraana 16. tammikuuta.

Hartikaisella mahdollisuus vielä pistepörssin voittoon

Salavatin isokokoinen suomalaishyökkääjä Teemu Hartikainen tulee otteluun kuuden ottelun pisteputkessa ja "Härskillä" on vielä mahdollisuus voittaa KHL:n pistepörssi.

Hartikainen on iskenyt toistaiseksi runkosarjan 52 pelattuun otteluun 28 maalia ja yhteensä 64 tehopistettä. Pistepörssiä johtaa Dinano Moskovan ykkössentteri Vadim Šipatšjov 66 tehopisteellä. 

Pudotuspeliasetelmat haussa

Ottelusta kahden KHL:n huippujoukkueen välillä voi odottaa todella kovatasoista. Lokomotiv Jaroslavl on osoittanut olevansa todella tiukasti puolustava joukkue ja Salavat Julajev Ufa on näyttänyt samoja merkkejä.

Vähämaalinen ottelu ei olisi suuri yllätys etenkään, kun maalivahtien taistelussa kohtaavat kaksi KHL:n eliittiä Eddie Pasqualen ja Metsolan toimesta.

Seuraa Heitä

Teemu Pulkkinen #6 | Lokomotiv

Laitahyökkääjä

Löytääkö suomalainen maalintekijä maalivireen lauantain huippuottelussa?

Teemu Hartikainen #70 | Salavat Julajev

Laitahyökkääjä

Pystyykö isokokoinen suomalainen saavuttamaan venäläistähden KHL:n pistepörssin kärkitaistelussa?

» Lähetä palautetta toimitukselle