Jokerit yrittää jatkaa poikkeuksellista voittoputkeaan kahden ottelun vieraskiertueella

KHL / Ennakko
Jokereilla on allaan jo kuuden ottelun voittoputki.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Helsingin Jokerit yrittää kasvattaa kuuden voiton putkeaan vieraskiertueella. Maanantaina vastaan asettuu Lokomotiv, ja keskiviikkona Torpedo. Edelliset mittelöt joukkueiden välillä nähtiin viime viikolla Helsingissä, jossa Jokerit voitti kummankin vastuksen.

Jokerien alkukausi on alun tahmeuden jälkeen lähtenyt erinomaisesti käyntiin. Joukkue liitää tällä hetkellä peräti kuuden ottelun voittoputkessa, jonka aikana on kaatunut muun muassa hallitseva mestari Omsk, viime kevään pudotuspelivastus Lokomotiv sekä Torpedo.

Voitot ovat siivittäneet joukkueen jo läntisen konferenssin kolmannelle sijalle sarjataulukossa.

Tiivistahtisessa syyskuun otteluruuhkassa onkin seuraavaksi luvassa kolmen ottelun viikko. Kaksi ensimmäistä ovat vierasjäillä, ja lauantaina HK Sotši saapuu Helsinkiin.

Saako Jokerit jatkuvuutta kokoonpanoihin?

Jokerit on kärsinyt sairastumisista ja pienistä loukkaantumisista, jonka vuoksi kokoonpano on vaihdellut pelien välillä rajustikin. Lauantaisen Barys-voiton jälkeen joukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki tuskaili tilannetta seuran verkkosivujen otteluraportissa.

— Peli oli vaikea. Vähän liikaa kokoonpano elää ja se näkyy tällä hetkellä pelissämme.

Kalle Kossila sai tiistaina pelatussa Lokomotiv-ottelussa tällin, ja on ollut sen koommin otteluista sivussa. Sen lisäksi Henri Ikonen, Marko Anttila ja Teemu Turunen ovat vuorotellen olleet pienen sairastumisen vuoksi sivussa.

Lokomotivilla revanssin paikka

Viime kauden pudotuspeleissä Lokomotiv pudotti Jokerit ensimmäisellä ottelukierroksella murskaavasti voitoin 4–0. Viime viikolla Jokerit otti revanssin, ja pisteet jäivät Helsinkiin John Normanin ja Jesse Joensuun maaleilla.

Edellisessä kohtaamisessa puolustus toimi tiiviisti, ja ruotsalaisvahti Anders Lindbäck selvisi 12 torjunnalla ja kirjautti KHL-uransa neljännen nollapelin.

Lokomotivin alkukausi on ollut haastava, sillä seitsemästä pelatusta ottelusta voittoja on tullut ainoastaan kolme kappaletta. Joukkue on muuttunut viime kaudesta jonkin verran, kun joukkueen ovat jättäneet muun muassa suomalaisille tutut Atte Ohtamaa ja Teemu Pulkkinen sekä Vladimir Tkatshjov sekä Anton Lander.

Uusina niminä seuraan ovat saapuneet mestarijoukkue Omskin viime kauden paras pistemies Reid Boucher, Maksim Shalunov sekä oma kasvatti Aleksandr Jelesin.

Illalla selviää, saako Jokerit jatkettua voittoputkeaan, vai saako Lokomotiv kalavelan maksettua ja kurssinsa käännettyä voittojen tielle. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 19.30.

Seuraa Heitä

Nicklas Jensen #71 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Jensen palasi loukkaantumisensa jälkeen vahvasti peleihin, ja kahteen ensimmäiseen otteluun on syntynyt jo kolme maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle