Jokerit ärsytetyn Lokomotivin vieraaksi

KHL / Ennakko
Eduard Pasqueale on pelannut loistavasti Lokomotivin maalilla.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Lokomotiv Jaroslavl saa torstaina vieraita Helsingistä, kun Jokerit saapuu kylään joukkueiden kauden kolmanteen keskinäiseen kohtaamiseen. Tämän kauden otteluista voitot ovat tasan ja kummatkin ottelut ovat päättyneet vierasjoukkueiden voittoihin.

KHL:ssä nähdään torstaina kahden läntisen konferenssin huippujoukkueen välinen mittelö. kun Lokomotiv Jaroslavl ja Helsingin Jokerit kohtaavat. Kumpikin joukkue tulee otteluun kahden ottelun tappioputkessa. 

Lokomotiv on kärsinyt peräkkäiset tappiot ensin kotonaan Avtomobilist Jekaterinburgille ja tämän jälkeen vieraissa TsSKA Moskovalle. Jokerit taipui viime viikolla SKA Pietarille vajaamiehisenä kotonaan ja pienen koronakaranteenin jälkeen maanantaina Traktor kävi hakemassa pisteet Helsingistä.

Kotijoukkue on ollut tällä kaudella äärimmäisen vahva. Lokomotiv majaileekin läntisen konferenssin kolmannella sijalla ja Tarasov-divisioonassa toisella tilalla heti TsSKA:n jälkeen. Lokakuun alun jälkeen Lokomotiv on pelannut yhteensä 17 ottelua ja näistä voittoon on päättynyt 14. Kauden 13 kotipelistä rautatieläiset ovat napanneet yhdeksän voittoa.

Tappiot ainoastaan Avtomobilistille, Jokereille, Metallurgille ja Neftehimikille. Lisäksi neljässä ottelussa Lokomotiv on kotonaan päästänyt kolme maalia tai enemmän.

Andrei Skabelkan valmentama joukkue puolustaa äärimmäisen tiiviisti ja joukkue pelaa todella sitoutunutta pelitapaa. Paperilla katsottaessa voi hyvillä mielin todeta, että joukkueella on lähes KHL:n paras puolustuskalusto. 

Suomalaisia joukkueesta löytyy yksi. Puolustaja Atte Ohtamaa pelaa illasta toiseen yli 20 minuuttia ja naputtelee myös pisteitä hyvään tahtiin. Alkukauden 21 otteluun Ohtamaa on iskenyt kolme maalia ja yhteensä 11 tehopistettä.

Joukkueen sisäisen pistepörssin kärkeä pitää hallussaan Jegor Korshkov ja Denis Aleksejev. Korshkov on iskenyt 24 otteluun 17 tehopistettä ja Aleksejev kahdeksan maalia, ja 15 tehopistettä.

Jokereilla viime aikoina vaikeaa

Helsingin Jokerit on esiintynyt vieraissa tälläkin kaudella laadukkaasti, sillä kymmenestä ottelusta tilille on kertynyt kuusi voittoa ja neljä tappiota, joista toki yksi oli luovutus Dinamo Minskiä vastaan.

Viime aikoina Jokereiden pelaaminen on ailahdellut melkoisesti. Osasyynsä pelin ailahteluun on tietysti koronatilanne, ja lukuisat karanteenit, mutta myös joukkueesta on ollut havaittavissa tiettyä ylimielisyyttä.

Traktor-ottelussa Jokereiden puristus katkesi täysin kolmannen erän puolivälissä, sillä ennen Traktorin tasoitusmaalia peli näytti siltä, että Jokerit pelailee ottelun loppuun ja ottaa helpon kotivoiton.

Jokereiden viikon urakkaa helpotti keskiviikkoisen ottelun peruuntuminen, sillä joukkueen oli tarkoitus pelata kotiottelu Kunlun Red Staria vastaan, mutta lukuisat Red Starin koronatartunnat esti joukkueen pelaamisen Helsingissä.

Torstain ottelu on Jokereille pelillinen testi

Lokomotiv Jaroslavl on loistava vastus tähän hetkeen Jokereille, sillä joukkue pääsee nyt mittaamaan omaa suoritustasoaan käytännössä parhainta mahdollista joukkuetta vastaan. Lokomotiv on äärimmäisen kurinalainen joukkue, joka pitää vastustajansa poissa maalintekopaikoilta. 

Odotettavissa on torstai-iltaan todella laadukas jääkiekko-ottelu, josta on vaikea odottaa mitään suurta maalijuhlaa. Lokomotiv lähtee otteluun suosikkina ja on lähellä voittoa mikäli Jokerit ei kykene murtamaan keskustaa.

Seuraa Heitä

Jordan Schroeder #10 | Jokerit

Keskushyökkääjä

Jokereiden pelillinen ykkössentteri tekee paluun peleihin koronakaranteenin jälkeen. Miten yhdysvaltalainen esiintyy Jaroslavlissa?

Atte Ohtamaa #55 | Kärpät

Puolustaja

Atte Ohtamaa on kasvanut yhdeksi Suomen parhaista puolustajista, mitä Euroopassa pelaa. Luotettava ja kokonaisvaltainen puolustaja pystyy pelaamaan käytännössä jokaisessa eri pelitilanteessa kentällä. Miten Ohtamaan otteet erottuvat torstaina kentällä?

» Lähetä palautetta toimitukselle