Vitjaz Podolskilla pakkovoiton paikka Helsingissä

KHL / Ennakko
Jevgeni Artjuhinilta voidaan nähdä kovia taklauksia tiistai-iltana Hartwall Arenalla.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit ja Vitjaz Podolsk kohtaavat tiistai-iltana Helsingissä toisena päivänä putkeen. Jokereille ottelu on runkosarjan toiseksi viimeinen. Vitjazilla on tämän illan jälkeen vielä kaksi ottelua jäljellä runkosarjaa ja joukkueella on vielä pienen pieni sauma pudotuspeleihin.

Helsingin Jokerit ja Vitjaz Podolsk kohtaavat toistamiseen 24 tunnin sisään toisensa. Ottelu on samalla runkosarjan neljäs ja viimeinen keskinäinen kohtaaminen. Eilisen ottelun Hartwall Arenalla voitti Jokerit tyylipuhtaasti lukemin 5–1.

Jokerit on varmistanut jo pudotuspelipaikkansa, mutta Vitjaz on KHL:n läntisen konferenssin sijalla yhdeksän. Ero ennen tiistain kierrosta kahdeksantena olevaan Spartak Moskovaan oli kolme pistettä.

Mikäli Spartak voittaa kello 16.00 alkaneessa ottelussa HK Sotšin, on Vitjazin voitettava Jokerit Helsingissä, mikäli joukkue vielä haluaa pudotuspeleihin.

Vitjazilla on Jokereiden jälkeen ottelut vieraissa SKA Pietaria ja Spartakia vastaan jäljellä, joten tiukkaa pudotuspelitaistosta joka tapauksessa tulee.

Danforth Vitjazin suurin tähti

Maanantain ottelussa Vitjaz Podolskin riveistä nousee muutama pelaajaa esiin. Kanadalaishyökkääjä Justin Danforth on äärimmäisen liukasliikkeinen pelaaja eikä Rauman Lukossa ihastuttanut laituri turhaan keiku pistepörssin kärkisijoilla.

Lisäksi hyökkäyksestä tulee nostaa kokenut Kaspars Daugavins sekä venäläishyökkääjä Danila Moisejev.

Numerolla 93 pelaava Moisejev otti useamman ison blokin maanantain ottelussa ja oli kiekollisena äärimmäisen laadukas. Moisejev on tehnyt tällä kaudella toistaiseksi 24 tehopistettä, joista seitsemän on maaleja. 22-vuotiaalla hyökkääjällä on vielä ensi kausi sopimusta jäljellä Vitjazin kanssa.

Puolustuksesta nousee ensimmäisenä esiin ulkomaalaisvahvistukset Linus Hultström ja Jakub Jerabek, mutta Vitjazin oman kiekkokoulun kasvatti Daniil Pylenkov ansaitsee myös huomiota. 21-vuotias venäläispuolustaja on tehnyt 51 peliin 17 tehopistettä ja kellottaa keskimäärin 19 minuutin peliaikoja otteluja kohden. Pylenkov on joukkueen puolustajien sisäisen pistepörssin toinen Hultsrömin jälkeen.

Ottelusta odotettavissa aggressiivinen taistelu

Maanantain ottelussa Vitjaz Podolsk esitti ajoittain todella aggressiivista karvauspeliä ja joukkue haki riistoja syvällä Jokereiden puolustusalueella. Tiistain ottelussa Vitjazin on nostettava entisestään riskikertoimia, sillä Jokerit selvisi maanantaina kovasta paineesta ehjänä ulos.

Mikäli ottelu alkaa kääntyä loppua kohden Jokereille saatetaan myös nähdä jotain ylilyöntejä, sillä Vitjazin joukkueesta löytyy kuumaverisiä pelaajia, jotka ei kaihda kovia otteita. 

Seuraa Heitä

Jevgeni Artjuhin #44 | Vitjaz

Oikea laitahyökkääjä

Kovaotteinen kapteeni pelaa varmastikin uransa viimeisiä KHL-pelejä.

» Lähetä palautetta toimitukselle