Miro Aaltosen Vitjaz päättää Jokereiden kotiputken

KHL / Ennakko
Maajoukkuevahti Joni Ortio torjuu Vitjazissa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jokereiden vieraaksi saapuu Läntisen konferenssin seitsemäntenä oleva Vitjaz. Venäläisjoukkueessa suomalaisväriä edustavat hyökkäyksen ykkösnimi Miro Aaltonen sekä maalivahti Joni Ortio.

Lauantain kirvelevän SKA-tappion jälkeen Jokerit palasi voittokantaan maanantaina, kun Riian Dinamo kaatui luvuin 5-3. Sarjan häntäpäähän jumiutuneen Dinamon kukistaminen ei aiheuttanut kuitenkaan mitään ilohuutoja jokerileirissä.

Helsinkiläisjoukkueen peli oli maanantaina ajoittain sekavaa ja huolimatonta, mistä myös joukkueen valmennus antoi sapiskaa. Pelin loppua kohden Jokereiden paketti kuitenkin parsiutui hieman parempaan kuosiin. Vitjazia vastaan joukkue haluaa kuitenkin puolustaa tiiviimmin.

– Saimme tärkeät pisteet itseluottamuksen kannalta. Mielestäni pelasimme hyvän ottelun ja paransimme tekemistä pelin edetessä, Henri Ikonen kertasi.

– Lähdetään pelaamaan energistä ja aktiivista peliä. Hyökkäyspelaaminen on toiminut meillä ihan hyvin. Puolustuspeliä voimme terävöittää.

Aaltonen ja Ortio Vitjazin luottomiehinä

Vitjaz roikkuu tällä hetkellä kiinni pudotuspelipaikassa 16 ottelusta keräämällään 15 pisteellä. Yksi ongelma joukkueelle ovat olleet rangaistukset, joita se on ottanut kolmanneksi eniten. Myös omiin on ropissut liikaa, kun joukkue on päästänyt neljänneksi eniten maaleja.

Vitjazin syksyn ykköspyssy on ollut 16 pelissä 14 pistettä pommittanut Miro Aaltonen. Hyökkääjä haki viime kaudella paikkaa NHL:stä, mutta ei onnistunut murtautumaan Toronto Maple Leafsin kokoonpanoon. Koko kausi sujui AHL:ssä saman kaupungin Marliesin riveissä.

Tälle kaudelle Aaltonen päätti palata entuudestaan tuttuun Vitjaz Podolskiin ja hän sai rintaansa myös varakapteenin vastuun. Edellisellä visiitillään Aaltonen takoi KHL:ssä 59 peliin 44 pistettä, eikä tahti ole Pohjois-Amerikan reissun aikana hiljentynyt.

Aaltosen apuina hyökkäämässä ovat tunnetuimpina niminä Aleksander Sjomin, Borna Rendulic sekä Marek Hrivik. Puolustuksesta heitä on tukenut tehokkaimmin Vojteck Mozik.

Vierasjoukkueen toinen suomalainen on maalivahti Joni Ortio, joka on kantanut torjuntavastuuta 13 ottelussa torjuntaprosentilla 91,0.

» Lähetä palautetta toimitukselle