Viikko huipentuu KHL-huippuottelulla, kun Jokerit isännöi Moskovan TsSKAa

KHL / Ennakko
Molemmat joukkueet ovat napsineet tärkeitä voittoja alkukauden otteluistaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Joukkueet ovat kohdanneet toisensa aiemmin 29. kertaa, joista moskovalaisryhmä on voittanut 19 ja Jokerit 10 ottelua. Viimeisin kohtaaminen viime vuoden puolella päättyi helsinkiläisryhmän 3–0 vierasvoittoon.

Jokerit palasi noin kahden viikon karanteenin jälkeen tositoimiin kaataen viikon avausottelussa Sibir Novosibirskin lukemin 5–2. Tehomiehenä ottelussa oli Nicklas Jensen tehoin 1+1. Kuitenkin kamppailun isoimman huomion keräsi Veli-Matti Savinaiseen kohdistunut taklaus kolmannen erän loppupuolella, jonka jälkiseurauksena ainoastaan Savinainen pistettiin jäähyboksiin miettimään tekoaan.

Savinainen käänsi selän Sibir-pelaajalle, joten tuomarit tekivät oikean ratkaisun olla viheltämättä vierasjoukkueelle rangaistusta. Tuosta tulistuneena Jokerit-hyökkääjä paiskoi mailaansa plekseihin ja sai suihkukomennuksen tempustaan. 

Tuollaiset tempaukset niin Savinaisen kuin muidenkin helsinkiläisseuran pelaajien kannattaa jättää tekemättä, kun kiekko tippuu jäähän huippukamppailussa. Jokerit löytyy ennen TsSKA-kamppailua konferenssista sijalta yhdeksän. 

TsSKA Moskova antaa alkukauden isoimman haasteen helsinkiläisryhmälle

Moskovalaisryhmä on pelannut tällä kaudella kahdeksan ottelua, joista voittoja on kertynyt tilille kuusi kappaletta. Viimeisin ottelu Severstal Tšerepovetsia vastaan päättyi 5–0-kotivoittoon.

Joukkueessa ei tällä kaudella pelaa ainuttakaan suomalaista, mutta Liiga-kaukaloista tuttu Nikolai Goldobin on seuran hyökkäyskalustossa. 

Moskovalaiset ovat sarjataulukossa konferenssissa sijalla kaksi ja ainoastaan SKA Pietari on pisteellä heidän edellä kaksi peliä enemmän pelanneena. 

Joukkueiden parhaimmat pistemiehet

Kotijoukkueen parhaan pistemiehen viittaa kantaa puolustaja Mikko Lehtonen viidellä pisteellään, kun taas vierasjoukkueen tehokkain mies on hyökkääjä Maksim Šalunov myöskin viidellä pisteellä. 

Maalipörssin piikkipaikalla Jokereilla on kolmella osumallaan hyökkääjä Jordan Schroeder ja moskovalaisilla Šalunov samoin kolmella maalillaan. 

Joukkueiden syöttöpörssin kärkinimet puolustaja Viktor Lööv ja hyökkääjä Maksim Mamin ovat kumpikin syöttäneet kolme oman joukkueensa maalia. 

Jokerien kokoonpano TsSKA-kamppailuun: 

Julius Junttila – Jordan Schroeder – Nicklas Jensen
Jesse Joensuu  – Brian O'Neill – Eeli Tolvanen
Veli-Matti Savinainen – John Norman – Iiro Pakarinen
Henri Ikonen – Antti Pihlström – Marko Anttila 

Mikko Lehtonen – Jonathan Pudas
Jakub Krejčík – David Sklenicka
Viktor Lööv – Tommi Kivistö

Janis Kalnins (Anders Lindbäck)

» Lähetä palautetta toimitukselle