Sarjakärki Jokereiden vieraana

KHL / Ennakko
Brian O`Neill penää Jokereilta enemmän laukauksia.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Viikon kolmannessa ottelussaan Jokerit pääsee kotikaukaloonsa. Vastaan tuleva haaste on kuitenkin kovin mahdollinen, kun vieraaksi saapuu KHL:n sarjakärki Moskovan TsSKA.

Jokereille torstain ottelu on jo viikon kolmas. Alkuviikosta joukkue pelasi pari vieraspeliä Moskovan alueella ja mukaan tarttui yksi sarjapiste.

Maanantaina evakossa koko kauden pelaavan Avangard Omskin vieraana helsinkiläiset pelasivat hyvin. Max Wärn iski pari maalia ja siivitti yhdessä mainiosti torjuneen Ryan Zapolskin kanssa pelin jatkoajalle, mutta voitto jäi kuitenkin Avangardin näppeihin.

Tiistain ottelu meni helsinkiläisiltä ohi. Moskovan Spartak oli tyly isäntä ja takoi taululle lukemat 5-0, mikä ei jätä sijaa selittelyille.

Samat lukemat Jokerit koki myös toisella Moskovan reissullaan, kun se kohtasi TsSKA:n aiemmin tällä kaudella.

- Hyvillekin joukkueille tulee joskus kauden aikana vaikeita hetkiä. Tämä on meille erittäin hyvä mahdollisuus vaisun vieraskiertueen jälkeen päästä kohtaamaan TsSKA:n kaltainen joukkue. Näemme, kuinka sitkeitä ja päättäväisiä oikeasti olemme, Brian O'Neill kertoo Jokereiden kotisivuilla.

Sarjakärjen tiivis paketti

TsSKA:n paketti on ollut tuttuun tapaan mainiossa kuosissa. Joukkue on kerännyt 38 ottelussaan 66 pistettä ja päästänyt ainoastaan 42 maalia. Jokereilla on ollut haasteita viimeistelyssä, joten torstaina edessä on valtava vuori.

- Pitää vain jatkaa laukomista. Usein tehottomuuden vaivatessa sitä ryhtyy etsimään avoimia maalipaikkoja ja unohtaa perusasiat. Tämä kuulostaa kliseeltä, mutta meidän pitää vain saada kiekkoja maalille ja pitää positiivinen asenne. Jossain vaiheessa pomput kääntyvät meille, O'Neill analysoi.

- Hyvät ylivoimatkin laukovat paljon heti aloitusten jälkeen tai kun kiekko on saatu hyökkäysalueelle. Kun pääsee laukomaan paljon, tilanteet yleensä aukeavat ympäriltä. Pidetään asiat yksinkertaisina niin täysin kentällisin kuin ylivoimalla, niin hyvä tästä tulee.

Tappioita moskovalaisilla on vain viisi, mutta yksi niistä tuli edellisessä pelissä tiistaina. Vitjaz jätti sarjakärjen nollille ja kuittasi pisteet lukemin 2-0. Vitjazin maalivahti Aleksandr Samonov torjui kamppailussa nollapelinsä eteen 37 kertaa. Edellisen kerran TsSKA oli hävinnyt lokakuun puolivälissä, ja voittanut tuon jälkeen putkeen 18 ottelua.

Tasaisesti suorittavan TsSKA:n kenttäpelaajia ei keiku pistepörssin piikkipaikoilla, mutta molemmat maalivahdit ovat viiden parhaan torjujan listalla. Lars Johansson on veskaripörssin kärki huikeilla lukemilla: 15 ottelussa hän on pitänyt seitsemän nollapeliä, päästänyt keskimäärin 0,9 maalia ja torjunut tehoilla 96%. Paljon ei kalpene päävastuuta kantanut Ilja Sorokin, jonka torjuntaprosentti on 94,3.

Pelaajista pistekärki on Mikhail Grigorenko 33 pisteellään. Häntä säestävät Linden Vey ja Kirill Kaprizov. Pakkien pisteykkönen on Nikita Nesterov.

» Lähetä palautetta toimitukselle