Jokerit yrittää palata voittojen tielle TsSKA:n kustannuksella

KHL / Ennakko
Moskovan TsSKA voitti Helsingissä joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen muutama viikko sitten.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
TsSKA on ollut Jokereille hankala vastus, sillä 30 aiempaa kohtaamista on päättynyt moskovalaisten juhliin otteluvoitoin 20–10. Kuluvan kauden ensimmäisessä kohtaamisessa helsinkiläisryhmä painosti 40 minuuttia, kunnes tippui kyydistä.

Jokerien viikon avausottelu oli murheellinen, sillä Lokomotiv Jaroslavl vei maanantaina vieraspisteet maalein 4–2. Tuossa ottelussa näkyi syyskuisen TsSKA-kotiottelun kaltainen trendi, sillä helsinkiläisryhmältä loppui puhti kolmanteen erään mentäessä. Tommi Kivistö iski pitkän tauon jälkeen Lokomotiv-kotiottelussa maalin ja onnistuminen ruokkii varmasti jatkossakin puolustajan itseluottamusta. 

Syyskuinen Jokerit−TsSKA-kamppailu oli aiempien kohtaamisten tavoin taidokasta kiekkotaidetta, vaikkakin sarjapeleistä oli ehtinyt tulla taukoa pitkä tovi. Helsinkiläisseura pystyy haastamaan Moskovan miljoonamiehistön, jos vain liike ja kurinalaisuus säilyvät koko ottelun ajan. 

Maalivahdeista voittotaistelu ei ole kiinni, vaikkakin Anders Lindbäckille menikin helpohkoja pomppukiekkoja viikon ensimmäisessä ottelussa. Lindbäck aloittaa maalilla myös TsSKA:ta vastaan. 

Moskovalaisten juna puksuttaa menestyksekkäästi

Jokerit-kohtaamisen jälkeen moskovalaisryhmä on pelannut viisi ottelua, joista joukkue on napannut neljä voittoa. TsSKA:lla on kuitenkin alla tappio, sillä maanantaina Metallurg Magnitogorsk oli vahvempi kotikentällään.

Moskovalaisseura on vahva vierasjoukkue, sillä seura on menettänyt vain kahdeksassa pelissä kertaalleen pisteet isäntäjoukkueelle. Jokereille kotiotteluista on seitsemästä ottelusta merkitty viisi voittoa ja kaksi tappiota. 

Jokeripuolustajan Mikko Lehtosen kanssa tasapisteissä (6+7) pistepörssissä oleva TsSKA-hyökkääjä Maksim Mamin on moskovalaisten paras pistemies. TsSKA:lta ovat sivussa loukkantumisten vuoksi hyökkääjät Brendan Leipsic ja Ivan Telegin. Leipsic tuli kohun saattelemana KHL-kaukaloihin NHL:stä Washington Caitalsin riveistä ja olikin pelannut ennen loukkaantumistaan varsin mallikkaasti uudessa joukkueessaan. 

Moskovalaiset murskanneet otteluvoitoissa helsinkiläiset jäänrakoon 

Aiemmissa 30 kohtaamisissa moskovalaiset ovat voittaneet 20 ja helsinkiläiset ainoastaan 10 ottelua. Viimeisin Jokerien voitto moskovalaisista näki päivänvalon joulukuussa 2018 Helsingissä. Tuossa ottelussa tälläkin kaudella Jokerit-paidassa pelaava Brian O'Neill iski kaksi tehopistettä komeassa 4–1-voitossa. 

Otteluiden joukkoon on mahtunut tasaisia maalin pelejä, mutta suurimmaksi osaksi runsasmaalisia kohtaamisia. Tämä povaa katsojaystävällistä kamppailua, mutta toisaalta harmaita hiuksia joukkueiden maalivahdeille ja valmennusryhmälle. 

Jokerien kokoonpano ottelussa

Veli-Matti Savinainen – John Norman – Brian O'Neill 
Nicklas Jensen – Jordan Schroeder – Iiro Pakarinen
Henrik Haapala – Saku Mäenalanen – Eeli Tolvanen
Jesse Joensuu – Peter Regin – Marko Anttila 

Mikko Lehtonen – Jonathan Pudas
Viktor Lööv – David Sklenicka
Tommi Kivistö – Alex Grant

Anders Lindbäck (Jānis Kalniņš)

» Lähetä palautetta toimitukselle