Taipuuko Tšeljabinskin Traktor Jokereille Helsingin kirkkaissa valoissa?

KHL / Ennakko
Veli-Matti Savinainen oli vireessä joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tällä kaudella joukkueet eivät ole kohdanneet kertaakaan, mutta aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet helsinkiläisjuhliin otteluvoitoin 10–1.

Jokereilla on ollut koronavirushuolia pitkin kautta eikä näin ole saanut otteisiin tasaisuutta kauden mittaan.

SKA-kotiottelu oli helsinkiläisseuran edellisin ottelu, josta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa pietarilaisten napatessa pisteet lukemin 1–4. Joukkue lähti varusmiehistöllä otteluun karanteenien vuoksi ja KHL-debyytin tehnyt Mika Partanen oli Jokerien parhaimmistoa hyvillä otteillaan.

Traktor-kotiotteluun helsinkiläisten kokoonpano muovautuu jokseenkin normaaliksi, sillä karanteenissa olevia pelaajia palaa hiljalleen kaukaloon. Päävalmentajana ottelussa toimii Ari-Pekka Pajuluoma, jolla on ennestään Vaasan Sportista kokemusta päävalmentajana. 

Traktor on ollut iskussa alkukaudesta

Illan vastustaja Traktor porskuttaa itäisen konferenssin 4. sijalla. Joukkue liitää kolmen ottelun voittoputkessa, joista kaksi voittoa on tullut KHL-jättiläisiltä AK Bars Kazanilta sekä Metallurg Magnitogorskilta.

Seurassa ei tällä kaudella pelaa ainuttakaan suomalaista, mutta seurantaan kannattaa pistää tšekkihyökkääjä Tomáš Hyka, joka on iskenyt 26 ottelussa tehot 6+12=18.

Joukkueelta on sivussa puolustajat Nick Bailen sekä Igor Isajev.

Historia puoltaa helsinkiläisyleisön karnevaaleja

Viime kohtaaminen päättyi Helsingissä helmikuisena iltana Jokerien niukkaan 3–2 voittoon. Veli-Matti Savinainen iski isäntien kaksi osumaa Brian O'Niellin tahdittaessa kahdella syöttöpisteellään helsinkiläisten jatkaessa pitkää kotipelien voittoputkeaan.

Tälle kamppailulle toivelistalla on jälleen isäntien voitontanssit, sillä voitto auttaisi todella paljon helsinkiläisiä taistelussa paremmasta pudotuspelipaikasta kevään ratkaisuotteluissa. Hyvänä päivänä helsinkiläisrykmentillä on potentiaalia voittaa mikä tahansa KHL-nipuista.

Jokerien kokoonpano Traktor-kamppailuun:

Jesse Joensuu – Brian O'Neill  – Eeli Tolvanen
Henrik Haapala – Peter Regin – Nicklas Jensen
Aleksi Halme – John Norman – Iiro Pakarinen
Henri Ikonen – Saku Mäenalanen – Marko Anttila 
Konsta Hirvonen

Mikko Lehtonen – Jonathan Pudas
Viktor Lööv – Jakub Krejčík
Joonas Järvinen – Alex Grant

Anders Lindbäck (Janis Kalnins)

Seuraa Heitä

Veli-Matti Savinainen #19 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Kuinka monta maalia Savinainen iskee tällä kertaa Traktorin verkkoon?

» Lähetä palautetta toimitukselle