Jokerit kohtaa tahmean Traktorin viikon ensimmäisessä ottelussaan

KHL / Ennakko
Veli-Matti Savinainen ja Janis Kalnins olivat joukkueiden edellisessä kohtaamisessa helsinkiläisten voiton ratkaisijoita.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Jokereiden ollessa läntisen konferenssin kärkisijoilla Traktor Tšeljabinskilla on ollut murheita itäisessä konferenssissa. Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat menneet voitoin 9–1 helsinkiläisille.

Jokereiden viime viikko sisälsi yhden ottelun Riiassa Dinamon vieraana ja tuosta ottelusta kertyi sarjataulukkoon kaksi pistettä 2–4-voiton jälkeen. Petri Kontiola oli vahvalla intesiteetillä pelissä mukana tehden kaksi tärkeää maalia sekä auttaen helsinkiläisseuran kasvojenpuhdistuksessa aiemman Lokomotiv-vierasottelun 0–5-murskatappion jälkeen.

Riian ottelussa ylivoimalla oli paljon hankaluuksia hyvistä paikoista huolimatta. Jokerit teki vain yhden maalin kolmesta yrityksestä, mutta alivoima toimi täydellisesti jokaisella neljällä kerralla.

Seurahistoriaa kyseisessä Latvian-ottelussa tehnyt Mikko Lehtonen kantaa kotijoukkueen tehokkaimman pelaajan viittaa yhdessä Brian O'Neillin kanssa. Molemmilla kasassa on 43 tehopistettä.

Oliver Lauridsen sekä Henri Ikonen ovat vielä joukkueen sairastuvalla. 

Tahmean Traktorin kausi on ollut ailahteleva 

Tšeljabinskissa majailevan vierasjoukkueen otteet kaukalossa ovat olleet yhtä vuoristorataa. Hyvien otteiden jälkeen joukkue on joutunut kokemaan karvasta kalkkia tappioiden muodossa. Itäisessä konfferensissa viimeistä paikkaa pitävä Traktor ei pelannut viime viikolla ainuttakaan ottelua. Lukas Sedlak on joukkueen paras pistemies 34 pisteellään. 

Edellinen ottelu Kunlunia vastaan päättyi Vladimir Jursinov juniorin luotsaaman kotijoukkueen voittoon lukemin 3–1. Tuo voitto oli tammikuun 11 ottelusta viides.

Viimeisimmässä ottelussa jäähyjä vihellettiin molemmille joukkueille yhteensä kuusi minuuttia, mutta Traktorin ylivoima oli tehotonta ja alivoima päästi yhden osuman. 

Vierasjoukkueen kokoonpanosta ovat sivussa loukkaantumisen vuoksi Sergei Konkov, Artjom Mihejev sekä Nikita Štšerbak.

Aiemmat ottelut ovat olleet helsinkiläisten juhlaa 

Joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista helsinkiläiset ovat voittaneet yhteensä yhdeksän ja tšeljabinskilaiset vain yhden – kotikentällään vuonna 2015.

Viimeisin näistä kamppailuista nähtiin Traktor Arenalla Jokereiden juhliessa 2–5-voittoa. Nick Bailen ja Tomas Hyka iskivät tuolloin tšeljabinskilaisten maalit. Helsinkiläisiltä onnistuivat puolestaan Kontiola, Ahti Oksanen, Jesse Joensuu sekä kahdella osumallaan Veli-Matti Savinainen.

Muokattu 11.2.20 klo 14:45: vierasjoukkke Traktorin päävalmentaja oikeaksi. Aiemmin luki Peteris Skudra. 

» Lähetä palautetta toimitukselle