Jatkaako Jokerit voittoputkeaan väistäen Torpedon osumat?

KHL / Ennakko
Jokerit on aloittanut kotiyleisön edessä voitokkaasti.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Helsinkiläisseura on neljän ottelun voittoputkessa. Torpedolla onkin ollut ailahteleva alkukausi. Molemmat joukkueet ovat napsineet arvokkaita päänahkoja kauden alkutaipaleella.

Lauri Marjamäen luotsaamalla Jokeri-laumalla kaksi ensimmäistä peliä oli surullista katsottavaa, mutta neljä viimeisintä ottelua on ollut parempaa tekemistä. Neljä voitokasta ottelua ovat nostaneet Jokerit läntisen konferenssin kolmannelle sijoituksella tasapisteissä toisena olevan Spartak Moskovan ja takana olevien TsSKA Moskovan sekä SKA Pietarin kanssa.

Näissä neljässä ottelussa on helsinkiläisryhmä kaatanut muun muassa hallitsevan mestarin Avangard Omskin ja entisaikojen laadukkaan seuran Lokomotiv Jaroslavlin. Lokomotiv-ottelussa sairastumisen vuoksi sivussa ollut Marko Anttila ei pelaa myöskään Torpedoa vastaan. 

Kauden vakuuttavasti aloittanut Kalle Kossila hilasi otteillaan itsensä joukkueen tämän hetken parhaaksi pistemieheksi. Kossilan otteet huomioitiin myös KHL:n puolesta, sillä hänet valittiin alkaneen viikon parhaimmaksi hyökkääjäksi. Kossilaa ei nähdä Torpedo-ottelussa kokoonpanossa Lokomotiv-ottelun tuoksinnassa tulleen tärskyn vuoksi.

Nähtäväksi jää, pysyykö nollapeli helisnkiläisten päässä, kun Anders Lindbäck tekee tolppien välissä tilaa Janne Juvoselle pidetttyään veräjänsä puhtaana edellisottelussa.

Torpedo melskasi suurseurat kumoon 

Jos Jokereilla on ollut aaltoileva alku kaudelle, sitä on myös Torpedo Nižni Novgorodilla, David Nemirovskyn luotsaama ryhmä on kuitenkin kauden ensimmäisissä otteluissa saalistanut voitot suurseuroilta SKA Pietarilta ja Ak Bars Kazanilta. Jokereiden kanssa samassa konferenssissa majaileva ryhmä löytyy sarjataulukosta sijalta seitsemän kahden pisteen takaa illan vastustajasta. 

Venäläispainoitteisessa joukkueessa nähdään ainoastaan kuusi ulkomaalaispelaajaa: kaksi ruotsalaista, kaksi yhdysvaltalaista, yksi slovakialainen ja yksi valkovenäläispelaaja. Joukkueen paras pistemies löytyykin slovakiasta Marek Hrivikin kantaessa sankarinviittaa. 

Historia Jokereiden puolella

Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin 22 kertaa, joista Jokereille on tilastoitu 12 ja Torpedolle kymmenen voittoa. Viimeksi vuonna 2019 on Helsingistä lähtenyt pisteitä Nižni Novgorodiin, joten tilastot puoltavat kotijoukkueen voittoa. Jokerit pelaa kotonaan paljon aktiivisemmin kuin vieraskaukaloissa vastustajasta riippumatta, joka sopii liukasta Torpedoa vastaan. 

Jokerien kokoonpano illan otteluun

Julius Junttila – Brian O'Neill – Nicklas Jensen
Veli-Matti Savinainen – John Norman – Iiro Pakarinen 
Markus Hännikäinen – Jordan Schroeder – Teemu Turunen
Jesse Joensuu – Hannes Björninen – Henri Ikonen

Petteri Lindbohm – Philip Holm
Otto Leskinen – David Sklenicka
Tommi Kivistö – Alex Grant

Janne Juvonen (Anders Lindbäck)

» Lähetä palautetta toimitukselle