Spartak valmistaa Jokereita pudotuspeleihin

KHL / Ennakko
Steve Moses ja Jokerit valmistautuvat jo pudotuspeleihin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden lähtökohdat pudotuspeleihin ovat selvillä jo kolme kierrosta ennen tosipelien alkua. Helsinkiläisjoukkue saa valmistautua koviin koitoksiin kolmella kotipelillä, joista ensimmäisenä Moskovan Spartakin kohtaaminen. Vieraita pisteet vielä kiinnostanevat, jotta lähtökohdat pudotuspeleihin olisivat mahdollisimman hyvät.

Helsingin Areenalla Jokerit on pelannut viimeksi tammikuun loppupuolella, ja takana on nyt peräti seitsemän ottelun vierasputki. Perjantain kierros varmisti kuitenkin sen, että Jokerit aloittaa pudotuspelit kotonaan Moskovan Dinamoa vastaan. Täten joukkue saa nyt olla hetken rauhassa Helsingissä ja valmistautua tosipeleihin, kun viimeisille kierroksille ei jäänyt enää panosta.

- Kauden toisen puolikkaan otteluohjelma on ollut raskas. Matkustamista on ollut paljon, mutta onneksemme pääsemme nyt pelaamaan kotona ja myös aloittamaan pudotuspelit täällä. On tärkeää saada pelin kaikki osa-alueet kohdalleen alkavan viikon aikana, Steve Moses kommentoi.

- Vain pudotuspeleillä ja siellä voittamisella on merkitystä. Kaikki tähtää siihen. Pidämme tunnelman positiivisena kopissa ja katsomme eteenpäin suurella innolla. Luomme joka pelissä riittävästi paikkoja voittaaksemme. Tarvitsemme terävyyttä viimeistelyyn, mutta luottamuksemme omaa peliämme kohtaan on korkealla, hän jatkoi

Jokerit pelasi perjantaina Pietarin SKA:n vieraana varsin hyvin, mutta tulos oli laiha. Helsinkiläiset pystyivät välillä viemään peliä varsin selvästi, mutta tehot olivat kateissa. Lopulta huipputaitavat SKA iski paikoistaan maalit ja kuittasi voiton lukemin 5-2. Tappio oli Jokereilla kolmas putkeen.

- Olemme kokonaisuutena mielestäni hyvässä tilanteessa. Perjantain SKA-pelissä ylivoima alkoi loksahdella kohdalleen, mutta teimme liikaa henkilökohtaisia virheitä, joita ei voi tehdä niin hyvää joukkuetta vastaan, hyökkääjä mietti.

Maanantain ottelupari on kohdannut tällä kaudella kolmesti. Ensimmäisen pelin Jokerit vei kotonaan jatkoajalla. Moskovassa tahti on kuitenkin ollut tyly, kun joulukuun kahden pelin yhteismaalit ovat Spartakille 10-1.

Spartak yrittää välttää jättiläiset

Viidestä edellisestä ottelustaan Spartak on voittanut vain yhden. Viimeisin kamppailu oli keskiviikkona, jolloin SKA kävi hakemassa Moskovasta pisteet lukemilla 0-2. Moskovalaisilla riittää vielä panosta, sillä HK Sotši ja Vitjaz voivat vielä tulla joukkueen ohi kuudennelle paikalle, ja täten sysätä moskovalaiset SKA:ta tai TsSKA:ta vastaan. Kolmantena oleva Lokomotiv ei toki ole helppo vastus, mutta jomman kumman jättiläisen kohtaaminen avauskierroksella ei liene minkään joukkueen toiveissa.

Spartakin kauden parhaat pistemiehet ovat olleet Aleksandr Hohlatšov ja Kaspars Daugavins, jotka ovat iskeneet 36 pistettä mieheen. Esille voidaan nostaa myös toinen latvialainen, taklaustilastonen nelonen Martins Karsums.

» Lähetä palautetta toimitukselle