Peter Regin palaa helsinkiläisyleisön eteen, kun Jokerit kohtaa Jori Lehterän edustaman Spartakin

KHL / Ennakko
Illalla nähdään, iskeekö Peter Regin kauden avauksessaan tehopisteitä.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Jokerit ja Moskovan Spartak ovat kohdanneet aiemmin 14 kertaa, joista Jokerit voittanut yhdeksän ja Spartak viisi kamppailua. Ottelut ovat olleet tasaisia vääntöjä, mutta joukkoon mahtuu myös runsasmaalisia otteluita.

Jokerien kahden ottelun tappioputki päättyi viime torstaina Severstal Tšerepovetsin vieraana vakuuttavalla pelillä. Severstal-ottelussa Jokerien ketsuppipullo poksahti auki viiden osuman muodossa.

Voitto irtosi myös lauantain vieraskiertueen viimeisessä ottelussa Lokomotiv Jaroslavlia vastaan. Lokomotiv-kamppailu oli kliininen tasaisen kamppailun puolustusvoitto.

Tänään Hartwall Arenalla Jokerien vieraaksi saapuva Moskovan Spartak ei välttämättä tarjoa sellaista vastusta kuin TsSKA edellisessa kotiottelussa sunnuntaina 27.9. Helsinkiläiset eivät kuitenkaan voi lähteä takki auki uuteen otteluun, sillä vierailla on nälkäisiä hyökkääjiä hyökkäyskalustossaan.

Jori Lehterän alkukausi on mennyt duurissa joukkueen ailahdellessa

Spartak on aloittanut kauden mollivoittoisesti voittaen 11 ottelustaan ainoastaan neljä taistoa. Yksi voitoista tuli Moskovan-paikalliskamppailussa Dinamoa vastaan vasta voittomaalikilpailun jälkeen.

Ainoana suomalaisena venäläispainoitteisessa joukkueessa hyökkäävä Jori Lehterä on pelannut esiintynyt kuitenkin pirteästi. Seitsemässä ottelussa hän iskenyt tehot 3+9=12.

Jokereiden ja Spartakin kohtaamiset ovat olleetviime vuosina tiukkoja ja tasaisia muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, joten Helsingissä nähdään mielenkiintoinen kiekkoilta.

Loukkaantuneet pelaajat

Spartakilla puolustaja Nikita Sokolov sekä Jokereilla hyökkääjät Julius Junttila ja Aleksi Halme ovat loukkaantumisten takia sivussa illan ottelusta.

Jokerien kokoonpano

Veli-Matti Savinainen – John Norman – Brian O'Neill
Nicklas Jensen – Jordan Schroeder – Iiro Pakarinen
Henrik Haapala – Saku Mäenalanen – Eeli Tolvanen
Jesse Joensuu – Peter Regin – Marko Anttila

Mikko Lehtonen – Jonathan Pudas
Jakub Krejčík – David Sklenicka
Niklas Friman – Tommi Kivistö

Janis Kalnins (Anders Lindbäck)

Seuraa Heitä

Peter Regin #93 | Jokerit

Keskushyökkääjä

Jokereissa jo syksystä 2015 alkaen pelannut tanskalaishyökkääjä teki pienen pohdinnan jälkeen loppukauden kattavan sopimuksen helsinkiläisseuran kanssa. Kaikki KHL-kiekkoa vähänkin seuraavat kiekkoromantikot tietävät, kuinka iso johtaja Regin on. Tulosvastuu on ripoteltu pääasiassa Jordan Schroederille, joten tanskalainen saa nauttia pelaamisesta tutussa seurassa.

Iiro Pakarinen #81 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Jokerien paras suomalainen pistemies on iskenyt kaikessa hiljaisuudessa alkukaudella jo viisi tehopistettä seitsemässä ottelussa. Otteissa on näkynyt NHL-kaukaloissa kerätty kokemus.

Jori Lehterä #12 | Spartak

Keskushyökkääjä

NHL-kokemuksella varustettu hyökkääjä on iskenyt 12 tehopistettä seitsemässä ensimmäisessä otteluissa.

Julius Hudacek #33 | Spartak

Maalivahti

Tšekkivahti on jakanut alkukauden 11 ottelussa torjuntavastuun venäläisten virkaveljiensä Nikita Bespalovin ja Pavel Khomchenkon kanssa. Hudacekin tarjoaa viihdyttävillä otteillaan otteluun oman mausteensa ja onkin alkukaudella ollut joukkueensa paras maalivahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle