Jokerien eriskummallinen kausi jatkuu, kun Sibir Novosibirsk saapuu Helsinkiin

KHL / Ennakko
Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat menneet helsinkiläisseuran komennossa.
Kuva © Saimi Airaksinen
Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin 11 kertaa, joista helsinkiläisryhmä on napannut seitsemän voittoa ja novobirskiläisryhmä ainoastaan neljä. Ottelua voidaan tituleerata suomalaisten kohtaamiseksi, sillä Sibirissä pelaa neljä suomalaista.

Jokerien alkukausi on ollut suoraan sanottuna erikoinen. Joukkue sai teknisen tappion oltuaan saapumatta kauden avausotteluun Minskiin, jonka jälkeen ryhmä on pelannut kaksi voitokasta ottelua.

Kauden ensimmäisen kotiottelun jälkeen Neftehimik Nižnekamskia vastaan päättyi sekavissa tunnelmissa, sillä Jokereille merkattiin ottelusta tennislukemin 6−0-voitto sekä ottelun jälkeen koronavirusaltistumisen vuoksi kahden viikon karanteeni terveysviranomaisilta.

Karanteeni kuitenkin purettiin Sibir-kotiottelua edeltävänä viikonloppuna, joten Jokerit saivat mahdollisuuden treenata ennen tämän iltaista otteluaan. 

Kahdessa pelatussa ottelussa Jordan Schroeder on vakuuttanut otteillaan tehden kolme maalia. Edellä mainitussa Neftehimik-kotiottelussa Schroeder taituroi ykkösketjussa yhdessä Nicklas Jensenin ja Brian O'Neillin kanssa. 

Sibirin alkukausi ollut tahmeahkoa

Jos kotijoukkue Jokereilla on ollut erilaisia vaikeuksia kaukalon ulkopuolella, samaa ei voi sanoa illan vierasjoukkue Sibir Novosibirskista. Joukkueen saldona yhdeksästä pelaamastaan ottelusta on kolme voittoa ja kuusi tappiota, joten haasteet ovat olleet enimmäkseen kaukalon laitojen sisäpuolella.

Huomionarvoista on kuitenkin, että joukkueen yhdeksästä ottelusta seitsemän on päättynyt yhden maalin erolla − kaksi varsinaisen peliajan jälkeen. Joukkueella on kuitenkin takataskussaan 4−1-vierasvoitto SKA Pietarista viimeisimmästä ottelusta, jossa pietarilaisryhmä pelasi varsin junioripainoitteisella kokoonpanolla. 

Sibir Novosibirskissa kiekkoilee tällä kaudella neljä suomalaista, joista Juuso Puustinen on seuran kirkkain tähti yhdessä ykkösmaalivahdin Harri Säterin kanssa. Puustinen on yhden maalin päässä koko sarjan maalipörssin piikkipaikalta, joten nähtäväksi jää onnistuuko hyökkääjä tekemään maaleja Hartwall Arenan kirkkaissa valoissa.

Jyrki Jokipakka ja Mikael Ruohomaa ovat alkukaudella keskittyneet syöttöpisteiden tekemiseen, sillä Jokipakalla niitä on kolme ja Ruohomaalla seitsemän. Kuitenkin tamperelaislähtöinen puolustaja Jokipakka on alkukauden aikana tehnyt yhden maalinkin. Se syntyi 1−2-tappiolukemiin päättyneessä Severstal-vierasottelussa 7. syyskuuta. 

Seuraa näitä pelaajia

Kotijoukkueen aloittava maalivahti Anders Lindbäck kannattaa laittaa seurantaan, sillä hän on antanut haasteen maalivahtikaksikon toiselle osapuolelle Janis Kalninsille. Kalnins piti viime kaudella helsinkiläisseuraa pystyssä ollen ylivoimaisesti ykkösmaalivahti. Tällä kaudella kamppailu aloittavan maalivahdin paikasta on tuonut molempien vahtien otteisiin kaivattua laadukkuutta. 

Vierasjoukkueelta nousee esiin hyökkääjä Jegor Milovzorov, joka on tahkonut kakkosketjussa kuusi pistettä yhdeksässä ottelussa ja on Sibirin sisäisessä pistepörssissä suomalaiskaksikon Ruohomaan ja Puustisen takana kolmantena. 

Jokereiden kokoonpano illan ottelussa: 

Nicklas Jensen – Jordan Schroeder – Brian O'Neill 
Julius Junttila – Henri Ikonen – Henrik Haapala
Veli-Matti Savinainen – John Norman – Iiro Pakarinen
Jesse Joensuu  – Antti Pihlström – Marko Anttila 

Mikko Lehtonen – Jonathan Pudas
Viktor Lööv –  Alex Grant
Tommi Kivistö – David Sklenicka

Anders Lindbäck (Janis Kalnins)

Seuraa Heitä

Juuso Puustinen #17 | Sibir

Laitahyökkääjä

Nouseeko hyökkääjä koko sarjan maalipörssin kärkeen illan ottelun jälkeen?

Jordan Schroeder #10 | Jokerit

Keskushyökkääjä

Taituroiko kanadalaishyökkääjä jälleen maalin?

» Lähetä palautetta toimitukselle