Harri Säterin Sibir haastaa Jokerit KHL-kierroksella

KHL / Ennakko
Harri Säteri on ollut Jokereille yleensä todella tuskainen maalivahti ohitettavaksi.
Kuva ©
Harri Säterin edustama Sibir Novosibirsk saapuu Helsinkiin torstain KHL-kierroksella, jolla pelataan yhteensä neljä ottelua. Ottelu Helsingin Jokereiden ja Sibir Novosibirskin välillä on kauden ensimmäinen kahdesta kohtaamisesta. Joukkueet kohtaavat uudestaan Novosibirskissä marraskuun ensimmäisenä päivänä.

Helsingin Jokerit saa todella kovan haasteen eteensä torstaina, kun Helsinkiin vierailulle saapuu Sibir Novosibirsk. Vaikeasta alkuakaudesta huolimatta Sibir on todella tiukka vastus, sillä vahvan maalivahtipelin ja tiukan viisikkopelin ansiosta yhdenkin maalin tekeminen joukkuetta vastaan vaatii töitä.

Lauri Marjamäen valmentama Jokerit on kääntynyt vahvan alkukauden ja 11 ottelun voittoputken jälkeen neljän ottelun mittaiseen tappioputkeen. Kolme tappioista tuli viime viikolla vieraskiertueella, mutta tämän viikon kolmen ottelun kotipeliputki alkoi nöyryyttävällä tappiolla Neftekhimik Nižnekamskille.

— Nyt trendi on toiseen suuntaa ja se vain pitää katkaista. Uskon, että kovalla työnteolla ja yhdessä tekemisellä pystymme siihen. En näe mitään estettä sille, että emme voisi voittaa jo Sibiriä, Markus Hännikäinen toteaa Jokereiden nettisivujen ennakossa joukkueensa vireestä.

Jokaista neljää Jokereiden tappiota on yhdistänyt sama asia ja se on heikko alku jokaiseen otteluun. Kaikissa tappioon päättyneissä otteluissa vastustaja on tehnyt avausmaalin alle viiden peliminuutin ja kolmessa ottelussa vain reilun minuutin pelin jälkeen. Illan vastustaja taipui tiistain vierasottelussa Dinamo Riialle.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti ja Jokerit oli kummassakin ottelussa parempi.

Sibir voittaa ja häviää Säterin varassa

Sibir aloitti kauden todella heikosti, sillä ensimmäisestä 11 ottelusta joukkue voitti vain kaksi, mutta edellisestä viidestä ottelusta on tullut kolme voittoa. Joukkue on tällä hetkellä KHL:n itäisen konferenssin yhdeksännellä tilalla vain pisteen päässä pudotuspelipaikasta. Sibir on kerännyt 16 ottelussa kokoon yhteensä 13 pistettä.

Andrei Martemjanovin valmentama joukkue menetti kesällä Mikael Ruohomaan ja Juuso Puustisen muodossa tärkeää kärkiosaamista. Se on näkynyt merkittävästi tulostaululla, sillä 16 ottelun jälkeen joukkue on tehnyt vain 25 maalia. Joukkueen tehokkain pistemies on ollut yhdysvaltalaishyökkääjä Nick Shore, joka saapui takaisin KHL:ään Sveitsin EV Zugin riveistä, jossa hyökkääjä teki 22 peliin 27 tehopistettä. Tällä kaudella Shore on iskenyt yhdeksän pistettä.

Puolustuksessa ennen kauden alkua joukkueen riveihin saapunut Trevor Murphy on ollut kantavassa roolissa, sillä kanadalaispuolustaja on tehnyt alkukauden 11 otteluun kuusi tehopistettä. Murphy on pelannut otteluissa keskimäärin 21 minuuttia. Dinamo Moskovasta vastikään joukkueen riveihin saapunut slovakialaispuolustaja Michal Cajkovski ei ole onnistunut kuudessa pelissä tekemään tehoja. Jyrki Jokipakka kärsii edelleen loukkaantumisesta, eikä ole pelannut peliäkään.

Suomalaismaalivahti Harri Säteri on aloittanut joukkueen maalilla 13 ottelua ja voittanut näistä kolme. Säterin torjuntaprosentti on ollut hyvä 91,4. Kakkosmaalivahti Anton Krasotkin on voittanut viidestä pelistään kaksi torjuntaprosentin ollessa huikea 94,3.

Seuraa Heitä

Harri Säteri #29 | Sibir

Maalivahti

Joukkueensa ykkösmaalivahdilta vaaditaan huippupeliä, mikäli SIbir meinaa pisteet hyökkäysvoimaiselta narripakalta napata.

Brian O'Neill #21 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Jokereiden sisäisen pistepörssin johtaja on luonut hurjan määrän paikkoja edellisissä otteluissa, mutta ketjukaverit eivät ole saaneet tehoiltua kovinkaan suurella prosentilla. Jatkuuko O'Neillin meno samanlaisena torstain ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle