Jokerit kohtaa valmentajaa vaihtaneen Severstalin jo kolmannen kerran alle kolmessa viikossa

KHL / Ennakko
Jokerit kohtasi Severstalin ensin Tallinnassa ja viime viikolla Tsherepovetsissa. Jokerit voitti molemmat kohtaamiset.
Kuva © Topi Lainio
Jokerit palaa maaottelutauolta tositoimiin, kun Helsinkiin saapuu valmentajaa maanantaina vaihtanut Severstal Tšerepovets. Keskiviikon ottelu on samalla joukkueiden kolmas kohtaaminen viimeisen kolmen viikon aikana.

Kahdeksan päivän ottelutauosta nauttinut Jokerit palaa kaukaloon tänään, kun sen vieraaksi saapuu läntisen konfrenssin jumbojoukkue Severstal.

Mielenkiintoisen joukkueiden kohtaamisesta tekee se, että Jokerit aloitti taukonsa viime viikon tiistaina 4-0-vierasvoitolla juuri Severstalista.

Tämän lisäksi joukkueet kohtasivat Tallinnassa 28.lokakuuta, jolloin Jokerit oli parempi maalein 3-2. Keskiviikon kohtaaminen on siis jo joukkueiden kolmas alle kolmeen viikkoon.

Jokerileirissä tauko otettiin hyvillä mielin vastaan levon kannalta.

- Tämä tauko oli erityisen tärkeä. Olemme olleet lokakuun puolestavälistä saakka enemmän tai vähemmän reissussa ja pelanneet kovia pelejä, niin kyllä se auttaa, että saa ihan täysin vain huilata, tuumaa Sami Lepistö Jokerien nettisivujen ennakkovideolla.

Aivan kaikille jokeripelaajille tauko ei kuitenkaan tarjonnut lepoa, sillä maajoukkuekomennuksella olivat Marko Anttila, Mika Niemi, Sakari Manninen, John Norman sekä Viktor Lööv.

Nähtäväksi jää, mikä on näiden miesten pelikunto raskaan maaotteluviikonlopun jäljiltä. Ainakin Ruotsin maajoukkueessa debytoinyt Lööv vakuuttaa, että joukkue on valmiina ja taktiikka on jo laadittu.

- Meidän täytyy pysyä kiekossa, koska siten pystymme luomaan maalipaikkoja. Kaikki joukkueet ovat kovempia kotonaan, etenkin me, Lööv lupaa itsevarmasti viitaten Jokerien ensimmäiseen otteluun Hartwall Arenalla lähes kuukauteen.

Aivan optimaalisella kokoonpanolla Lauri Marjamäen joukot eivät tauon jälkeenkään kamppailuun pääse, sillä sairastuvalla jatkavat ainakin pitkäaikaispotilaat Peter  Regin sekä Nicklas Jensen

Toisaalta maaottelutauko ei tuonut myöskään uusia loukkaantumisia, joten joukkueen pitäisi päästä matkaan vähintään samalla kokoonpanolla, jolla Severstal viime viikolla kaatui.

Jokerit-tappio oli viimeinen naula Guljatsevin arkkuun

Severstalin riveissä on tuskin paljoa maaottelutauolla ehditty lepäämään. Joukkue valahti ennen taukoa jo läntisen konferenssin jumbosijalle.

Lisäksi joukkueen tehot ovat loistaneet poissaolollaan läpi kauden, sillä Severstal on tehnyt 27 otteluun vain 40 maalia, mikä on ylivoimaisesti vähiten koko sarjassa.

Vähemmän yllättäen joukkueen johtoporras päätyikin maanantaina vaihtamaan valmentajaa. Alexander Guljatsev sai lähteä ja tilalle tuli väliaikaiseksi valmentajaksi Pavel Torgajev.

Uuden valmentajan johdolla Severstal onnistui nousemaan voittokantaan heti ensimmäisessä ottelussa, kun joukkue kaatoi voittolaukauskilpailun jälkeen Admiral Vladivostokin.

Torgajevilla riittää kuitenkin vielä paljon töitä, sillä tuossakin pelissä Severstal onnistui maalinteossa vain yhden kerran. Selvää on, ettei sellaisella tehokkuudella haeta pisteitä Helsingistä.

Joukkueen mahdollisuudet piilevätkin siinä, että Jokerit lähtee viime viikon kamppailun perusteella takki auki peliin ja tarjoaa Severstalille nopean johdon. Muuten on oletettavaa, että helsinkiläisryhmä menee ottelussa menojaan, kuten se teki viime viikollakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle