Ailahteleva Jokerit isännöi viikon ensimmäisessä ottelussaan pirteää Severstal Tšerepovetsia

KHL / Ennakko
Joukkueet ovat kohdanneet värikkään yhteisen historiansa aikana myös Tallinnassa tammikuussa 2020.
Kuva © Satu Pitkänen
Joukkueiden aiemmat keskinäiset kohtaamiset ovat olleet suotuisia Jokereille, mutta Severstal on pelannut viime aikoina helsinkiläisiä paremmin.

Jokerit isännöi viikon ensimmäisessä ottelussa Severstal Tšerepovetsia ailahtelevan kolmen ottelun vierasottelukiertueen jälkeen.

Jokerien viime viikko piti sisällään tasaisia kamppailuja, mutta myös nukahduksia. Pistepottiin kertyi viikon otteluista vain kaksi pistettä. Viikonlopun SKA-kamppailu oli helsinkiläisseuralta ryhdikästä taistelua, vaikka pietarilaisryhmä nappasikin pisteet 3–2-lukemin. 

Brian O'Neill on esittänyt vahvoja otteita kauden aikana ja se näkyykin pistepörssissä, sillä yhdysvaltalaishyökkääjä johtaa ylivoimaisesti seuran sisäistä pistepörssiä kerättyään 47 ottelussa 47 (10+37) tehopistettä.

Jokerien maalivahtiosasto on ollut tähtivahtien loukkaantumisten osalta Mestis-vahtien Waltteri Ignatjewin ja Samuel Jukurin hallinnassa viime otteluissa, mutta kohtuullisesti Jukuri on torjunutkin haastavissa otteluissa.

Severstalilla on ollut hyviä otteita viime aikoina 

Severstal pelasi viime viikolla Jokerien tapaan kolme ottelua, joista joukkue saalisti neljä pistettä. Ainoastaan samalla viikolla Jokerit löylyttänyt Dinamo Moskova kävi Tšerepovetsissa nappaamassa pisteet 5–2-lukemin. Tuon ottelun jälkeen joukkue pakkasi matkalaukkunsa ja valmistautumaan kohti Helsingin-reissua, jonka jälkeen joukkue huilaa viikon ajan maajoukkuetauon tuoman lepotauon ansiosta. 

Severstalin tahtipuikkoa heiluttaa Aleksandr Petunin, joka on kerännyt 53 otteluun 35 (18+17) tehopistettä. Suomalaisia joukkueessa on kaksi: hyökkääjä Joonas Nättinen ja puolustaja Veli-Matti Vittasmäki. Nättinen on iskenyt 29 otteluun 16 (5+11) tehopistettä, kun taas Vittasmäen pistesarakkeessa on ainoastaan kuusi syöttöpistettä 49 otteluun. 

Edellisessä Dinamo Moskova -kotiottelussa Nättinen sai peliaikaa 12.37 ja Vittasmäki 15.43. Kumpikaan pelaaja ei saanut tuolloin tehopisteitä. 

Kyseisessä ottelussa Sevestal luotti joukkueen ykkösvahti Vladislav Podjapolskiin, joka on 41 pelaamassaan ottelussa päästänyt keskiarvolla 2,51 maalia ottelua kohden.

Jokerit on ollut vahva joukkueen aiemmissa kohtaamisissa

Severstal sopii vastustajaksi Jokereille, sillä 19 aiemmasta kohtaamisesta on päättynyt helsinkiläisseuran juhliin 14 kertaa, joista viimeisin voittomaalikilpailun jälkeen tapaninpäivänä Helsingissä viime vuoden puolella. Tšerepovetsiin on viimeksi täysi pistepotti matkannut 11. tammikuuta vuonna 2020, jolloin vierasryhmä kurmuutti isäntiään 5–2-lukemin.

Historian 20. kohtaaminen on varmasti tasainen joukkueiden viime aikojen otteisiin peilaten. Paremmin valmistautunut joukkue nappaa arvokkaan voiton taistelussa kevään pudotuspelipaikoista. 

Jokerien kokoonpano viikon ensimmäiseen otteluun 

Markus Hännikäinen – Brian O'Neill  – Saku Mäenalanen
Henrik Haapala – John Norman – Iiro Pakarinen
Veli-Matti Savinainen – Jordan Schroeder – Nicklas Jensen
Henri Ikonen – Antti Pihlström – Marko Anttila 

Tommi Kivistö – Sami Lepistö
David Sklenicka – Alex Grant
Jakub Krejčík – Jonathan Pudas

Samuel Jukuri (Waltteri Ignatjew)

Severstalin kokoonpano:

Jindrich Abdul – Jacob Berglund – Jegor Morozov
Daniil Vovtshenko – Vladislav Kodola – Aleksandr Petunin
Igor Geraskin – Joonas Nättinen – Kirill Kapustin
David Dumbadze – Andrei Aleksejev – Denis Viharev
Maksim Kazakov

Veli-Matti Vittasmäki – Makar Habarov
Nikita Makejev – Vadim Kudako
Shawn Lalonde – Kirill Adamtshuk
Ivan Rogov

Vladislav Podjapolski (Denis Ribalkin)

» Lähetä palautetta toimitukselle