Kolmen suomalaisen Salavat Julajev vierailee Helsingissä

KHL / Ennakko
Nicklas Jensen on toipunut pelikuntoon.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden vieraaksi saapuu tiistaina KHL:n kestomenestyjä Salavat Julajev Ufasta. Joukkueessa kiekkoilee kolmen suomalaispelaajan ohella pari muutakin jokerikannattajille tuttua nimeä.

Jokerit voitti edellisen ottelunsa sunnuntaina vaikeimman kautta. Helsinkiläiset kohtasivat tällä kaudella jo neljättä kertaa Severstal Tsherepovetsin ja veivät kamppailun nimiinsä päätöserän kirin myötä lukemin 4-3.

Helsinkiläiset ovat kärsineet loukkaantumissumasta, mutta tiistaina tähän on luvassa vähän helpotusta. Joukkueen parhaisiin pistemiehiin lukeutuvat Nicklas Jensen on tervehtynyt pelikuntoon.

-Tärkeintä on saada jalat heti alleni ja yrittää pelata aggressiivisesti. Eli samalla tavalla kuin ennen loukkaantumista, Jensen kertoo Jokereiden kotisivuilla.
-Joukkue on ollut viime viikkoina paljon reissussa ja olen harjoitellut muiden loukkaantuneiden kanssa Helsingissä. Se on ollut aika yksinäistä puuhaa, joten huomenna on varmasti paljon virtaa koneessa. Koitetaan saada peliin hyvä alku ja pelata simppelistä.

Vieraiden riveissä paljon tuttuja nimiä

Ufalaisilla on tälläkin kaudella jalkeilla nimekäs joukkue. Suomalaisväriä joukkueessa edustavat maajoukkuemiehet Joonas Kemppainen, Teemu Hartikainen ja maalivahti Juha Metsola.

Helsinkiläisyleisölle varsin tuttuja pelaajia ovat myös Linus Omark sekä puolustaja Philip Larsen. Valmennuksen puolella ovat Jokereitakin luotsannut Tomi Lämsä ja fysiikasta vastaava Jarmo Koivisto.

Tamperelaislähtöinen Metsola torjui aiemmin Amurissa. Muutamaa piirua laadukkaamman joukkueen takana torjuminen on maistunut hyvälle.

– Ufassa on ollut hyvä olla. Jos vertaa Amuriin, niin kaikki toimii paljon paremmin ja täällä on rennompi meininki. Joukkue on todella hyvähenkinen. Amurissa ei odotettu menestystä. Täällä lähdetään voittamaan jokaista ottelua ja paine voittamiseen on ihan eri luokkaa. Halusinkin tulla jengiin, jolla on oikeasti mahdollisuus voittaa, Metsola kertoo.

Miehen pelit ovat menneet hyvin. Vastuuta on tullut 31 kamppailussa ja torjuntaprosentti on 94,3. Vaikka tilastot ovat hyvät, ei konferenssin seitsemäs sija miellytä.

- Ihan tyytyväinen olen siihen miten olen pystynyt pelaamaan. Paljon on tullut laukauksia ja puolustuspelaaminen on ollut vuoristorataa. Torjuntaprosentilla ei juurikaan ole merkitystä, vaan voitoilla ja niitä saisi olla enemmän.

- Monesti haemme ehkä liian kauniita maaleja, eikä sitten ajeta röyhkeästi maalille. Räkämaalit ovat puutuneet, kun useasti haetaan vielä sitä takatolppaa. Joitain joukkueita vastaan se on toiminut.

» Lähetä palautetta toimitukselle