Jokerit pitkästä aikaa kaukaloon, kun Helsinkiin saapuu SKA Pietari – koko valmennusryhmä vaihtuu

KHL / Ennakko
Aiemmat kohtaamiset ovat olleet viihdyttäviä ja mukaansatempaavia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Varamiehinen Jokerit haastaa pietarilaisjoukkueen huippukamppailussa. Aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet pietarilaisten juhliin otteluvoitoin 17–7. Helsinkiläisseuran pelaajalegenda Tomi Mäki on mukana valmennusryhmässä karanteenien vuoksi SKA-ottelussa.

Jokerien kausi on ollut hyvin vaiherikas. Joukkue on kauden aikana ollut koronaviruskaranteenissa joko tartuntojen tai altistumisten vuoksi ja SKA-kotiottelussa nähdään varamiespalvelu-helsinkiläisryhmä valmennusjoukkoja myöten. Pelaajistossa nähdään aiemmin karanteenissa olleiden pelaajien lisäksi Kiekko-Vantaan ja  helsinkiläisjoukkueen U20-joukkueen pelaajia sekä pätkäsopimuksella uusia nimiä. 

Jokerit pelasi viimeksi viikko sitten Sotšissa kaatamalla vuoden olympiakaupungin ylpeyden lyhyehkön vieraskiertueen päätteeksi jatkoajalla lukemin 5–4. Tuossa ottelussa pelannut joukkue on kahta pelaajaa lukuunottamatta kokonaan karanteenissa koronatartuntojen vuoksi.

Helsinkiläisten valmennusryhmässä on Jokerien yleisölle tuttu pelaajalegenda Tomi Mäki. Päävalmentajana toimii U20-joukkueen luotsi Tero Määttä. Mäen lisäksi apuvalmentajana on pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen.

Terveysviranomaiset antoivat Viktor Lööville ja Jakub Krejcikille luvan jatkaa pelaamista myös SKA-kamppailussa vieraskiertueen jälkeen, sillä kaksikko oli sairastanut koronaviruksen jo kesällä ja saanut immuniteetin. 

SKA Pietarilla myös koronahuolia, mutta kaukalossa kuitenkin kulkee totusti

Pietarissa on vallitseva maailmantilanne aiheuttanut harmaita hiuksia, sillä SKA on kauden aikana helsinkiläisten tavoin asetettu karanteeniin. Huolet eivät ole kuitenkaan pysäyttäneet ryhmää, sillä joukkue on tapansa mukaan pelannut hyvän alkukauden. 

Marraskuussa pietarilaisryhmä ei ole pelannut ainuttakaan ottelua, mutta lokakuu päättyi shokkitappioon Kunlunia vastaan kotikentällä lukemin 1–2. Kunlun-tappion lisäksi joukkue on hävinnyt 22 ottelusta vain 10 joko varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla / voittomaalikisassa. 

Suomalaishyökkääjiä seurassa on kaksin kappalein. Joonas Kemppainen on tehoillut 17 ottelussa ainoastaan seitsemän pistettä (3+4) ja Miro Aaltonen on 15 ottelussa iskenyt tehopisteitä 10 (5+5). Helsingin EHT-turnauksessa säväyttänyt maalivahti Jaroslav Askarov pelannee ottelussa.

Lähihistoria takaa pietarilaisjuhlia myös tulevassa ottelussa? 

24 aiempaa kohtaamista on päättynyt SKA:n juhliin otteluvoitoin 17–7. Viimeisin kohtaaminen pelattiin myöskin Helsingissä helmikuun loppupuolella ja ottelu päättyi pietarilaisten murskaavaan 1–6 vierasvoittoon. Helsinkiläismaalin iski puolustaja Mikko Lehtonen.

Lähtökohdat ovat Jokereille vaikeat, mutta peli alkaa aina tilanteesta 0–0 ja mitä vain voi tapahtua 60 peliminuutin aikana. Altavastaajan rooli sopii helsinkiläisille kuin nenä päähän, joten joukkue saattaa hyvällä pelillä päästä toistamaan tammikuista ihmettään kotiyleisön edessä murskaamalla Pietarin miljoonamiehistön. 

Jokerien kokoonpano illan ottelussa: 

Jesse Joensuu – John Norman – Iiro Pakarinen
Eeli Tolvanen – Saku Mäenalanen – Marko Anttila 
Mika Partanen – Matias Myttynen – Henri Ikonen
Mathias Hänninen – Rasmus Lahnaviik – Eetu Mäki

Mikko Lehtonen  – Nuutti Viitasalo
Viktor Lööv – Mico Luoto
Jakub Krejčík – Joonas Järvinen
Jaako Manninen

Anders Lindbäck (Waltteri Ignatjew)

Seuraa Heitä

Mika Partanen #72 | Sport

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä on pelannut alkukauden Suomi-sarjassa hyvin ottein, riittääkö jalka KHL-kamppailussa?

» Lähetä palautetta toimitukselle