Jokerit ja SKA sunnuntain huippupelissä – Haussa asetelmat pudotuspeleihin

KHL / Ennakko
Onko Lehtosella ja Jensenillä syytä juhlaan sunnuntaina?
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit ja SKA Pietari kohtaavat neljännen ja samalla viimeisen kerran KHL:n runkosarjassa kaudella 2019–20 toisensa. Kolmesta aikaisemmasta ottelusta voitot ovat Pietarin tähtisikermälle 2–1. SKA on ollut Pietarissa vahvempi, mutta Jokerit muilutti vuoden alussa SKA:ta Helsingissä lukemin 6–0.

Helsingin Jokereilla ja SKA Pietarilla on runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella enää pienet panokset. Mikäli SKA voittaa Jokerit sekä TsSKA Moskovan kahdessa viimeisessä pelissä, voi joukkue nousta vielä läntisen konferenssin kärkeen. Jokerit ei voi enää nousta kolmannelta sijalta ylöspäin sarjataulukossa, mutta yksi piste kahdesta viimeisestä pelistä riittää varmistamaan paikan kolmannella sijalla ennen Dinamo Moskovaa.

Sunnuntain otteluun kumpikin joukkue tulee voittoputkessa. Jokereilla on takanaan kaksi voittoa tältä viikolta. Tiistaina kaatui Dinamo Moskova lukemin 5–0 ja perjantaina joukkue haki voittolaukauskilpailun jälkeen vierasvoiton Avangard Omskista lukemin 1–2. Narripaitojen pisteputki on kuuden ottelun mittainen.

SKA tulee Helsinkiin kymmenen ottelun voittoputkessa. Edellisen tappion joukkue on kokenut TsSKA:n vieraana tammikuun lopulla. Jokereille tammikuun alussa kärsityn murskatappion jälkeen SKA on voittanut 16 ottelustaan 14.

Katsoessa joukkueiden tehomiehiä on Jokereilla huomattavasti vahvempi ote pistepörssissä. KHL:n 30 parhaan pistemiehen joukkoon sopii kolme Jokereiden pelaajaa, kun SKA:n ainut pelaaja samalla listalla on Vladimir Tkatšov 42 tehopisteellä.

Jokereiden puolustaja Mikko Lehtonen on nyt 48 tehopisteessä ja voi vielä rikkoa KHL:n yhden kauden suomalaisen piste-ennätyksen, joka on Esa Pirneksen nimissä. Pirnes teki kaudella 2008-09 jo KHL-kartalta poistuneen Atlant Mytištšin riveissä 51 otteluun 50 (22+28) tehopistettä.

SKA:n neljästä suomalaisesta Jori Lehterä on ollut tehokkain. Entinen NHL-hyökkääjällä on koossa 51 otteluun 30 (15+15) tehopistettä. Vasta yhdeksän ottelua SKA:ssa pelanneella Miro Aaltosella on tältä kaudelta koossa tehot 10+17.

Asetelmia pudotuspeleihin?

Kumpikin joukkue on siinä tilanteessa, että mikäli KHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen vastukset kaatuvat eikä suuria yllätyksiä muuten tapahdu, tulevat joukkueet kohtaamaan toisensa toisella kierroksella.

Sunnuntain ottelussa saatetaankin nähdä jo asetelmien hakua pudotuspeleihin ja varmaa on se, että SKA ei halua tulla samalla tavalla nöyryytetyksi, mitä edellisellä vierailullaan Helsingissä.

Jokereiden kokoonpano elää mielenkiintoisia aikoja

Viimeisen viikon aikana huippuvireeseen Jokereiden maalilla yltynyt Antti Niemi on lyömässä kapuloita joukkueen maalivahtipeluutus rattaisiin. Niemi on noussut hyvälle tasolle läpi runkosarjan koettujen vaikeuksien jälkeen. Mikäli latvilaismaalivahti Janis Kalnins on tervehtynyt, tulee Lauri Marjamäen sekä muun valmennusjohdon valinta pelaavasta maalivahdista olemaan todella hankala.

Seuraa Heitä

Sergei Plotnikov #16 | SKA

Laitahyökkääjä

Plotnikov saattaa turhautua, mikäli oma- tai joukkueen peli ei suju halutulla tavalla. Tämä voi koitua myös Jokereille ongelmaksi sunnuntain pelissä.

Mikko Lehtonen #44 | Jokerit

Puolustaja

Lehtonen iski edellisessä Helsingin kohtaamisessa maalin. Kykeneekö tähtipuolustaja nousemaan tässä ottelussa ohi Esa Pirneksen?

» Lähetä palautetta toimitukselle