Jokerit päättää mörköviikon Neftehimikiä vastaan – Kokoonpanoon viilauksia

KHL / Ennakko
Energisesti aina kentällä esiintynyt Aleksi Halme palaa Jokereiden kokoonpanoon Neftehimikiä vastaan.
Kuva © Emil Hansson
Helsingin Jokerit päättää neljän kotiottelun viikon Neftehimik Nižnekamskia vastaan. Jokerit tulee otteluun kahden ottelun voittoputkessa. Lauantain pelissä joukkue nousi hienosti kolmen maalin takaa voittoon.

Jokerit tekee viikon neljänteen otteluun kokoonpanoon pieniä muutoksia. Kakkoskentässä Henrik Haapala ottaa oman paikkansa Petri Kontiolan ja Nicklas Jensenin rinnalta. Veli-Matti Savinainen muodostaa nyt kolmoskentän yhdessä John Normanin ja Saku Mäenalasen kanssa. Neloskentässä Aleksi Halme tulee vasempaan laitaan. Ketjun keskelle palaa Antti Pihlström ja Marko Anttila on omalla paikallaan oikeassa laidassa. Maalilla jatkaa Janis Kalnins.

Kotijoukkueen kokoonpanosta sivuun jäävät Ahti Oksanen, Steve Moses ja puolustuksesta Eemeli Räsänen. Mika Niemi on 13. hyökkääjä.  

Jokereiden otteluiden alut ovat olleet vaikeita. Lisäksi tuplapeliviikonloppuna palautuminen on tärkeässä roolissa. Lauantain ottelussa kaksi maalia tehnyt Jesse Joensuu totesi hyvinkin yksinkertaisen reseptin sille, miten Jokereiden peli alkaa sunnuntaina kuten loppui lauantaina.

— Unohdetaan tämä peli ja jokainen palautuu kuten itse näkee parhaaksi. Siinäpä se, kertoo Joensuu.

Jonas Enlundin Neftehimik taistelee pudotuspelipaikasta tiukasti

Neftehimik Nižnekamsk on KHL:n itäisessä konferenssissa kymmenentenä viiden pisteen päässä kahdeksannesta tilasta, jota hallussaan pitää Metallurg Magnitogorsk. Joukkueilla on 50 peliä pelattuna, joten Neftehimikin täytyisi ottaa kolme voittoa loppukauden aikana enemmän kuin KHL:n kestomenestyjän.

Viimeisestä viidestä ottelustaan Neftehimik on voittanut kaksi ja kerännyt yhteensä kuusi pistettä. Neftehimikin edellinen ottelu päätti kuuden ottelun mittaisen kotipeliputken, kun joukkue kaatoi suomalaisedusteisen Sibirin lukemin 6–3. Helsingistä joukkue aloittaa kolmen ottelun mittaisen vieraskiertueen, jonka jälkeen on jälleen viiden ottelun mittainen kotiputki.

Joukkueen paras pistemies on yhdysvaltalainen hyökkääjä Matt White, joka pelaa ensimmäistä kauttaan KHL:ssä. Whitella on koossa 27 tehopistettä 49 otteluun. Edellisessä ottelussa White hyökkäsi joukkueen kakkoskentässä Zack Mitchellin ja Pavel Poriadinin kanssa.

Suomalaishyökkääjä Jonas Enlundilla on ollut vaikea kausi. 29 otteluun on syntynyt 14 tehopistettä. Enlund iski edelliseen otteluun kolme tehopistettä ykköskentässä Jacob Berglundin ja Marat Khairullinin kanssa.

Jokerit keskinäisissä Neftehimikiä edellä 

Helsingin Jokerit voitti kauden aikaisemman kohtaamisen vieraissa niukan väännön jälkeen lukemin 2–1. KHL-historian aikana kymmenen kertaa ja näistä voitot ovat narripaidoille 6–4. Helsingissä voitot ovat Jokereille 4–1.

Seuraa Heitä

Henrik Haapala #25 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Henrik Haapala huilasi edellisen ottelun. Miten hyökkääjä palaa kokoonpanoon ja tutulle paikalle Petri Kontiolan sekä Nicklas Jensenin laitaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle