Jokerit kotiutuu pitkältä reissulta

KHL / Ennakko
Jäähypörssin neljäntenä oleva Oliver Lauridsen kohtaa maanantaina tilaston kolmosen Rafael Bikmullin.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Helsingin Jokerit reissasi viime viikon Kiinassa ja Itä-Venäjällä. Maanantaina joukkue palaa kotikaukaloonsa, kun vieraaksi saapuu Itäisen konferenssin tyvipäässä majaileva Neftehimik Nižnekamsk. Vieraiden riveissä viilettää kolme viime kauden suomalaista Liiga-tähteä.

Jokereiden pitkä reissu sujui vaihtelevissa merkeissä. Se kohtasi kolme pudotuspeliviivan alapuolella olevaa joukkuetta ja sai raavittua mukaansa neljä pistettä.

Reissullaan vain pari tuntia kelloa siirtänyt joukkue palasi Suomeen perjantaina ja on viikonlopun jälkeen valmis jatkamaan taistelua konferenssinsa kolmossijasta.

-Palautuminen sujuu hyvin, kun on koko ajan elänyt täkäläisessä ajassa. Tällä tavalla pääsee normaaliin unirytmiin nopeasti kiinni paluun jälkeen. Emme tarvitse viikkoa, että tottuisimme aikaeroon, joten olemme valmiita pelaamaan heti maanantaina, Oliver Lauridsen kommentoi.

-Neljä pistettä oli ihan tyydyttävä tulos, vaikka olisimme tietysti halunneet kaikki kuusi. Pitää muistaa, että se on rankka reissu, eivätkä kaikki jätkät joukkueessa ole tottuneet pelaamaan aikaisin aamulla. Voimme olla suhteellisen tyytyväisiä siihen, miten pelasimme.

Vierasreissulla Jokereille murhetta tuotti etenkin alivoima. Viimeisimmässä pelissä Amur pääsi kolmesti ylivoimalle ja rokotti joka kerta.

-Kukaan meistä alivoimaa pelaavista ei ole tyytyväinen siihen, miten olemme suoriutuneet viime aikoina. Meillä on kuitenkin riittävästi kokemusta ja hyviä alivoimapelaajia saadaksemme asiat takaisin raiteilleen, Lauridsen jatkoi.

-On löydettävä keinot, joilla parannamme tekemistämme ja oltava hieman epätoivoisempia ja päättäväisempiä. Mitä pidemmälle kausi etenee, sitä tärkeämmäksi erikoistilanteet muodostuvat ja niillä voitetaan otteluita.

Suomalaiset Neftehimikin tähtinä

Jokerit ja Neftehimik ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen lokakuussa. Nižnekamskissa isännät ottivat tuolloin jatkoaikavoiton lukemin 2-1.

Neftehimikin alkuvuoden kohokohta oli viime viikolla, kun se haki jatkoaikavoiton Pietarin SKA:sta. Joukkue on kuitenkin valahtanut jo 11 pisteen päähän viimeisestä pudotuspelipaikasta, joten kausi alkaa olla vähitellen paketissa.

Vieraiden kokoonpanossa tutuimpia nimiä ovart viime kaudella Liigassa nähdyt Juuso Puustinen, Joonas Nättinen ja Mikael Ruohomaa. Trio on kärkisijoilla myös seuran sisäisessä pörssissä Tehokkain on ollut Puustinen pistein 20+16=36.

Suomalaisten väliin pörssissä kiilaan ainoastaan puolustaja Adam Polasek, joka on pakkiparinsa Andrei Sergejevin kanssa myös KHL:n peliaikakuninkaita.

Nefthemikin pelaajista myös Rafael Bikmullin on korkealla pörssissä. Hän on kolmantena juuri Jokereiden Lauridsenin edellä jäähytilastossa 87 minuutillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle