Jokerit kolmen ottelun voittoputkessa Metallurgia vastaan

KHL / Ennakko
Saako Jokerit syytä juhlaan myös lauantaina?
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit päättää kolmen ottelun viikkonsa lauantain kotipelissä Metallurg Magnitogorskia vastaan.

Lauri Marjamäen valmentama Helsingin Jokerit on palannut maajoukkuetauolta voitokkaasti, sillä joukkue on voittanut kummatkin viikon aiemmista otteluistaan ja on edelleen mukana taistelussa KHL:n läntisen konferenssin kakkossijasta Pietarin SKA:n kanssa.

Jokereilta vaaditaan voittoja voittojen perään, sillä runkosarjaa on jäljellä enää vaivaiset viisi ottelua ja niistä ensimmäinen testi on tappioputkessa rypevä Metallurg Magnitogorsk.

Metallurg on todella kovassa paikassa tällä hetkellä. Joukkue on tottunut menestymään, mutta tämä kausi on ollut toistaiseksi iso pettymys. Viimeisestä 11 ottelusta joukkue on ottanut ainoastaan kolme voittoa ja seitsemän pistettä. Metallurg on KHL:n itäisen konferenssin kahdeksantena kahden pisteen erolla yhdeksäntenä olevaan Neftekhimikiin, joka juuri edellisessä ottelussa kaatoi Metallurgin puhtaasti lukemin 4–0.

Odottaa siis sopii, että Helsingissä nähdään todella nälkäinen vierasjoukkue.

Keskinäiset kohtaamiset yleensä olleet tiukkoja vääntöjä

Jokerit ja Metallurg ovat kohdanneet 11 kertaa toisensa KHL:n historiassa. Näistä voitot ovat 6-5 Jokereille. Keskinäisistä kohtaamisista vain ensimmäinen Helsingissä vuonna 2014 on päättynyt kolmen maalin erolla. Muuten joukkueet ovat pelanneet maalin pelejä.

Tämän kauden aikaisempi vääntö päättyi jatkoajalla Jokereiden voittoon Magnitogorskissa. Voittomaalin tuossa ottelussa teki Nicklas Jensen Veli-Matti Savinaisen syötöstä. Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa kolme syöttöpistettä saalistanut Savinainen on tällä hetkellä kahden ottelun mittaisessa alivoimamaaliputkessa.

Lauantain pelissä on mielenkiintoista nähdä jatkuuko tämä putki.

» Lähetä palautetta toimitukselle