Alkukauden kiekkosensaation vire joutuu kovaan testiin

KHL / Ennakko
Jokerit on voittanut kaikki kauden tähänastiset kotiottelunsa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit on löytänyt jatkuvasti uusia tapoja voittaa ja joukkueen peli-ilme on ihailtavalla tasolla. KHL:n läntisen konferenssin kärkijoukkueen vireen testaa keskiviikkoillan kamppailussa nimekäs ja kovatasoinen ryhmä, kun Metallurg Magnitogorsk saapuu Helsinkiin.

Jokerien alkukausi on mennyt tulosten valossa paremmin kuin vuosikymmeniin. Joukkue on pelannut seitsemän ottelua, joihin se on naputtanut huimat 32 maalia. Helsinkiläisten hyvä lähtö kauteen on nostanut koko joukkueen itseluottamusta, mikä näkyy vahvasti myös yksittäisten pelaajien suorittamisessa.

Keskiviikkona Jokerit kohtaa jälleen uuden haasteen, kun KHL:n kärkikastissa kaudesta toiseen näkemään totuttu joukkue, Metallurg Magnitogorsk haastaa isännät. Joukkueen riveissä suomalaisväriä edustaa Iiro Pakarinen, jonka otteiden näkemistä Suomessa odotetaan mielenkiinnolla.

– Kiva nähdä vanhaa kaveria. Viime kerrasta onkin pitkä aika, kun hän on siellä Pohjois-Amerikassa ollut. Hän on sellainen rehti suomalainen jääkiekkoilija, joka vetää painavia taklauksia ja laukauksia. Meidän pitää olla hänen kanssaan hereillä, kommentoi illan isäntien kakkosketjun laituri Jesse Joensuu tutun suomalaislaiturin kohtaamista Jatkoajalle.

27-vuotias Pakarinen on pelannut neljä edellistä kautta Edmonton Oilersin organisaatiossa. Kalpa-kasvatin vyölle kertyi tuona aikana 134 ottelua NHL:ssa. Alkaneella kaudella mies on pelannut kaikissa Metallurgin otteluissa ja tehnyt joukkueelleen kaksi maalia.

Nimekkään joukkueen kapteenina toimii laukauksellaan KHL:ssa koko sarjan historian ajan tuhojaan tehnyt venäläislegenda Sergei Mozjakin. Magnitogorskin seurahistorian toiseksi paras pistemies on vielä 37-vuotiaanakin vastustajilleen alati vaarallinen. Erityisesti ylivoimalla tuhoa kylvävä laukaus on todellinen pelote, joka helsinkiläisten voittotaistelua ajatellen on saatava jo kolme maalia ja kolme syöttöä alkukauteen summanneelta Venäjän maajoukkueen vakiomieheltä pimentoon.

Kolmas todella mielenkiintoinen nimi vierasjoukkueen riveissä on pitkän uran NHL:ssa pelannut, todella vahva ja työteliäs laitahyökkääjä Nikolai Kulemin. Peräti kymmenen vuotta Pohjois-Amerikassa viettänyt ja 669 NHL-ottelua pelannut paluumuuttaja on onnistunut alkukaudesta kelvollisesti myös tehopisteiden valossa, joita on kertynyt kahdeksaan otteluun viisi kappaletta (1+4).

Illan vierasjoukkue miehittää itäisen konferenssin neljännen tilan ja on kerännyt pelaamistaan kahdeksasta otteluista kymmenen sarjapistettä. Joukkue on kovassa nousukiidossa, sillä se on viiteen viimeiseen otteluunsa kärsinyt ainoastaan yhden tappion ja täysi kahden pisteen potti on tarttunut mukaan neljä kertaa.

Viime kaudella Metallurg ja Jokerit kohtasivat kahteen otteeseen ja molemmilla kerroilla ratkaisua haettiin varsinaisen peliajan jälkeen. Magnitogorsk kukisti helsinkiläiset kotona ja vieraissa.

Jokerit sai kosolti onnistumisia maanantaina, mutta nyt on uusi ottelu

KHL-historiansa suurinumeroisimmassa voitossa maanantaina kotihallissaan Traktorin kaataneet jokerinutut ovat nyt onnistuneet kautensa ensimmäisissä otteluissaan todella laajalla rintamalla. Joukkueen Kakkosketju, jossa pelaavat Joensuu, Brian O'Neill sekä John Norman oli ottelussa isäntien syömähampaana. Ruotsalaissentteri Norman takoi ottelussa peräti viisi tehopistettä ja hattutempun.

Onnistumisia sai jälleen myös Jokerien nelosketju ja vitjan raamikas laituri Marko Anttila laukoi isännille kaksi osumaa. Vähälle peliajalle otteluissa toistaiseksi jäänyt puolustajalupaus Eemeli Räsänen viimeisteli ottelun loppupuolella KHL-uransa avausmaalin.

Kuten Joensuu totesi haastattelussa keskiviikon ottelun jälkeen, on helsinkiläisten kuitenkin unohdettava suurinumeroinen voitto ja keskityttävä uuteen kamppailuun. Liikaa ei saa mukavoitua ja päästää hyvänolontunnetta valloilleen murskavoiton jälkeen. Keskiviikon kamppailusta odotetaan kahden tasokkaan joukkueen kohtaamista, joten työmäärän on oltava korkealla.

Vaikka Jokerit murskasi edellisottelussa vastustajansa totaalisesti maanrakoon, oli joukkueen lähtö otteluun aneeminen. Keskiviikon tasokasta vierailijaa vastaan suomalaisjoukkueen on oltava hereillä ensimmäisistä luistelupotkuista aina päätössummeriin saakka, jos se haluaa ottelun voittaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle