Keväisen pudotuspelisarjan uusinta Jokerien isännöidessä Lokomotiv Jaroslavlia

KHL / Ennakko
Joukkueilla on muistissa keväinen pudotuspelisarja, jossa Jokerit oli vahvempi otteluvoitoin 4–2.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Poikkeuksellisen pudotuspelikevään jälkeen joukkueet ovat kohdanneet jo kertaalleen kuluvalla kaudella Jaroslavlissa. Tuo ottelu päättyi helsinkiläisseuran tiukkaan 2–3 vierasvoittoon.

Helsinkiläisten mennyt viikko oli mukiinmenevä, sillä kahdesta kotiottelusta irtosi selkeät voitot Spartak Moskovasta ja Dinamo Riiasta. Tällä viikolla vastus kovenee huomattavasti, kun ensiksi vastaan luistelee Lokomotiv Jaroslavl ja parin päivän päästä TsSKA Moskova, jonka jälkeen helsinkiläisseura lähtee vieraskiertueelle. 

Kotiotteluissa Dinamoa ja Spartakia vastaan Jokerit sai onnistumisia laajalla rintamalla. Tuloksentekoa vaaditaan myös laajalta rintamalta Lokomotiv-ottelussa, koska jaroslavlilaiset antavat uuden viikon kynnyksellä aimo annoksen haastetta. 

Viime kotiotteluissa pelannut latvialaisvahti Janis Kalnins saa väistyä maalinsuulta, kun torjuntavastuun ottelussa ottaa harteilleen ruotsalainen Anders Lindbäck.

Lokomotivilla takanaan helsinkiläisten tavoin vahva alkukausi 

Jos Jokerien otteet alkukaudella on ollut hyviä niin samaa voidaan sanoa myöskin Jaroslavlista saapuvasta ryhmästä. Vierailijat ovat napanneet 13 ottelusta kahdeksan voittoa, joista kaksi jatkoajalla.

Lokomotivilla on kaksi pistettä samassa konferenssissa tahkoavaa Jokereita enemmän, mutta historian valossa helsinkiläisryhmä voittanee ottelun ja nousee illan kuluessa tasapisteisiin vierailijoiden kanssa. 

Jaroslavlissa kiekkoilee suomalaispuolustaja Atte Ohtamaa, joka on iskenyt yhdeksässä pelaamassaan ottelussa tehot 2+1. Ohtamaa siirtyi Luganossa vietetyn kauden jälkeen takaisin KHL-kaukaloihin ja Lokomotiv-paitaan. 

Seuran paras pistemies on Jegor Korškov paukuttaen 12 pelaamassaan ottelussa noin piste per ottelu tahtia tehojen ollessa 5+6. 

Suurimman osan otteluista aloittavana maalivahtina on ollut Ilja Konovalov, joka oli aiemmin vieraiden ykkösmaalivahti. Konovalovin torjuntaprosentti seitsemässä pelaamassaan ottelussa on tasan 93 prosenttia. Tälle kaudelle ykkösmaalivahdin paineet on asetettu Edward Pasqualen harteille, mutta Pasquale on vain pelannut kolmessa ottelussa loukkaantumisen vuoksi. 

Historia puoltaa helsinkiläisyleisön juhlia

Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin 23 kertaa, joista Jokerit on voittanut 14 ja Lokomotiv yhdeksän kamppailua. Keväinen pudotuspelisarja joukkueiden välillä tarjosi vahvaa vääntöä sekä vauhtia, jota tarjoiltiin myös kuluvan kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. 

Kuitenkin keväältä on muistissa sarjan viides ottelu, jossa jaroslavlilaiset puskivat tärkeän voiton ja päättäen kautensa murheellisesti tappioon kotiyleisön edessä. 

Illan kuluessa päästään todistamaan huikeaa kiekkonäytelmää, jonka paremmin latautunut joukkue voittaa. 

Jokerien kokoonpano illan ottelussa

Veli-Matti Savinainen – Peter Regin – Brian O'Neill 
Nicklas Jensen – Jordan Schroeder – Iiro Pakarinen
Henrik Haapala – Saku Mäenalanen – Eeli Tolvanen
Jesse Joensuu  – Antti Pihlström – Marko Anttila 

Mikko Lehtonen – Jonathan Pudas
Jakub Krejčík – David Sklenicka
Viktor Lööv – Tommi Kivistö

Anders Lindbäck (Janis Kalnins)

» Lähetä palautetta toimitukselle