Jokereilla pakkovoiton paikka sunnuntaina

KHL / Ennakko
Brian O'Neill ei ole noussut pudotuspeleissä vielä totutulle tasolle.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Helsingin Jokerit ja Lokomotiv Jaroslavl kohtaavat sunnuntaina ottelusarjan kolmannessa kamppailussa. Lokomotiv johtaa ottelusarjaa voitoin 2–0 ja on pitänyt Jokerit nollilla molemmissa otteluissa.

Helsingin Jokerit ja Lokomotiv Jaroslavl jatkavat KHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjaa. Kaksi ensimmäistä peliä ovat menneet Lokomotivin nimiin ja perjantaina rautatieläiset antoivat Jokereille kunnon opetuksen 5–0-voitolla.

Ensimmäisessä ottelussa Jokerit oli vahva, mutta toisessa ottelussa lukuisat huolimattomuusvirheet maksoivat aivan liikaa ja Lokomotiv marssi selvään voittoon.

Jokereiden lyötävä työhaalarit päälle

Helsingin Jokereilla on toiminut pudotuspeleissä vain yksi osa-alue. Alivoimapeli. Lokomotiv on päässyt viidesti koittamaan ylivoimalla, mutta ainuttakaan ylivoimamaalia joukkue ei ole onnistunut tekemään. Perjantain ottelussa Lokomotiville oli tarjolla jopa puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimaa, mutta Jokereiden uhrautuva kolmikko otti tärkeät blokit.

Keskiviikon ensimmäisessä ottelussa Jokerit pelasi todella tyylikästä jääkiekkoa ja puolusti fiksusti. Maali jäi vain puuttumaan. Perjantaina tilanne muuttui täysin. Puolustajilla oli ajoittain vaikeuksia avata peliä eikä joukkue pelannut lainkaan niin sitoutuneesti, mitä aiemmassa pelissä.

Jokereilta vaaditaan Lokomotivin voittamiseen 110 prosentin keskittymistä ja sitoutumista, sillä rautatieläisten kyky puolustaa sekä iskeä vastahyökkäyksistä maaleja on silkkaa taidetta.

Jokereiden täytyy tehdä perusasiat hyvin, jotta hyökkäysalueella joukkueella on mahdollisuus päästä hyville maalintekopaikoille. Lokomotivin puolustus on niin tiivis, että edes kiekoton narrinuttuinen pelaaja ei pääse maalin edustalle helpolla. Työmäärän on noustava ja se lähtee asennoitumisesta liikkeelle.

Lokomotiv peluuttaa tasaisesti

Ottelusarjaa johtavan Lokomotivin ei ole tarvinnut vielä ihmeitä esittää tässä ottelusarjassa. Peluutuksellisesti joukkue on saanut toimia täysin oman suunnitelman mukaan ja se näkyy selkeästi peliajoissa. Hyökkääjät pelaavat tasaisesti ja puolustuksen pelaavan kuusikon minuutit ovat 15–20 minuutin välissä.

Lokomotivin laadukkaasta pelistä kertoo eniten se, että keskiviikon ottelussa joukkue otti 26 blokkia. Perjantain ottelussa rautatieläisten pelaajat ottivat vain yhdeksän blokkia, kun enempää ei tarvinnut ottaa.

Hyökkäyspelillisesti mitään ei ole tarvinnut vielä esittää, koska vastustaja on tehnyt virheitä ja tarjonnut paikat.

Andre Petersson iski edellisessä pelissä 2+1-tehot tauluun. Teemu Pulkkiselle on kertynyt pisteitä molemmista otteluista.

Jokereiden voitettava sunnuntaina - muuten vuori on liian suuri kiivettäväksi

Mikäli Lauri Marjamäen valmentama Jokerit mielii jatkaa kauttaan KHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle on joukkueen yksinkertaisesti voitettava sunnuntain kamppailu. Neljän perättäisen voiton ottaminen "vieraskentällä" on käytännössä mahdoton tilanne.

Sunnuntain ottelu käynnistyy kello 16.00.

Seuraa Heitä

Pavel Kraskovski #63 | Lokomotiv

Keskushyökkääjä

Lokomotivin ykkössentteri on elänyt hiljaiseloa toistaiseksi, mutta nouseeko Winnipeg Jetsin varaaman hyökkääjän taso sunnuntain ottelussa?

Jordan Schroeder #10 | Jokerit

Keskushyökkääjä

Jokereiden ykkössentteri teki runkosarjassa 18 maalia, mutta on ollut enemmän tai vähemmän kateissa kaksi ensimmäistä peliä. Ykkössentterin on nostettava tasoaan kolmanteen otteluun, mikäli Jokerit mielii taistella voitosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle