Herkkua vielä viimeisen kerran ennen tyhjille katsomoille pelaamista – onnistuuko Jokerit kairaamaan viikon toisen voiton?

KHL / Ennakko
Jokereilla on edessään viikon toinen kotiottelu, sillä keskiviikon ottelu peruttiin
Kuva © Joonas Kämäräinen
Jokerit pääsee pelaamaan vielä kerran kotiyleisönsä edessä ennen kuin Uudellemaalle tulleet rajoitukset astuvat voimaan. Viime kaudella Jokereiden ja HK Sotšin välisissä mittelöissä jouduttiin ylitöihin kolmessa ottelussa, joten tasaista vääntöä on luvassa tälläkin kertaa.

Joukkueiden väliset mittelöt ovat olleet tasaväkisiä viime kaudella, mutta lauantaina Helsinkiin saapuva vierasjoukkue onnistui nappaamaan enemmän voittoja. Kokonaisuudessaan Jokereiden KHL-taipaleen aikana voitot ovat menneet Sotšille lukemin 13–9. Joukkueet kohtasivat tällä kaudella jo muutamisen viikkoa sitten, jolloin tuloksena oli Jokereille jatkoaikavoitto. Kyseisessä pelissä Jokerit onnistui nousemaan takamatkalta ensin tasoihin ja siitä edelleen takavalot vilkkuen ohi.

Jokerit joutuu pelaamaan tästä eteenpäin ilman ykköspuolustajaansa, kun Mikko Lehtosen lainasopimus päättyi ja hän palaa Kanadaan valmistautumaan tulevaan NHL-kauteen. Lisäksi ottelusta on sivusta loukkaantumisen vuoksi Niklas Friman, Julius Junttila sekä David Sklenička.

Sen sijaan päävalmentaja Lauri Marjamäen on vahvistettu olevan penkin takana lauantain ottelussa. Jokereiden edellisessä voittoon päättyneessä ottelussa hänen tilallaan nähtiin Jari Kurri.

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät läntisen konferenssin sijoilta yhdeksän ja kymmenen. Sotšilla on kuitenkin kuusi peliä enemmän pelattuna, ja pisteitä on niin ikään kuusi vähemmän. Edellisen viiden ottelun saldo on vierasjoukkueen osalta karu, kun sukanvarteen on saatu kerättyä vain yksi voitto.

Jokereilla sen sijaan on kaksi voittoa edellisestä viidestä otteluista, joista toinen tuli viimeksi Lokomotivia vastaan. Jokereiden paras pistemies tällä hetkellä on Brian O'Neill, jolla on pisteitä kasassa yhteensä 23.

Vierasjoukkueen paidassa nähdään myös suomalaisväriä, kun Jere Karjalainen siirtyi viime kauden jälkeen Tapparasta Sotšin paitaan. Hän on iskenyt pelaamissaan otteluissa 11 tehopistettä. Liigaa seuraavat tunnistavat myös edelliskaudella pistepörssin voittajaksi nousseen Malte Strömwallin, jolle kuluva kausi on toinen KHL-jäillä. Vierasjoukkueen parhaan pistemiehen tittelin jakavat ennen lauantain ottelua puolustaja Daniil Miromanov sekä hyökkääjä Sergei Shmelyov 16 tehopisteellä.

Jokereilla on hyvä sauma saada pelinsä uomiin, kun joukkueen ydinrunko alkaa olemaan koossa karanteenijaksojen jälkeen. Lisäksi yleisö pääsee vielä nauttimaan ottelusta, sillä ensi viikon ottelut pelataan tyhjille katsomoille, ja tulevaisuuden visioista tai suunnitelmista ei ole vielä varmuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle