Onko Jokerit toipunut SKA:n tyrmäyksestä?

KHL / Ennakko
Jokerit ei pystynyt pitämään SKA:n taitureita kurissa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Hienon alkukauden pelannut Jokerit koki lauantaina kovia, kun se ei valtavasta latauksesta ja ennakko-odotuksista huolimatta kyennyt kunnolla haastamaan Pietarin SKA:ta. Aikaa tappion puimiseen ei kuitenkaan juuri ole, sillä arki jatkuu maanantaina vieraaksi saapuvaa Minskin Dinamoa vastaan.

SKA-ottelut ovat jokerileirissä odotettuja tapauksia. Hyvin sujunut alkukausi nosti jokerileirissä odotuksia siitä, että suuri ja mahtava pietarilaisjoukkue olisi mahdollista kaataa lauantain kotiottelussa.

Helsinkiläiset ottivat kuitenkin lukua jo heti ensihetkiltä, eivätkä toipuneet missään vaiheessa. SKA:n neljän kentän kova paine ajoi Jokerit pahoihin ongelmiin ja pakotti isännät ottamaan rangaistuksia. Taitava venäläisnippua rokotti armotta neljä ylivoimamaalia, eikä paremmuudesta jäänyt mitään epäselvyyttä. Kovimmassa mahdollisessa haasteessa epäonnistuminen söi varmasti rutkasti energiaa jokerilaumasta.

Maanantain vastus on hieman eri kaliiberia kuin SKA. Dinamo rimpuilee Läntisessä Konferenssissa toiseksi viimeisenä ja on saalistanut 14 ottelustaan vasta 10 pistettä. Viime viikolla joukkue pelasi kaksi vierasottelua ja hävisi molemmat jatkoajalla lukemin 4-3.

Jokerit ja Dinamo ovat kohdanneet jo kertaalleen tänä syksynä. Kuukausi sitten Jokerit haki Valko-Venäjältä voiton lukemin 1-4.

Pulkkinen palaa Helsinkiin

Helsinkiläisille Dinamon tutuin pelaaja on Jokereista maailmalle ponnistanut Teemu Pulkkinen. Hän on ollut myös joukkueensa tehokkain pelaaja 14 ottelussa syntyneillä pisteillä 6+6=12. Viimeksi kaudella 2012-2013 Jokereissa kiekkoillut maalitykki palaakin nyt ensimmäistä kertaa vanhaan kotihalliinsa.

- Jokereita vastaan pelasimme Minskissä kauden alussa ja se oli minulle spesiaalipeli. Nyt on kiva palata kotiin ja mukava pelata täällä pitkästä aikaa. Erityinen ilta itselle, Pulkkinen kommentoi.
– On ollut hyviä ja huonoja jaksoja. Koko ajan olen päässyt paremmin rytmiin ja sopeutunut siihen miten täällä pelataan. Tiedän, että pystyn pelaamaan vielä paremmin. Joukkueena samat sanat, eli pystymme ehdottomasti parempaan. Vaikka olemme pelanneet tahmeasti, niin me olemme pudotuspelitaistelussa mukana ja sinne myös tähtäämme.

Hyökkäyksen muita tuttuja nimiä ovat Kostitsinin veljekset Andrei ja Sergei sekä toista kauttaan Minskissä kiekkoileva kanadalaissentteri Quinton Howden.

Valkovenäläisjoukkueen alakerran ykkösnimi on täksi kaudeksi KHL:ään siirtynyt kanadalainen Patric Wiercioch. Maalilla suurinta vastuuta kantaa puolestaan toista kautta putkeen ruotsalaisvahti Jhonas Enroth.

» Lähetä palautetta toimitukselle