Saadaanko virheet karsittua ja henki päälle? Jokerit hakee tärkeää avausvoittoa

KHL / Ennakko
Jokerit kaipaisi vahvaa maalivahtipeliä.
Kuva © Emil Hansson
Helsingin Jokerit lähti kauteen kunnianhimoisen, Gagarin Cupia Helsinkiin lupailevan mainoskampanjan saattelemana. Kaksi ensimmäistä ottelua ovat kuitenkin herättäneet paljon kysymyksiä, ja lauantaina esityksen olisi jo oltava paljon nähtyä terävämpi.

Lauantain ottelussa Helsingin areenalla kohtaavat joukkueet, joiden kauden alut ovat olleet kovin erilaiset: Jokerien saldona on kaksi tappiota, kun taas vierasjoukkue Dinamo Riian sarakkeeseen on kirjattu kaksi voittoa. 

Vaikka Jokerit kohtasikin ensimmäisenä kaksi kovaa vastustajaa, on selvää, että nolla pistettä ja kaksi heikkoa esitystä ovat joukkueelle kova pettymys. 

– Piti ottaa askel eteenpäin tiistaista, mutta otettiinkin muutama taaksepäin. Tehtiin maailmanennätys kiekonmenetyksissä. Kausi jatkuu pian, mutta nyt kohdattiin kaksi kärkijoukkuetta ja havaittiin, missä KHL-kärjen taso menee, manaili jokerivalmentaja Lauri Marjamäki torstain ottelun jälkeen Viasatin haastattelussa.

Lauantaina vastaan asettuu Dinamo Riika, joka ei lukeudu sarjan kärkijoukkueisiin, mutta ei ole myöskään mikään heittopussi. Joukkue jäi viime kaudella niukasti ulos pudotuspeleistä, sillä eroa 8. sijaan jäi lopulta vain yksi piste. Tämän kauden riikalaiset avasivat kahdella kotivoitolla, kun Spartak kaatui jatkoerän jälkeen ja Torpedo komeasti lukemin 3-0. 

Samassa divisioonassa pelaavat Jokerit ja Dinamo Riika kohtasivat viime kaudella neljästi, kaksi kertaa Riikassa ja kahdesti Helsingissä, ja molemmat joukkueet voittivat omat kotiottelunsa. Molemmat joukkueet ovat uudistuneet jonkin verran viime kaudesta: Dinamo Riika menetti esimerkiksi Liigassakin ihastuttaneen taiteilijapuolustajan Mathew Maionen ja Matias Myttysen, joka siirtyi Jokereihin. Tilalle on tullut mielenkiintoisia nimiä, kuten Norjassa ja Saksassa viimekaudet kiekkoillut ruotsalaishyökkääjä Jacob Berglund sekä Slovakian viime kauden mestari, puolustaja Ben Marshall. Joukkueen runko koostuu totutusti Latvian maajoukkuepelaajista, joista nimekkäin lienee Lauris Darzins.

Jokerit taas teki viime kauden jälkeen ainoastaan kotimaisia hankintoja, joista useimmat eivät ole kuitenkaan häikäisseet vielä ensimmäisissä otteluissa. Nimekkäin uusi hankinta oli konkarimaalivahti Antti Niemi, joka palasi Eurooppaan 10 NHL-vuoden jälkeen. 36-vuotias Stanley Cup -voittaja ei kuitenkaan onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla kummassakaan kauden kahdesta ensimmäisestä pelistä, joten on todennäköistä, että lauantaina Janis Kalnins pääsee näyttämään osaamistaan. Latvialainen on pelannut myös Dinamo Riiassa KHL-kiekkoa kaksi kautta ennen Jokereihin siirtymistä. 

Vaikka kausi onkin vasta alussa, on Jokereilla paljon pelissä lauantain ottelussa, sillä sen jälkeen edessä on viiden ottelun mittainen kova vieraskiertue. Maalinsuulla nähdyn haparoinnin lisäksi paljon virheitä ovat tehneet myös kenttäpelaajat, eikä päävalmentaja Marjamäki ole saanut puhallettua joukkueeseensa henkeä kahteen ensimmäiseen otteluun. Kadonneen itseluottamuksen on löydettävä jostain, mikäli Jokerit haluaa kääntää kurssinsa ja kukistaa riikalaisvieraansa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle