Janis Kalnins jatkaa maalilla, kun Jokerit hakee Dinamo Riian kustannuksella neljättä perättäistä voittoaan

KHL / Ennakko
Tiistaina Spartakia vastaan maalilla pelannut latvialaisvahti Jānis Kalniņš aloittaa myös Riika-kotiottelussa.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Jokerit ja Riika ovat kohdanneet alkukaudella jo kertaalleen, kun Jokerit voitti Latviassa 3–1. Ennen tämänpäiväistä ottelua Jokerit on voittanut 24 kohtaamisesta 17 ja latvialaisseura vain seitsemän ottelua.

Jokerien otteet ovat ollut TsSKA-kotiottelun (27.9.) jälkeen varsin lennokkaassa liidossa, sillä joukkue on voittanut sen jälkeen neljästä ottelusta kolme viimeisintä ja Avangard-vieraspelistäkin Jokerit nappasi pisteen takataskuunsa.

Jokerien muistissa on tiistaina kotiottelu Moskovan Spartakia vastaan, joka päättyi helsinkiläisten juhliin lukemin 7–1. Tulivoimainen hyökkäysrykmentti antaa monelle pelaajalle mahdollisuuden päästä pisteille, eikä päävalmentaja Lauri Marjamäki odota ainoastaan muutamien pelaajien esille astumista. 

Spartak-kotiottelussa Mikko Lehtonen iski tehot 2+2 ja on esiintynyt puolustajaparinsa Jonathan Pudaksen kanssa alkukauden otteluissa takalinjoilla muutenkin varsin miehekkäästi.

Latvialaisilla ollut mollivoittoinen alkukausi 

Alkukauden Jokerit-kotiottelu (5.9.) oli Dinamo Riialle kauden toinen ottelu. Jokerit-kotitappionsa jälkeen Dinamo on napannut kahdeksasta seuraavasta ottelusta vain yhden voiton varsinaisella peliajalla ja yhden voiton voittomaalikilpailun kautta.

Latvialaisjoukkueelle tuomittiin koronavirustartuntojensa vuoksi kahdesta ottelusta luovutustappio, joten myös Riiassa on ollut ongelmia vallitsevan maailmantilanteen vuoksi. 

Dinamo Riiassa pelaa suomalaispuolustaja Tony Sund, joka on iskenyt kaksi syöttöpistettä kolmessa pelaamassaan ottelussa. Latvialaisten paras pistemies on hyökkääjä Lauris Dārziņš, joka on pelannut myös Liigaa Ilveksessä 13 ottelua kaudella 2006−07. Hän on tehnyt tällä kaudella kahdeksassa ottelussaan tehot 3+3=6. 

Jokerien kokoonpano illan ottelussa

Veli-Matti Savinainen – Peter Regin – Brian O'Neill 
Nicklas Jensen – Jordan Schroeder – Iiro Pakarinen
Henrik Haapala – Saku Mäenalanen – Eeli Tolvanen
Henri Ikonen – Antti Pihlström – Marko Anttila 

Mikko Lehtonen – Jonathan Pudas
Viktor Lööv – David Sklenicka
Niklas Friman – Alex Grant

Jānis Kalniņš (Anders Lindbäck)

Seuraa Heitä

Mikko Lehtonen #43 | ZSC Lions

Puolustaja

Puolustaja oli tehokkaassa vireessä viime kotiottelussa. Jatkuuko tehoilu latvialaisia vastaan?

Mathew Maione #18 | Dinamo R

Puolustaja

Maione on tuttu myös Liiga-kaukaloista. Hän on tehnyt toiseksi eniten pisteitä joukkueen puolustajista.

» Lähetä palautetta toimitukselle