Jokerit Moskovan Dinamon testiin

KHL / Ennakko
Jokerit juhli edellisessä pelissään voittoa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit saa tyhjään Hartwall Arenaan vastaansa Dinamo Moskovan. Kyseessä on KHL:n läntisen konferenssin kärkikamppailu.

Helsingin Jokerit tulee tiistain otteluun kahden ottelun voittoputkessa. Dinamo Moskova on ollut niin ikään vahva viime viikkoina, sillä joukkueella on kolmen ottelun voittoputki ja seitsemän ottelun mittainen pisteputki aina marraskuun ensimmäiseltä päivältä alkaen jolloin joukkue kaatoi kotijäällään TsSKA Moskovan.

Dinamo on 27 pelatun ottelun jälkeen Tarasov-divisioonan kolmantena 34 pisteellä. Edellä on Lokomotiv Jaroslavl ja TsSKA. Ero kärkeen on jo 13 pistettä, mutta TsSKA on pelannut kolme ottelua enemmän.

Jokereilla on kuusi ottelua vähemmän pelattuna, mitä Dinamolla ja joukkue pitää hallussaan Bobrov-divisioonan neljättä sijaa 27 pisteellä. Ero divisioonaa johtavaan SKA Pietariin on kymmenen pistettä, mutta pelejä on seitsemän vähemmän pelattuna.

Dinamolla on joukkueessaan tuttu ja vaarallinen tehokaksikko. Venäläishyökkääjä Vadim Šipatšjov on pistepörssin toisena 30 tehopisteellään ja tutkapari Dmitri Jaskin kuudentena 25 tehopisteellä. Jokereiden paras pistemies on huimassa pisteputkessa seilaavaa Brian O'Neill, jolla on koossa 24 tehopistettä. O'Neill on KHL:n pistepörssin kymmenennellä sijalla ennen tiistain kierrosta.

Dinamon riveissä pelaa kaksi suomalaista, mutta jokerikasvatti Teemu Pulkkinen on sivussa loukkaantumisen vuoksi. Puolustaja Juuso Hietanen on iskenyt 14 pistettä tähän mennessä kautta.

Ottelusta odotettavissa äärimmäisen tasainen

Jokerit ja Dinamo pelaavat aina erittäin tasaisia otteluita, ja tänään tasaisuus korostuu, sillä Jokerit pelaa ottelun ilman kotiyleisöä.

Mikäli kotijoukkue pelaa samalla tavalla, miten edellisessä ottelussa HK Sotšia vastaan, Dinamo tulee ottamaan ottelusta pisteet. Jokereilta vaaditaan siis huippuesitys, mikäli joukkue haluaa ottaa kaksi pistettä.

Jokereista on mielenkiintoista illan ottelussa seurata sitä, miten ykkösylivoimassa Mikko Lehtosen paikan viivapakkina ottanut Alex Grant jatkaa pelaamistaan. Grant laukoi todella monta kertaa edellisessä ottelussa ja iski myös maalin.

Seuraa Heitä

Alex Grant #51 | Jokerit

Puolustaja

Grantilla on oikealta laukovana puolustajana tajuttoman kova lyöntilaukaus. Helähtääkö verkko myös tiistai-iltana Grantin lavasta?

» Lähetä palautetta toimitukselle