Jokerit päättää runkosarjansa Teemu Pulkkisen Dinamoa vastaan

KHL / Ennakko
Dinamo Minsk vierailee toistamiseen tällä kaudella Helsingissä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden kolmen, sarjataulukon kannalta panoksettoman kotiottelun viikko päättyy, kun vastassa on Dinamo Minsk.

Helsingin Jokerit päättää perjantaina runkosarjansa kotikaukalossaan. Jokerit on jo varmistanut läntisen konferenssin nelossijan jokin aika sitten, joten joukkueella ei ole enää tuloksellista panosta perjantain ottelussa.

Maanantaina alkaviin pudotuspeleihin Jokerit saa vastaansa Dynamo Moskovan.

Mutta vielä olisi siis yksi peli edessä ennen pudotuspelejä. Perjantaina Jokerit kohtaa Helsingissä Dinamo Minskin. Peli on narrinutuille kolmas tällä viikolla kotikaukalossa, ja koska tuloksellista panosta peleissä ei ole enää ollut, joukkue on päässyt rauhassa valmistautumaan ensi viikon pudotuspeleihin.

Maanantaina Jokerit kaatoi Moskovan Spartakin 5–4, ja keskiviikkona helsinkiläiset vyöryivät Slovan Bratislavan yli peräti 7–1.

Jokerien hyökkääjä Tomi Mäki näkee tämänkin viikon pelit tärkeinä, vaikka tuloksellista panosta ei ole ollut.

– Tarvitsemme näitä pelejä ja onnistumisia. Valmistaudumme ensi viikolla alkaviin pudotuspeleihin ja haluamme jämäköittää peliämme, Mäki pohti Slovan-pelin jälkeen Jokereiden verkkosivuilla.

– Olemme pelanneet joukkueena nyt 61 ottelua, oltu yhdessä ja kerätty muistijälkiä. Niitä kaikkia tarvitaan pudotuspeleissä. Runkosarjan merkitys on kasvaa joukkueena ja saada peli uomiinsa. Meillä on yksi peli runkosarjaa jäljellä ja haluamme päättää sen hyvin, Mäki jatkoi.

Dinamon Pulkkinen joukkueensa pistekärki

Jokereita vastaan asettuu Dinamo Minsk, jonka kausi on ollut heikohko. Joukkue majailee läntisen konferenssin toiseksi viimeisenä, ja pudotuspelit karkasivat jo aikoja sitten.

Dinamon riveissä pelaa Jokereiden kannattajille varsin tuttu kasvo, hyökkääjä Teemu Pulkkinen, joka pelasi vuosia Jokereiden junioreissa ja löi itsensä läpi edustusjoukkueessa kaudella 2010–11. Pulkkinen yritti vuosia murtautua NHL:ään, mutta kovista AHL-tehoista huolimatta NHL-pelejä kertyi neljän kauden aikana vain 83.

Käynnissä oleva kausi on Pulkkiselle ensimmäinen KHL:ssä. Hän on tehnyt 49 otteluun 28 tehopistettä. Niillä tehopisteillä Pulkkinen keikkuu Dinamon sisäisen pistepörssin jaetulla kärkisijalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle