Kovavireinen Barys Nur-Sultan saapuu Helsinkiin haastamaan Jokerit – Pihlström ja Eronen tekevät paluun

KHL / Ennakko
Jokerit pelasi hiljattain kaksi KHL-ottelua Tallinnassa. Mukaan tarttui yksi voitto sekä yksi tappio.
Kuva © Satu Pitkänen
Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen ja helsinkiläisseura oli Barys Arenalla parempi luvuin 2-4. Tuossa ottelussa Marko Anttila iski kaksi maalia.

Helsinkiläisillä on Tallinnassa katkenneen 14 ottelun pisteputken jälkeen ollut tahmeaa maalienteossa. Viimeisimmässä SKA-vierasottelussa pietarilaiset antoivat Jokereille oppitunnin vaarallisuudestaan tykittämällä helpohkon 4-1 voiton.

Runkosarjaa on jäljellä 14 ottelua, ja niin kotijoukkue Jokerit kuin illan vastustaja Barys Nur-Sultan havittelee hyviä asemia sarjataulukossa kevään pudotuspelejä ajatellen.

Jokereiden tanskalaishyökkääjän Nicklas Jensenin pitkä 11 ottelun pisteputki katkesi ennen tähdistöotteluviikonloppua. Helsinkiläisryhmän puolustaja Mikko Lehtonen oli oivassa vireessä Moskovassa järjestetyssä viikonlopun tähdistöottelu-tapahtumassa ratkaisten Bobrov-divisioonan joukkueelle voiton. Puolustaja iski leikkimielisessä finaaliottelussa tehot 2+1.

Lehtosella on kulkenut kaukalossa mainiosti, sillä puolustajien pistepörssin kärkimies matkusti viime viikonloppuna tähdistotteluun.
Lehtosella on kulkenut kaukalossa mainiosti, sillä puolustajien pistepörssin kärkimies matkusti viime viikonloppuna tähdistotteluun.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Barys on ollut huimassa vireessä lähiaikoina 

Idässä Kazakstanilaisryhmä on kerännyt yhtä monta pistettä kuin helsinkiläisjoukkue lännessä (65 pistettä), joten isoista pisteistä pelataan Helsingissä. Vierailijalla on kolme pistettä matkaa konferenssinsa kärkipaikalle.

Barysissa pelaa kaksi suomalaista: hyökkääjä Iiro Pakarinen sekä kesken kauden joukkueeseen saapunut puolustaja Atte Ohtamaa. Pakarinen ei kuitenkaan loukkaantumisen takia ole pelannut lokakuun jälkeen, eikä hänen paluustaan ole tarkempaa tietoa. Ohtamaa on rikkonut tällä kaudella KHL-uran yhden kauden piste-ennätyksensä tehden 25 ottelussa tehot 5+10.

Kazakstanilaisten ykkösketju Roman StartshenkoCorban Knight - Linus Videll on tehnyt tuhoja alkukaudella. Startshenko sekä Knight ovat iskeneet reilu 30 tehopistettä mieheen, eikä kesken kauden Ohtamaan tavoin Kazakstaniin tulleen Videllin tehot kalpene hyökkääjäkollegoiden rinnalla, sillä ruotsalaishyökkääjälle on kertynyt 17 tehopistettä 26:ssa ottelussa. 

Joukkueen vahvuus on hyökkäyksen lisäksi tiivis puolustuspelaaminen sekä maalivahti-kaksikon Eddie Pasqualen ja ex-jokeri Henrik Karlssonin varmat otteet, jonka siivittämänä joukkue on päästänyt sarjan viidenneksi vähiten maaleja (103).

Helpotusta loukkaantumissumaan

Jokerit saa illan peliin hieman helpotusta sairastuvaltaan, kun Antti PihlströmTeemu Eronen ja Aleksi Halme palaavat kaukaloon. Pihlstöm palaa kaukaloon kuukauden tauon jälkeen, ja pelaa tutussa paikassaan nelosketjun keskellä.

Sairastuvalla jatkavat Saku Mäenalanen, Henri Ikonen, Alex Grant sekä loppukauden sivussa oleva Oliver Lauridsen.

Korjattu 21.1. klo 11:59 - Myös Aleksi Halme palaa loukkaantumisen jälkeen pelaavaan kokoonpanoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle