Kestääkö Jokereiden kotitaika?

KHL / Ennakko
Jokereiden puolustajat ovat tehneet hyvin pisteitä kapteeni Sami Lepistön johdolla.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit hakee perjantaina peräti yhdeksättä perättäistä kotivoittoaan. Vastaan saapuu KHL:n pakkien pistepörssikärjen johdolla kazakstanilainen Barys Astana.

Jokerit on pystynyt raapimaan tauon jälkeen kolme peräkkäistä kotiottelua. Kahta jälkimmäistä kamppailua Jokerit ei pelillisesti vienyt, mutta pystyi kuitenkin nappaamaan täydet pisteet sekä Lokomotivilta että Avangardilta. Kokonaisuudessaan Jokerit on voittanut jo peräti kahdeksan kotiotteluaan putkeen, ja voitto perjantaina tarkoittaisi uutta seuraennätystä.

Helsinkiläisjoukkue tarpoo tällä hetkellä pahassa loukkaantumissumassa, eikä pelaajia meinaa riittää edes täyteen kokoonpanoon. Keskiviikon ottelussa riveistä putosi Tomi Mäki.

Puolustuksesta on loukkaantuneiden ohella sivussa Oliver Lauridsen, jonka pelikielto loppuu perjantain ottelun jälkeen. Pakit ovat ohueksi käyneistä riveistä huolimatta pystyneet viime aikoina olemaan tehokkaita myös hyökkäyspäässä.

- Maalinteko alkaa siitä, että saamme puolustajat tukemaan hyökkäyksiä. Suuri ansio hyökkäyspään tehokkuudesta menee pakeillemme, kun katsoo, miten he ovat pystyneet pelaamaan viime kuukausien aikana, kommentoi Brian O'Neill.

Joukkueen johto reagoi pelaajapulaan, ja hankki Winnipeg Jetsistä alkukauden pelipaikkaa hakeneen Kristian Vesalaisen.

Dietzillä huikea alkukausi

Barys Astana on tällä hetkellä Itäisen konferenssin viidentenä 28 ottelusta keräämillään 40 pisteellä. Täten kokonaistilastossa eroa Jokereihin on vain kolme pistettä.

Viime aikojen ottelut eivät sen sijaan ole menneet putkeen. Kun Jokerit on raapinut hankalista vastustajista kotivoittoja, on Barys samaan aikaan hävinnyt kolme edellistä kamppailuun.

Barys on ollut tehokas joukkue, sillä se on tehnyt KHL:ssä neljänneksi eniten maaleja. Joukkueen tehokkaimmat hyökkääjät ovat olleet Roman Starchenko ja Andre Petersson. Puolustaja Darren Dietz on tukenut heitä tehokkaasti, sillä yhdessä Starchenkon kanssa hän jakaa KHL:n pistepörssin kolmospaikkaa parin muun pelaajan kanssa 29 pisteellään. Dietz on näin kovilla tehoilla luonnollisesti myös pakkien pörssikärki.

Barysin tutuimpia nimiä suomalaisille ovat maalivahdit Dominik Hrachovina ja aiemmin Jokereissakin torjunut Henrik Karlsson, jotka ovat jakaneet torjuntavastuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle