Viimeistä viedään, Jokerit isännöi keskinkertaista Amuria

KHL / Ennakko
Jokereiden ja Amurin väännöt ovat usein tiukkoja.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit pelaa KHL-kauden viimeisen runkosarjaottelunsa Hartwall Arenalla Amur Habarovskia vastaan. Ottelu on samalla viimeinen Hartwall Arenalla tällä kaudella.

Helsingin Jokerit tulee torstain otteluun kahden ottelun voitto- ja seitsemän ottelun pisteputkessa. Amur Habarovsk on niin ikään kahden ottelun voittoputkessa, mutta pisteitä joukkue on onnistunut keräämään vain neljästä edellisestä. 

Tiistain KHL-kierroksella Jokerit päätti Vitjaz Podolskin kauden ja Amur haki pisteet Dinamo Minskin vieraista. Jokerit on KHL:n läntisessä konferenssissa viides ja Amur jää pudotuspeleistä ulos ollen KHL:n itäisessä konferenssissa joko yhdeksäs tai kymmenes.

Joukkueiden kauden aiempi kohtaaminen on lokakuun puolivälistä. Tuolloin Amur oli kotijäällään lukemin 4–1 parempi. Tuolloin maaleista vastasi joukkueen syömähampaat Vladimir Butuzov ja Aleksandr Polunin. Kumpikin laitahyökkääjä merkkasi tehot 2+1.

Amur, taistelua keskinkertaisella materiaalilla

Amur Habarovsk on jääkiekkomaailmalle hyvin tuntematon joukkue eikä tämä pamppu herätä Suomessa mitään tunteita. Hannu Jortikka on takavuosina toiminut joukkueen päävalmentajana ja Juha Metsola haki ensi puraisut KHL-jääkiekkoon Amurin maalilta. 

Ulkomaalaisia pelaajia ei hirveästi Amurissa ole pelannut. Tälläkin kaudella joukkueessa on ollut viisi tšekkiläistä pelaajaa, joista Tomas Zohorna lopetti uransa kesken kauden. Jäljellä on Dominik Masin, Michal Jordan, Hynek Zohorna ja maalivahti Marek Langhamer.

Amurin joukkue on tunnettu tiiviistä puolustuspelistään, johon joukkue on käytännössä pakotettu keskinkertaisella materiaalilla. Joukkueen päävalmentaja Sergei Svetlovilla ei paljoa ole aseita käytettävissä, joten on mentävä puolustuksen ehdoilla. 

Edellämainitut Polunin ja Butuzov ovat joukkueen kärkihyökkääjiä, ja he ovat Amurissa hakemassa nostetta urilleen, kun ovat jääneet kolmos-nelosketjun miehiksi isommissa joukkueissa.

Puolustajista Jordanin jälkeen toiseksi tehokkain pelaaja Sergei Terešenko oli aiemmin urallaan 13 peliminuutin mies Metallurg Magnitogorskissa, mutta kellottaa nyt yli 20 minuutin peliaikoja Venäjän itärajalla.

Joukkueen kärkisentterit Denis Golubev ja Valentin Pjanov ovat KHL-tasolle ihan laadukkaita kolmossenttereitä, mutta Amurissa nämä saavat kärkisenttereiden minuutit. Tulos on se mukainen. Kauhalla ei voi ottaa jos lusikalla on annettu.

Tasainen ottelu tasoerosta huolimatta luvassa

Amur Habarovks on yleensä todella vaikea vastus isoille joukkueille, sillä joukkue puolustaa äärimmäisen kurinalaisesti ja joukkueen maalilla Jevgeni Alikin on ihan lähellä KHL:n kärkeä.

Jokereilla tähän otteluun tultaessa ei panosta ole, joten melkoinen ulospuhallus voi olla tiedossa etenkin, jos Lauri Marjamäen miehistö ottaa Mestiksestä pelaajia kokoonpanoon.

Seuraa Heitä

Aleksandr Polunin #90 | Amur

Vasen laitahyökkääjä

Liukasliikkeinen laitahyökkääjä on yksi Amurin parhaista pelaajista.

» Lähetä palautetta toimitukselle