Hallitseva mestari Jokereiden vieraana

KHL / Ennakko
Nicklas Jensenin pisteputki on kestänyt jo yhdeksän ottelua.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit yrittää palata voittokantaan keskiviikkona, kun Ak Bars Kazan saapuu Helsinkiin. Hallitseva mestari on hävinnyt kolme edellistä otteluaan, mutta joukkue on todella iskukykyinen ja nimekäs maalipörssin kärkeä hätyyttelevän Jiří Sekáčin johdolla.

Jokereiden peli ei ole viime aikoina ollut parhaissa uomissaan. Erikoistilannepelaaminen on yskinyt ja maanantain kotipelissä Neftehimikiä vastaan viisikkojen tiiviys ei etenkään pelin alussa ollut riittävällä tasolla.

Helsinkiläiset saivat edelliseen peliin lisävahvistusta sairastuvalta, kun Marko Anttila palasi kehiin. Välillä huolestuttavan pitkä loukkaantuneiden lista onkin vähitellen tyhjentynyt ja Lauri Marjamäellä on mahdollisuus kierrättää pelaajia. Rotaation myötä esimerkiksi heikkoa kautta pelaava Antti Pihlström on viime aikoina jäänyt pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle. Laiturilla on tämän kauden 31 ottelussa tilillään vain lukemat 0+2.

Jokerit ja Ak Bars ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. Kazanissa käydystä kamppailusta vierasjoukkue haki voiton lukemin 2-3. Sarjataulukossa Jokerit ja Ak Bars ovat molemmat oman konferenssinsa neljänsinä. Kazanilaisilla on 51 ottelusta kerättynä 70 pistettä, kun taas Jokereilla on peli ja kaksi pistettä vähemmän.

Sekáč ja Podjalski pörssien kärjessä

Tatarstanilaisjoukkueen edelliset pelit ovat sujuneet heikosti. Vierasreissu Vitjazin ja Traktorin luo ei tuottanut pistettäkään, ja edellisessä ottelussa perjantaina Moskovan Dinamo haki pisteet Kazanista.

Ak Barsin ykköstähtenä on tällä kaudella paukutellut Jiří Sekáč, joka on 21 osumallaan maalipörssin jaetulla kakkospaikalla. Häntä ovat säestäneet Justin Azevedo sekä taiturimainen syöttäjä Danis Zaripov. Tilastoissa korkealle on päässyt myös Artjom Lukojanov, joka on taklauspörssin kolmas 118 niitillään.

Puolustuksen ykkösmiesmiehiä ovat NHL-kaukaloista tutut Paul Postma ja Andrei Markov. Maalivahti Vladislav Podjapolski on torjuntaprosenteissa heti SKA:n ja TsSKA:n kaksikoiden sekä huikeaa kautta pelaavan Avtomobilistin Jakub Kovářin kannassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle