Jumboksi ennakoitu Admiral Jokereiden vieraana

KHL / Ennakko
Jokereiden kausi on alkanut voitokkaasti.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit päättää kolmen ottelun avausviikkonsa perjantaina. Helsinkiläisillä on oiva tilaisuus lähteä viikonlopun viettoon täydellisellä pistepotilla, sillä vieraaksi saapuvaa vladivostokilaisseuraa pidetään pelaajamateriaaliltaan KHL:n heikoimpana joukkueena.

Jokereiden KHL-kausi on alkanut pisteiden valossa mukavasti. Avausottelussa kaatui Kunlun Red Stars ja keskiviikkona Amur Habarovsk.

Helsinkiläisten kannalta ilahduttavaa on ollut joukkueen tehokkuus. Maanantaina Jokerit teki peräti kuusi maalia tasakentällisin. Tahtipuikkoa heilutti tuolloin Peter Reginin johtama ykköskenttä neljällä osumallaan.

Amur-ottelussa Jokerit hävisi laukaukset selvästi, mutta pystyi silti 3-1-voittoon. Sankareina häärivät kaikissa osumissa mukana ollut Pekka Jormakka sekä 30 kertaa debyyttiottelussaan torjunut Janis Kalnins.

Adrmiralin riveissä ei suurelle yleisölle tuttuja nimiä vilise. Joukkue on raavittu kasaan lähinnä muiden jämäpelaajista. Ulkomaalaisväriä seurassa on vain yhden valkovenäläisen verran, joten kieliongelmia ei Admiralissa ole. Ensimmäisten pelien tehokkain on ollut veljensä Aleksanderin kanssa Ladasta täksi kaudeksi Admiraliin siirtynyt Vasili Streltsov kahdella osumallaan.

Harjoituspeleissä joukkue kuitenkin osoitti, että se on valmis yllätyksiin, kun se kaatoi TsSKA:n peräti kaksi kertaa. Kauden avauksessaan rannikkokaupunkilaiset saivat nipistettyä Sotšista kaksi pistettä rangaistuslaukauksien jälkeen. Keskiviikkona joukkue kärsi 3-1-tappion Moskovassa Spartakin vieraana. Admiral on heti sarjan alkuun pitkällä reissulla, kun se pelaa peräti kuusi ensimmäistä kamppailuaan vieraissa.

Viime kaudella Jokerit ja Admiral kohtasivat kahdesti. Jokerit voitti kamppailut 3-2 ja 1-0, tosin jälkimmäisen vasta jatkoajalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle