Jokerit pyrkii jatkamaan pisteputkea Riiassa

KHL / Ennakko
Jokerit kohtasi Dinamon viimeksi ennen joulua. Tuolloin Jokerit oli vahvempi kahden maalin turvin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL jatkuu Helsingin Jokereiden osalta Dinamo Riikaa vastaan vieraissa. Molemmat joukkueet tulevat voitot alla otteluun, joten toisen voittoputki jatkuu.

Latvian jääkiekkoylpeys Dinamo Riika on ollut enemmän tai vähemmän heikoissa kantimissa läpi kauden, mutta vuoden vaihteessa joukkue on voittanut kaksi ottelua putkeen, ja molemmissa on tullut nollapeli.

Ensin Dinamo haki 0–2-voiton Dinamo Minskin vieraista ja viime lauantaina joukkue otti niukkaakin niukemman 1–0-kotivoiton Barys Nur-Sultanista Kirill Slepetsin maalilla. Tuossa ottelussa nuori latvialaismaalivahti Janis Voris torjui uransa ensimmäisen voiton ammattilaiskaukaloissa ja samalla nollapelin 26 torjunnalla.

Dinamon paras pistemies on tämän kauden osalta ollut latvialaistähti Laurins Darzins, jolla on koossa 28 tehopistettä. Darzins muodostaa joukkueen ykkösketjun yhdessä kanadalaishyökkääjä Colton Gilliesin ja latvialaisen Slepetsin kanssa.

Tämän putken aikana joukkue on voittanut yhdeksän peliä ja hävinnyt kaksi jatkoajan jälkeen.

Dinamo Riian kausi tulee päättymään runkosarjaan, vaikka viime aikoina onkin mennyt hyvin. Joukkue on KHL:n läntisen konferenssin 11. ja eroa pudotuspeliviivaan on 17 pistettä.

Henri Ikonen kahden kuukauden sairaslomalle – Jokerit Latviaan upea voitto takataskussa

Helsingin Jokerit lähtee neljän ottelun viikkoonsa hieno 6–0-voitto SKA:sta takataskussaan perjantailta. Jokereilla on usein ollut vaikeaa lähteä ison voiton jälkeen seuraavaan otteluun. Tästä loistavana esimerkkinä toimii syksyinen 0–3-vierasvoitto TsSKA Moskovasta, minkä jälkeen joukkue kaatoi nihkeän esityksen jälkeen Severstal Tšerepovetsin vasta jatkoajan jälkeen lukemin 1–2.

Narripakka lähtee Riikaan 11 ottelun pisteputkessa. Tämän putken aikana joukkue on voittanut yhdeksän peliä ja hävinnyt kaksi jatkoajan jälkeen. Edellinen tappio varsinaisella peliajalla tuli Sibir Novosibirskille kotijäällä marraskuun lopulla.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Molemmat ottelut ovat kääntyneet selviin Jokereiden kotivoittoihin 7–2- ja 5–3-lukemin. Vaikka Jokerit johtaakin keskinäisiä kamppailuja KHL-historiansa aikana voitoin 13–7, Riika on ollut paha paikka helsinkiläisille pelata, sillä Riiassa pelatuista kamppailuista Jokerit on voittanut viisi yhdeksästä.

SKA-ottelun jälkeen Jokereille tuli ikäviä uutisia. Henri Ikonen loukkaantui SKA-ottelun loppuhetkillä ja joutuu olemaan poissa peleistä kahden kuukauden ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että Jokereiden sairastuvalla on hyökkääjistä koostuvaa ruuhkaa, sillä Ikosen lisäksi sieltä löytyy jo Saku Mäenalanen, Antti Pihlström, Veli-Matti Savinainen ja Oliver Lauridsen. Näistä Mäenalasen uskotaan palaavan peleihin piakkoin, mutta Lauridsenin vamma syö mieheltä koko loppukauden.

Jokerit lähtee kahden ottelun vieraskiertueelle 13 hyökkääjän ja kahdeksan puolustajan voimin. 13 hyökkääjään kuuluvat nuoret Aleksi Halme ja Konsta Hirvonen, joten on odotettavissa, että hyvin KHL-kaukaloissa esiintyneet hyökkääjät saavat peliaikaa Dinamoa vastaan.

Seuraa Heitä

Petri Kontiola #72 | Tappara

Keskushyökkääjä

Kontiola liekehti viikko sitten Vitjazia vastaan pelatussa ottelussa iskemällä kaksi maalia, mutta SKA:ta vastaan oli hiljaisempaa. Alkaako Kontiolan peli kulkea jälleen, kun ennalta helpompi vastustaja on tiedossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle