Helsingin Jokerit Dinamo Riian vieraaksi – Mikko Lehtonen tavoittelee seuraennätystä ja Mika Strömbergin ohittamista

KHL / Ennakko
Mikko Lehtosella on koossa jo 42 tehopistettä tältä kaudelta. Edellisessä kohtaamisessa Dinamoa vastaan puolustaja iski tehot 0+3.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Dinamo Riian otteet ovat olleet heikkoja, sillä joukkueen yhdeksän viimeisintä ottelua on päättynyt tappioon. Helsinkiläisten neljän ottelun voittoputki katkesi viime viikolla murskaavasti Jaroslavlissa Lokomotivia vastaan lukemin 0–5.

Dinamo Riika ei ole viime aikoina pärjännyt. Joukkue on tehnyt edelliseen viiteen otteluun ainoastaan neljä maalia, kun taas omissa on soinut 12 kertaa. Dinamon merkittävin yksittäinen hahmo puolustuspäässä on tšekkivahti Alexander Salák, joka palasi tolppien väliin KHL:n tähdistöviikonlopun jälkeen. Salák on aloittanut neljä edellisestä viidestä ottelusta.

Riian jääkiekkoylpeys taipui edellisessä ottelussaan Ak Bars Kazanille vieraissa lukemin 0–2. Edellisen Dinamo-maalin on tehnyt joukkueen pitkäaikainen luottohyökkääjä Mikelis Redlihs Dinamo Moskovan vieraana viime viikon torstaina.

Joukkueen tehokkain pelaaja on Lauris Darzins 29 pisteellä. Jäähypenkkiä Dinamosta on kuluttanut eniten Colton Gillies 43 minuutin verran. Suomalaisia ei Riian joukkueessa nähdä, mutta sen sijaan Liiga-kaukaloista tuttuja nimiä joukkueessa on: Darzins, Salák sekä Mathew Maione, joka taistelee peliajasta Latvian pääkaupungissa.

Puolustaja Kristaps Zile on ainoana kotijoukkueen sairaslistalla. 

Tekeekö Mikko Lehtonen seurahistoriaa?

Loppiaisena Riiassa edellisen kerran Dinamon kohdannut Jokerit on joukkueiden viimeisimmän kohtaamisen jälkeen hävinnyt 11 seuraavasta ottelustaan vain neljä kamppailua. Riiassa helsinkiläisseuran saldona oli murskavoitto lukemin 7−0. 

Viime viikolla KHL-historiaa tehnyt ja sarjan puolustajien pistepörssiä johtava Mikko Lehtonen jakaa Brian O'Neillin kanssa joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipaikan 42 pisteellä.

Lehtosen seuraava piste nostaa puolustajan ohi seuralegenda Mika Strömbergin ja sen myötä hän ottaisi haltuun seurahistoriassa eniten pisteitä kauden aikana tehneen puolustajan tittelin. Edellisessä Dinamo-ottelussa Lehtonen saalisti kolme syöttöpistettä.

Helsinkiläisseuran edellisen maalin on tehnyt voittoisassa ottelussa Metallurg Magnitogorskia vastaan jatkoajalla Nicklas Jensen. Jensenillä ja Peter Reginillä on Riiasta hyviä muistoja, sillä he namuttelivat loppiaisen murskajaisissa hattutemput mieheen. 

Jokereiden sairaslistalla jatkavat edelleen Alex Grant, Henri Ikonen ja Oliver Lauridsen

Jokerit on juhlinut aiemmissa kohtaamisissa useammin − Dinamo Riika on jäähyillyt ahkerammin

Joukkueet ovat kohdanneet KHL-historian aikana 22 kertaa, joista helsinkiläisten voitonjuhliin on päättynyt 15 ottelua. 

Maaleja latvialaiset ovat tehneet keskinäisissä kohtaamisissa 47 kappaletta, kun taas Jokerit heiluttanut maaliverkkoa 78 osuman verran, eli 31 osumaa latvialaisia enemmän.

Jäähypenkkiä Dinamo on kuluttanut yhdeksän minuuttia helsinkiläisiä enemmän, yhteensä 257 minuutin verran.

Seuraa Heitä

Lauris Darzins # | Dinamo R

Vasen laitahyökkääjä

Kokenut latvialaishyökkääjä on joukkueensa tehokkain pelaaja. Onnistuuko hyökkääjä tekemään pisteitä joukkueiden kauden neljännessä keskinäisessä kohtaamisessa?

Sami Lepistö #18 | Jokerit

Puolustaja

Sami Lepistö oli edellisessä ottelussa Dinamo Riikaa vastaan ainut suomalainen pelaaja, joka onnistui maalinteossa. Miten Jokereiden kokenut puolustaja suoriutuu maanantai-illan kamppailusta?

» Lähetä palautetta toimitukselle