Suomalaisittain viritetty Dinamo Moskova saa vieraakseen Torpedon

KHL / Ennakko
Chay Genoway on Torpedon paras kiekollinen puolustaja.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Teemu Pulkkisen ja Juuso Hietasen edustama Dinamo Moskova saa vieraita Nižni Novgorodista, kun KHL:n läntisen konferenssin kahdeksannella sijalla oleva Torpedo tulee Moskovaan vierailulle.

Kolmen ottelun tappioputken edellisessä ottelussa Vitjaz Podolskia vastaan katkaissut Dinamo Moskova kohtaa tiistain KHL-kierroksella Torpedo Nižni Novgorodin. Dinamolla on KHL:n runkosarjaa jäljellä kymmenen ottelua ja ennen maaottelutaukoa joukkue pelaa vielä neljä ottelua.

Moskovalaiset ovat tipahtaneet lähtisessä konferenssissa viidennelle sijalle ja mikäli pudotuspelit alkaisivat tänään kohtaisi joukkue Spartak Moskovan ensimmäisellä kierroksella. Dinamon ero Bobrov-divisioonaa johtavaan SKA Pietariin on kuusi pistettä ja toisella sijalla olevaan Helsingin Jokereihin neljä pistettä, joten pisteitä pitäisi pystyä raapimaan, mikäli joukkue haluaa taistella konferenssin kärkisijoista.

Dinamo sai vajaan kahden viikon takaiseen vierasotteluunsa Torpedoa vastaan latvialaishyökkääjä Miks Indrasisin takaisin, mutta menetti tuossa ottelussa ykköskentän ruotsalaishyökkääjän Andre Peterssonin, joka on joukkueen kolmanneksi paras pistemies Vadim Šipatšovin ja Dmitri Jaskinin jälkeen. Peterssonin lisäksi myös Jaskin puuttui edellisestä pelistä.

Suomalaisista puolustaja Juuso Hietanen on joukkueen tehokkain puolustaja ja neljänneksi tehokkain pelaaja. Hietasella on koossa 51 otteluun 33 tehopistettä. Teemu Pulkkinen on pelannut Dinamon riveissä nyt kahdeksan ottelua ja onnistunut kakkoskentässä keräämään kolme tehopistettä. 33 otteluun Dinamo Minskissä Pulkkinen iski 17 maalia ja yhteensä 27 tehopistettä.

Torpedo on tukevasti kiinni pudotuspelipaikassa 

Dinamon tiistainen vastustaja Torpedo Nižni Novgorod on tukevasti kiinni KHL:n läntisen konferenssin viimeisessä pudotuspelipaikassa. Torpedo on kahdeksan pistettä yhdeksättä sijaa hallussaan pitävää HK Sotshia edellä, joten pudotuspelipaikkaa voidaan pitää melko selvänä.

Torpedon loppuohjelma on huomattavasti Sotshia vaikeampi. Torpedo kohtaa tämän päiväisen Dinamo-pelin lisäksi kahdesti SKA Pietarin sekä kertaalleen TsSKA Moskovan, Helsingin Jokerit ja Spartak Moskovan, joten pisteet tulevat olemaan todella tiukassa.

Sotshi pelaa loppurunkosarjan aikana kolme peliä Vitjazia vastaan ja kahdesti Severstalia vastaan. Joukkueilla on myös yksi keskinäinen ottelu jäljellä.

Entisen Liiga-pelaaja David Nemirovskyn valmentamalla Torpedolla on kolme ottelua jäljellä ennen maaottelutaukoa ja tämän päiväiseen otteluun joukkue tulee kahden ottelun tappioputkessa. Sunnuntaina joukkue taipui SKA:n vieraana lukemin 4–3. Vuoden 2020 aikana Torpedo on ottanut neljä voittoa yhdeksästä ottelusta.

Joukkueen mielenkiintoisimpiin pelaajiin kuuluu ensimmäistä kautta KHL:ssä pelaava entinen NHL-hyökkääjä Jordan Schroeder, joka on joukkueen paras pistemies 34 tehopisteellä. Edellisessä ottelussa yhdysvaltalainen pelasi joukkueen kakkoskentässä yhdessä Anton Shenfeldin ja Ty Rattien kanssa.

NHL- joukkue St. Louis Bluesin kesän 2011 kakkoskierroksen varaus Rattie siirtyi kesken kauden Lokomotiv Jaroslavlista Torpedoon ja sai uuden alun KHL-uralleen. Lokomotivissa 16 otteluun syntyi yhdeksän tehopistettä ja tämän jälkeen Torpedossa 28 otteluun on syntynyt kuusi maalia ja 19 tehopistettä.

Jokereissakin nähty kanadalaispuolustaja Chay Genoway on joukkueen puolustuksen kiekollinen johtaja. Genoway on iskenyt 52 otteluun 30 tehopistettä.

Edelliset kohtaamiset ovat olleet todella tiukkoja 

Dinamo Moskova ja Torpedo tunnetaan äärimmäisen tiiviinä joukkueina, jotka puolustavat laadukkaasti.

Joukkueet eivät ole mitään hyökkäyksen ihmeitä, mutta maalin hinta näitä vastaan on aina äärimmäisen suuri.

Tiistain ottelu on joukkueiden neljäs viidestä kohtaamisesta kauden 2019-20 runkosarjassa. Voitot kolmesta aikaisemmasta ovat Dinamolle 2–1. Moskovassa Torpedo on voittanut viimeksi vuonna 2017, joten osakkeet ovat kotijoukkueen puolella vahvasti.
Tiistaisella KHL-kierroksella nähdään yhteensä tämän ottelun lisäksi neljä muutakin ottelua.

Seuraa Heitä

Teemu Pulkkinen #8 | Dinamo Msk

Laitahyökkääjä

Pulkkisella on armoton laukaus ja suomalaishyökkääjä on Dinamon kakkosylivoiman suurin uhka.

Ty Rattie #81 | Torpedo

Laitahyökkääjä

Ty Rattieen asetettiin NHL:ssä kovat odotukset, mutta hyökkääjä ei missään vaiheessa vastannut niihin. Alku Lokomotivissa oli vaikea, mutta Torpedossa on kulkenut paremmin. Onko Rattiesta tekemään isoja ratkaisuja tiistain ottelussa?

» Lähetä palautetta toimitukselle