Barys selkä seinää vasten - Nikolai Goldobin noussut Metallurgin tähdeksi

KHL / Ennakko
Sergei Mozjakin on edelleen Metallurgin yksi tärkeimmistä pelaajista.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Barys Nur-Sultan ja Metallurg Magnitogorsk pelaavat ottelusarjan kuudennen pelin. Juho Olkinuoran edustama Metallurg johtaa ottelusarjaa voitoin 3-2, joten heillä on mahdollisuus voitolla varmistaa paikka toisella kierroksella.

Barys Nur-Sultan ja Metallurg Magnitogorsk ovat tarjonneet toistaiseksi todella viihdyttävän ottelusarjan, joka ei ole jättänyt ketään kylmäksi. Maalijuhlia on ollut useampi ja myös tiukkoja vääntöjä joukkueiden välillä on nähty.

Juri Mihailisin valmentama Barys on pelannut todella aggressiivista jääkiekkoa ja karvannut kovaa Metallurgin alueelta. Tämä on kuitenkin koitunut usein kohtaloksi, sillä Metallurg on päässyt vastahyökkäysten kautta hyviin maalintekopaikkoihin.

Barysin paras pistemies on pudotuspeleissä toistaiseksi ollut 24-vuotias laitahyökkääjä Kirill Panjukov, joka on iskenyt kolme maalia ja yhteensä kuusi tehopistettä viiteen kamppailuun. Runkosarjassa Panjukov iski 33 otteluun tehot 8+8. 

Panjukov muodostaa Barysin ykköskentän, jossa keskellä pelaa Linus Videll ja oikealla laidalla NHL-kokemustakin omaava Matt Frattin.

Metallurgilla paljon parjattu tehomies

Metallurg on saanut yllättävän ratkaisijan pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, sillä runkosarjassa vain kahdeksan tehopistettä tehnyt Nikolai Goldobin johtaa koko KHL:n pistepörssiä pudotuspeleissä. NHL-joukkue San Jose Sharksin ykköskierroksen varaus kesältä 2014 on tehnyt viiteen peliin viisi maalia ja yhteensä kahdeksan tehopistettä. 

Goldobin on nauttinut toistaiseksi pienestä vastuusta, sillä laitahyökkääjä on pelannut vain reilut 13 minuuttia ottelua kohden, kun joukkueen kärkisentterit Dennis Rasmussen ja Nikolai Prohorkin pelaavat joka pelissä yli 17 minuuttia.

Joukkueen puolustus koki ison menetyksen ensimmäisen ottelun jälkeen, kun ykköspakki Jegor Jakovlev ei ole pelannut. Jakovlev iski ensimmäisessä ottelussa kaksi maalia Goldobinin tavoin, mutta ei ole pystynyt pelaamaan tämän jälkeen peliäkään. Runkosarjassa Jakovlev nautti yli 23 minuutin vastuusta ottelua kohden.

Odotettavissa tiukka kamppailu

Vaikka ottelusarjassa on nähty paljon maaleja ja jopa hieman lepsua puolustamista aika ajoin, niin kuudennesta kamppailusta on odotettavissa äärimmäisen tiukka. Barys on kotonaan aina vaarallinen, eikä heitä vastaan ole helppoa tehdä maaleja.

Metallurg saa pelata kuitenkin rentoutuneemmin, sillä heillä ei ole pakkovoiton paikkaa tässä ottelussa.

Klisee nousee tässäkin ottelussa esiin. Paremman maalivahdin joukkue voittaa ottelun.

Ottelu käynnistyy kello 15.30.

Seuraa Heitä

Nikita Mikhailis #10 | Barys

Laitahyökkääjä

Päävalmentajan poika oli runkosarjassa tehokas, mutta löytyykö vikkelän laitahyökkääjän maalijyvä kauden tärkeimmässä pelissä?

Nikolai Prohorkin #74 | Metallurg

Laitahyökkääjä

Prohorkin on ollut Metallurgin johtavia hyökkääjiä pudotuspeleissä. Viekö kokenut keskushyökkääjä joukkonsa pudotuspelien toiselle kierrokselle?

» Lähetä palautetta toimitukselle